Loading...

Zorgverzekering Loon Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf halverwege november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Loon. Populaire keuzes zijn Achmea, CZ, VGZ, FBTO, Menzis. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het loont dus om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Klopt de huidige polis met jouw wensen. Met behulp van onze handige zorgvergelijker kun je gelijk, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor spot jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende polissen zoals bijvoorbeeld zwangerschap en geboorte of mindfulness. Overstappen van aanbieder is in een paar minuutjes gepiept.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder gedoe
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een geschikte zorgverzekering is tamelijk niet eenvoudig. Begrippen als Zorgverzekeringsfonds en Aanvullende zorg zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn nogal wat aanbieders, van Avéro Achmea of OZF tot bijv. De Friesland en Stad Holland. Hoe achterhaal ik een betrouwbare aanbieder? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Door gebruik te maken van de zorgvergelijker vind je vlug en zonder problemen een goede verzekering die matcht met jouw zorgwensen. Kom je er niet uit? Op deze pagina spot je nuttige informatie ten aanzien van basisverzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, naturapolis, eigen risico. Of klik meteen verder naar Leeuwarden zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Loon? De prijzen van de basisverzekeringen wisselen sterk, terwijl de dekking gelijk is. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. De laagste premie is afhankelijk van veel factoren. Het maandelijkse bedrag kent z’n oorsprong in hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Middels onze vergelijker – met bruikbare filters – zoek jij binnen 1 minuut welke polis voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot januari 2023. Meer voordeel behalen op jouw zorgpolis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als HEMA, Promovendum, Anderzorg, Nationale Nederlanden is meestal wel een naturapolis (budgetpolis). Het nadeel is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-loon


Meest gekozen zorgpolis in Loon?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt kiezen uit meerdere aanbieders die weer verschillende verzekeringen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – wellicht overstappen en zorgpolis Hurwenen afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Denk aan een polis van Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis, United Consumers. Verderop bekijk je cruciale factoren waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering zijn er 2 opties: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen gelijk. Wel schommelen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor onder andere Bof of Desoriëntatie, maar ook Lupus erythematosus en Sadisme. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kan je naar alleen de aangesloten zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je uit eigen portomonee betaalt als je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 bedraagt dit €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €100 (niet meer dan €500). Het pluspunt is een aantrekkelijk tarief. Gebruik je weinig zorg, en beschik je over voldoende spaargeld? Overweeg het gerust. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekking kiezen

Behalve het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Denk aan een extra polis voor fysiotherapie, tandarts, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, de gemeente (Assen) of soms een onderwijsinstelling. Jouw “win” is een voordelige premie (doorgaans max. 10 procent korting). Soms hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Deze collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Loon?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In dit geval is er een verzekeringskantoor in Loon of omgeving. Tip: geen tijd? Dan kan dit ook nu en duidelijker via het internet. Onderstaand lees jij onze handige stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. 36 keer).
 7. Beslis over een vergoeding t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijv. PNOZorg polis) en het overstappen online is zo geregeld.

Wat wordt er allemaal vergoed in Loon?

Jouw basisverzekering compenseert veel zorgkosten in Loon. Op die manier ben je standaard verzekerd voor onder andere Medisch specialist, Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Ziekenvervoer en Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Revalidatiezorg. Bekijk de condities van je actuele modules om te zien wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke condities dit geldt. Verderop spot je meerdere gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Drenthe.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt wanneer je ergens mee zit. De dokter helpt waar mogelijk, stelt vast wat er loos is, en verwijst je eventueel door. Een afspraak bij je huisarts in Loon wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit geldt echter wel bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? Een basisverzekering staat hiervoor garant. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Advies: loop na of je assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Drenthe. Wordt dat een lastig verhaal? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Loon. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Loon? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of speciale hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €75 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basisverzekering dekt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Loon moet wel een contract hebben met je verzekering. Ook vind je meerdere verschillende types zorg in de gemeente Assen. Bijvoorbeeld: diëtetiek, kraamzorg, logopedie, ergotherapie en psychologische zorg, stoppen met roken, plastische chirurgie, apotheek, audicien. De tegemoetkomingen vertonen grote verschillen bij Delta Lloyd en Zilveren Kruis. Check de voorwaarden van de polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Voedingspomp.

Verzekeringskantoor in Loon

Houd jij van een persoonlijke afspraak omtrent de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Loon. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige adviseert jou m.b.t. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Deze persoon bekijkt jouw omstandigheden, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject levert soms wel meer dan €250 op. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Loon