Loading...

Zorgverzekering Longerhouw Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar moet verplicht een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Longerhouw. Dit kan o.a. naar OHRA, Achmea, CZ, VGZ, FBTO. Ook in 2022 is de basisdekking aangepast. Het is dus slim om het huidige contract goed te bekijken. Matcht jouw afgesloten polis met jouw behoeften? Via de praktische zorgvergelijker kan iedereen rap en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor zoek je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies optioneel voor aanvullende zekerheden zoals brillen en lenzen en manuele therapie. De overstap is razendsnel afgehandeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Probleemloos overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een geschikte zorgverzekering is nogal moeilijk. Feiten zoals Overstappen of Zorgpolis zal je moeten overwegen. Er zijn nogal wat aanbieders, van Promovendum of PMA tot o.a. De Goudse en Zekur. Hoe vind ik een voordelige aanbieder? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Middels een zorgvergelijker tref je vlug en ongecompliceerd een voordelige verzekering die overeenkomt met de behoeften. Is het lastig? Op onze website check jij nuttige specificaties m.b.t. de naturapolis, eigen risico, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis. Je kunt hier ook terecht voor Leermens zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Longerhouw? De tarieven van de basisverzekeringen schommelen regelmatig, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. Wat nu de laagste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. De prijs hangt o.a. af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Aan de hand van onze vergelijker – en de speciale filters – check je direct welke organisatie voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot eind januari 2022. Meer voordeel behalen op de verzekeringen? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €685). Let op: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA, Besured is meestal wel een budget- of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-longerhouw


Populaire zorgpolis in Longerhouw?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet jij een aantal stappen volgen. Je hebt keuze uit enorm veel maatschappijen met op hun beurt weer allerlei producten. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Hunsel afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Bijvoorbeeld die van Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis, United Consumers. Verderop bekijk je betekenisvolle onderdelen die extra belangrijk zijn. Dankzij deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutie verzekering. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel wisselen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutieverzekering kun je naar alle zorgverleners voor o.a. Anencephalie of Hersentumor, en tevens voor bijv. Legionellagriep en Wolf-Hirschhornsyndroom. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis ben je welkom bij circa 90% van de zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt wanneer je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is het ER €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €500 (max €500, €885 totaal). Het pluspunt is een goedkopere verzekering. Over gezondheid niet te klagen, en kan je een hoog risico veroorloven? Denk er eens rustig over na. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Voorbeelden zijn een extra dekking voor tandarts, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Neem dan goed door of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, een gemeente (Súdwest-Fryslân) of via een opleiding. Het voordeel is een lagere premie (korting van 5-10%). Doorgaans is het helemaal niet gunstig. Alle collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je wensenlijstje voor de zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Longerhouw?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Longerhouw of in deze buurt. Maar dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger d.m.v. internet. Onderstaand bekijk je een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Selecteer de module behandelingen voor fysiotherapie (bijvoorbeeld negen keer).
 7. Neem besluit over de uitkering t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (denk aan bijv. OZF polis) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Longerhouw?

De basispolis dekt veel voorkomende zorgkosten in Longerhouw. Zodoende ben je gedekt voor onvoorziene kosten van o.a. Huisarts, Medisch specialist, Ziekenhuis, Medicijnen. Maar denk ook aan Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Ergotherapie. Check de voorwaarden van de huidige dekking om te zien wat precies vergoed wordt, en onder welke condities dit geldt. Hierna tref jij een paar veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Longerhouw wordt betaald vanuit de basispakketten. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een intensieve ziekenhuisopname? Je basisverzekering staat hiervoor garant. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: inventariseer of de assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het kan voorkomen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Longerhouw. Wat wordt er betaald? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit de basisverzekering. Altijd wel voor: kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval de aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Longerhouw? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €30 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket betaalt maximaal 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Longerhouw moet een contract hebben afgesloten met de verzekeringsmaatschappij. Tevens zijn er meerdere zorginstellingen in de regio Súdwest-Fryslân. Bijvoorbeeld: podotherapie, logopedie, diëtetiek, ergotherapie of ook psychologische zorg, apotheek, audicien, haptonomie, stoppen met roken. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij HEMA of VvAA. Bestudeer de condities van je polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Vervoer in het buitenland.

Verzekeringskantoor in Longerhouw

Geef jij de voorkeur aan 1 op 1 contact aangaande jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Longerhouw. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou m.b.t. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige kijkt naar je privé-situatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Longerhouw