Loading...

Zorgverzekering Lippenhuizen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander moet een zorgverzekering hebben. Vanaf november kan je switchen van zorgverzekering in Lippenhuizen. Populaire keuzes zijn FBTO, CZ, OHRA, VGZ, Achmea. Ook in 2022 is de basisdekking aangepast. Het is niet onverstandig om het huidige contract goed te bekijken. Matcht de actuele verzekering bij jouw situatie? Aan de hand van deze praktische zorgvergelijker kan jij vlug en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Zo spot jij een goede verzekering voor een goede prijs. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende dekkingen zoals bijvoorbeeld vergoeding bril en contactlenzen / alternatieve geneeswijzen. Overstappen van polis is razendsnel gepiept.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Zonder kosten overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een zorgverzekering die bij jou past is best lastig. Zaken als Budgetpolis en Basisverzekering zal je moeten overwegen. Ze ontvangen je graag als klant, van De Amersfoortse of ONVZ tot bijv. De Friesland en VvAA. Hoe achterhaal ik een betrouwbare polis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Middels de zorgvergelijker tref je vlug en gemakkelijk een voordelige verzekering die matcht met je zorgwensen. Kom je er niet uit? Op deze pagina spot jij makkelijke info over de collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering, naturapolis, eigen risico. Zie ook meer over Langeweg zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Lippenhuizen? De premies van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl de inhoud hetzelfde is. Om die reden kun je eenvoudig besparen. De laagste premie kan per aanvraag verschillend zijn. Het maandelijkse bedrag komt tot stand door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Middels de polisvergelijker – en de speciale filters – bekijk jij direct welke partij in jouw geval het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2021tot januari 2022. Wil je extra besparen op jouw zorgpolis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Besured, Promovendum, HEMA, Nationale Nederlanden is meestal wel een budget- of naturapolis. Je hebt te maken met je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-lippenhuizen


Veel gekozen zorgpolis in Lippenhuizen?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. We onderscheiden veel verschillende aanbieders met op hun beurt weer allerlei producten. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Houtigehage afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Het kan gaan om een polis van Univé, United Consumers, Zilveren kruis, Interpolis. Hierna ontdek je cruciale factoren die extra belangrijk zijn. Via deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel fluctueren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je heen kunt. Met een restitutiepolis kun je naar alle zorgverleners voor o.a. Angststoornis door een somatische aandoening of Gynecomastie, en tevens voor bijv. Palilalie en Vlektyfus. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kun je terecht bij minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2022 is het ER €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (de max is €500). Jouw “win” is een betaalbare premie. Over gezondheid niet te klagen, en heb je wat spaargeld liggen? Denk er eens rustig over na. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Mogelijkheden: een extra aanvulling voor fysiotherapie, brillen en lenzen, tandarts, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan loont een aanvullende dekking. Kijk van tevoren of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, een gemeente (Opsterland) of via een onderwijsinstelling. Je krijgt korting op de premie (doorgaans max. 10 procent korting). In de praktijk ben je helemaal niet goedkoper uit. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je specifieke zorgwensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Lippenhuizen?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Lippenhuizen of rondom deze plaats. Maar het kan nog sneller en nog effectiever online. Hieronder bekijk je een handig stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Kies de module behandelingen voor fysiotherapie (dit kan zijn 18 stuks per jaar).
 7. Selecteer de uitkering voor lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. Delta Lloyd polis) en regel je overstap via internet.

Wordt alle zorg vergoed in Lippenhuizen?

Het basispakket compenseert veel zorgkosten in Lippenhuizen. Daarmee staat de verzekeraar garant voor bijv. Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Huisarts, Medisch specialist. Echter ook Ergotherapie, Revalidatiezorg, Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies. Inventariseer de kleine letters van je actuele modules om te zien wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en met welke eigen risico. Hierna tref jij een paar gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Lippenhuizen wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? De basisverzekering staat hiervoor garant. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Tip: inspecteer of jouw verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het is mogelijk dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Lippenhuizen. Wat wordt er betaald? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit de basispolis. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Lippenhuizen? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €35 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Lippenhuizen moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw assuradeur. Er zijn nog meerdere zorgbedrijven in de regio Opsterland. Neem nou logopedie, ergotherapie, diëtetiek, podotherapie en haptonomie, apotheek, plastische chirurgie, psychologische zorg, stoppen met roken. De tegemoetkomingen vertonen grote verschillen bij HEMA of UMC Zorgverzekering. Check de kleine lettertjes van jouw polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Zorgverzekering Verbandmiddelen.

Verzekeringskantoor in Lippenhuizen

Prefereer jij een persoonlijke afspraak aangaande de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor de verzekeringsmaatschappij in Lippenhuizen. Ook bekend als een assurantieadviseur. Deze persoon geeft advies m.b.t. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De begeleider inventariseert jouw persoonlijke situatie, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Lippenhuizen