Loading...

Zorgverzekering Lochem Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf november kan je overstappen van zorgverzekering in Lochem. Dit kan o.a. naar Achmea, CZ, OHRA, VGZ, FBTO. In 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is geen gek idee om het huidige contract er nog eens bij te pakken. Klopt jouw huidige verzekering nog met jouw situatie? Via een innovatieve zorgvergelijker kun jij rap en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan zoek je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende modules als ergotherapie + opticien. Overstappen van aanbieder is razendsnel gedaan.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een zorgverzekering op maat is redelijk gecompliceerd. Begrippen als Gemoedsbezwaarden + Budgetpolis zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn talloos veel assuranten, van Zorg en Zekerheid of Ohra tot De Goudse en UMC Zorgverzekering. Hoe vind ik een aantrekkelijke verzekering? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Mede door de zorgvergelijker achterhaal je snel en ongecompliceerd een aantrekkelijke verzekering die klopt met de behoeften. Is het lastig? Hier tref je praktische details m.b.t. de restitutiepolis, basisverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering. Of klik meteen verder naar Lauwersoog zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Lochem? De prijzen van de basisverzekeringen variëren nogal, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de scherpste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. De premie wordt bepaald door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. D.m.v. onze vergelijker – met bruikbare filters – check jij direct welke verzekering voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot uiterlijk 31 januari 2022. Nog meer besparen op de ziektekosten? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als HEMA, Besured, Anderzorg, Promovendum is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Een negatief aspects hiervan is: beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-lochem


Populaire zorgpolis in Lochem?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Je hebt keuze uit enorm veel assuradeurs met verschillende polissen. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Huizen afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Dat kan zijn een polis van Zilveren kruis, Bewuzt, United Consumers, Univé. Hieronder tref je een aantal factoren die extra belangrijk zijn. Met behulp van deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel schommelen de zorgverleners waar je complete dekking hebt. Via een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorgverleners voor problemen zoals Beroepsastma of Hysterie, en tevens voor bijv. Necrofilie en Polymicrogyrie. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar enkel de deelnemende ziekenhuizen/zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je uit eigen portomonee betaalt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2022 is dit €385. Optioneel is het vrijwillige eigen risico. Sommigen verhogen het met €200 (de max is €500). Het voordeel is lagere maandlasten. Gebruik je weinig zorg, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan kun je het overwegen. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Denk aan een extra polis voor tandarts, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Maak je veelvuldig gebruik van extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Laat je dan altijd voorlichten of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via je job, jouw gemeente (Lochem) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Je ontvangt dan korting op jouw zorgverzekering (doorgaans max. 10 procent korting). In de regel is het niet altijd goedkoper. Veel collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je wensenlijstje voor de zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Lochem?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In dit geval maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Lochem of in deze buurt. Goed om te weten: dit gaat nog een stuk vlotter en simpeler d.m.v. internet. Hieronder vind jij de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Geef je wens door voor de dekking voor fysiotherapie (onder andere achttien stuks per jaar).
 7. Bepaal de gewenste vergoeding voor brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijv. HEMA polis) en regel je overstap via internet.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Lochem?

Jouw basisverzekering betaalt allerlei zorgkosten in Lochem. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijv. Bloedonderzoek, Medisch specialist, Ziekenvervoer, Huisarts. Maar denk ook aan Dieetadvies, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg. Controleer de kleine letters van de huidige verzekering en ontdek wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en met welke eigen risico. Hieronder vind jij enige algemene zorgaanbieders in de provincie Gelderland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt wanneer je ergens mee zit. Je dokter heeft veel kennis en stelt vast wat er loos is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Jouw bezoek aan de huisarts in Lochem is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? De basisverzekering zal hiervoor zorgen. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Tip: loop na of jouw verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Gelderland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Lochem. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via de basisverzekering. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Lochem? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Dit geldt alleen bij een medische indicatie of of optische hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €45 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Lochem moet wel een contract hebben met de verzekeringsmaatschappij. Tevens zijn er vele zorgbedrijven in de buurt van Lochem. Neem nou ergotherapie, kraamzorg, logopedie, diëtetiek of plastische chirurgie, haptonomie, apotheek, psychologische zorg, audicien. De tegemoetkomingen vertonen grote verschillen bij Menzis of VvAA. Bestudeer de kleine lettertjes van je verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering Verdoving met lachgas.

Verzekeringskantoor in Lochem

Heb jij het liefst persoonlijk contact omtrent je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Lochem. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou m.b.t. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De specialist checkt je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan je flink wat geld opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Lochem