Loading...

Zorgverzekering Lioessens Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander moet een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Lioessens. Veel gekozen partijen zijn VGZ, OHRA, CZ, Menzis, FBTO. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is slim om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Klopt jouw actuele polis met jouw wensen. Geholpen door deze slimme zorgvergelijker kan men nu, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan vind jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende verzekeringen zoals dieetadvies + zwangerschap en bevalling. Het overstappen is echt zo afgehandeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een goede zorgverzekering is soms niet makkelijk. Termen als Eerstelijns zorg + Mantelzorg zullen je aandacht nodig hebben. Ze ontvangen je graag als klant, van Zorg en Zekerheid of Kiemer tot o.a. FBTO en VvAA. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een geschikte verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Met behulp van deze zorgvergelijker detecteer je direct en zonder problemen een betrouwbare verzekering die spoort met de zorgwensen. Hulp nodig? Hier tref je makkelijke informatie m.b.t. de naturapolis, aanvullende verzekering, eigen risico, basisverzekering, restitutiepolis. Bekijk ook meer info over Langeveen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Lioessens? De kosten van de basisverzekeringen wisselen vaak, terwijl je overal basisdekking hebt. Daardoor kan de polis al snel wat goedkoper. De goedkoopste polis verschilt per persoon. De premie kent z’n oorsprong in mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Door ons vergelijk script – met bruikbare filters – zoek je binnen 1 minuut welke assuradeur in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Extra veel voordeel op je verzekering? Verhoog je eigen risico (bijv. €585). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Besured, HEMA, Promovendum, Anderzorg is vaak een naturapolis (budgetpolis). Een negatief aspects hiervan is: dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-lioessens


Veel gekozen zorgpolis in Lioessens?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet je enkele handelingen verrichten. Er zijn talloze verzekeraars met op hun beurt weer allerlei producten. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Houten afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, Univé, Zilveren kruis, United Consumers. Hieronder tref je nuttige variabelen die van belang zijn. Dankzij deze informatie zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel wisselen de zorgverleners waar je complete dekking hebt. Aan de hand van een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorgaanbieders voor problemen zoals Astrocytoom of Ziekte van Kawasaki, en tevens voor bijv. Monomanie en Transfobie. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kan je naar enkel de deelnemende zorgverleners. Een naturapolis is goedkoper.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je uit eigen portomonee betaalt als je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Je kunt gaan voor het vrijwillige eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €400 (maximaal €500). Je profiteert van een betaalbare verzekering. Heb je niet vaak wat, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het een prima optie. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Opties: een extra verzekering voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: van je werkgever, je gemeente (Dongeradeel) of via een vereniging. Je krijgt dan korting op jouw zorgverzekering (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw specifieke zorgvragen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Lioessens?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Lioessens of in een omliggende plaats. Handig: dit gaat nog een stuk vlotter en duidelijker op internet. Hierna check je de te nemen stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Selecteer het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. achttien keer p/jaar).
 7. Kies de gewenste vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijv. CZdirect polis) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Lioessens?

De basispolis betaalt veel voorkomende zorgkosten in Lioessens. Zo staat de verzekeraar garant voor o.a. Ziekenhuis, Huisarts, Ziekenvervoer, Medicijnen. Echter ook Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg, Ergotherapie. Bekijk de kleine letters van de huidige polis om te zien wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke condities dit geldt. Hieronder lees je meerdere vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Het bezoek aan de huisarts in Lioessens wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering staat hiervoor garant. Je betaalt hier wel eigen risico. Let op: controleer goed of je assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Lioessens. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via de basisverzekering. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Lioessens? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische indicatie of of optische hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van een paar tientjes per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Lioessens is dan wel genoodzaakt een contract met jouw assuradeur. Buiten dit onderscheiden we nog velerlei zorginstellingen in de buurt van Dongeradeel. Zoals diëtetiek, ergotherapie, logopedie, kraamzorg en ook haptonomie, apotheek, psychologische zorg, plastische chirurgie, audicien. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij AnderZorg of Univé. Raadpleeg de voorwaarden van je verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Vasectomie.

Verzekeringskantoor in Lioessens

Wil je het liefst1 op 1 contact rondom de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Lioessens. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige zoekt alle uit op het gebied van hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Deze persoon bespreekt je privé-situatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Het kan op het verzekeringskantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Jarenlange ervaring.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Lioessens