Loading...

Zorgverzekering Lucaswolde Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger moet een zorgverzekering hebben. Aan het einde van het jaar kan je switchen van zorgverzekering in Lucaswolde. Denk bijvoorbeeld aan CZ, OHRA, Achmea, VGZ, FBTO. Ook in 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is geen gek idee om de huidige verzekering er nog eens bij te pakken. Matcht de geldende verzekering met wat jij belangrijk vindt? Aan de hand van deze scherpe zorgvergelijker kun je vandaag nog, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zo zoek jij de beste dekking voor de laagste prijs! Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende zekerheden zoals orthodontie / beweegzorg. Overstappen van polis is binnen mum van tijd afgehandeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering op maat is best gecompliceerd. Aspecten zoals Combinatiepolis en Inkomensafhankelijke bijdrage zullen je aandacht nodig hebben. Ze ontvangen je graag als klant, van AnderZorg of PNOZorg tot aan Ik en UMC Zorgverzekering. Hoe stap ik over naar een goede verzekering? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Met behulp van onze zorgvergelijker bekijk je direct en probleemloos een voordelige verzekering die matcht met alle zorgbehoefte. Is het lastig? Op onze website tref je bruikbare gegevens m.b.t. de collectieve zorgverzekering, basisverzekering, restitutiepolis, naturapolis, aanvullende verzekering. Je kunt hier ook terecht voor Lemele zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Lucaswolde? De premies van de basisverzekeringen variëren doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor kan je al gauw een paar euro besparen. De laagste premie kan per persoon verschillen. De kostprijs wordt bepaald door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Met onze vergelijker – en de speciale filters – spot jij supersnel welke assuradeur in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot maximaal eind januari 2023. Wil je extra besparen op je verzekering? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured, Anderzorg is in veel gevallen een budgetpolis of naturapolis. Er is dan vaak sprake van minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-lucaswolde


Populaire zorgpolis in Lucaswolde?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. We onderscheiden veel verschillende partijen met verschillende polissen. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis IJsselstein afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van Univé, Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis. Hierna vind je veel besproken begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze tips wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering zijn er 2 opties: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel wisselen zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Via een restitutiepolis kies je zelf je zorgverleners en ziekenhuizen voor o.a. Caverneus hemangioom of Hyperseksualiteit, maar ook Neurofibromatose en Posttraumatische stress-stoornis. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kan je naar een stuk minder zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is het ER €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €500 (maximaal €500). Het pluspunt is een goedkopere verzekering. Voel jij je vitaal, en heb je voldoende geld liggen? Denk er eens rustig over na. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Opties: een extra verzekering voor brillen en lenzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Kijk van tevoren of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, een gemeente (Marum) of wellicht een hogeschool / universiteit. Het voordeel is korting op de premie (max 10% op de basisverzekering). In de regel hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Veel collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw wensen m.b.t. zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Lucaswolde?
Vandaag beginnen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan bezoek je een verzekeringskantoor in Lucaswolde of ergens in de buurt. Echter, dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger op internet. Hieronder lees jij onze handige stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. 12 behandelingen).
 7. Kies de uitkering betreft lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijvoorbeeld ZieZo polis) en de overstap is online snel rond.

Wat wordt er allemaal vergoed in Lucaswolde?

Jouw basisverzekering staat garant voor veel zorgkosten in Lucaswolde. Zo ben je standaard verzekerd voor bijv. Huisarts, Bloedonderzoek, Medicijnen, Ziekenvervoer maar ook Logopedie, Wijkverpleging, Verloskundige zorg, Dieetadvies. Check de algemene voorwaarden van de actuele verzekeraar om te achterhalen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar vind je een paar algemene zorgaanbieders in de provincie Groningen.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Lucaswolde wordt gedekt uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Uitzonderingen zijn speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? Een basisverzekering betaalt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Let op: check even of je verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Groningen. Wordt dat een lastig verhaal? Je kunt in de situatie terecht komen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Lucaswolde. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basisverzekering. Dat gaat niet op voor kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Lucaswolde? Jouw bril en/of lenzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €55 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Lucaswolde zal wel een contract moeten hebben met jouw verzekeraar. Ook vind je een aantal soorten zorg in de gemeente Marum. Denk aan: podotherapie, kraamzorg, ergotherapie, logopedie of stoppen met roken, psychologische zorg, audicien, plastische chirurgie, apotheek. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij Menzis en ZorgDirect. Check de afspraken van je polis voor de actuele vergoedingen. Of ga meteen naar Zorgverzekering Vullingen.

Verzekeringskantoor in Lucaswolde

Wil je het liefst1 op 1 contact t.a.v. de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Lucaswolde. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige adviseert jou op het gebied van hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De specialist bekijkt jouw omstandigheden, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Lucaswolde