Loading...

Zorgverzekering Limmen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar moet een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december kan je overstappen van zorgverzekering in Limmen. Veel gekozen partijen zijn OHRA, Achmea, FBTO, VGZ, CZ. Ook in 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het loont dus om de huidige verzekering goed te bekijken. Klopt jouw huidige dekking met jouw omstandigheden? Via de innovatieve zorgvergelijker kan men vandaag nog, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zo zoek jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende zekerheden als zwangerschap en geboorte + brillen en lenzen. De overstap is binnen mum van tijd gedaan.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Hulp bij overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering op maat is soms niet eenvoudig. Zaken als Wanbetaler of Inkomensafhankelijke bijdrage zijn voor velen onmisbaar. Je kunt bijna overal wel terecht, van Besured of National Academic tot aan Ditzo en UMC Zorgverzekering. Hoe stap ik over naar een goede verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Geholpen door een zorgvergelijker tref je vlug en probleemloos een geschikte verzekering die past bij jouw individuele wensen. Meer info? Op onze website bekijk jij handige details aangaande de basisverzekering, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, eigen risico. Of klik meteen verder naar Langedijke zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Limmen? De kosten van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo kun je eenvoudig besparen. De goedkoopste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De premie komt tot stand door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Via de polisvergelijker – inclusief handige filters – check jij binnen 1 minuut welke verzekering voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op je verzekering? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €485). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Anderzorg, Promovendum, HEMA, Besured is in veel gevallen een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-limmen


Populaire zorgpolis in Limmen?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt kiezen uit meerdere verzekeraars met verschillende polissen. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Hoornsterzwaag afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Wellicht een verzekering van Univé, Zilveren kruis, Interpolis, Bewuzt. Op deze pagina tref je belangrijke factoren waar je zeker op moet letten. Dankzij deze hulp kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt niet per verzekeraar. Wel fluctueren zaken als ziekenhuizen waar je heen kunt. Dankzij een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorgverleners voor problemen zoals Cachexie of Glasvochttroebeling, echter ook Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis en Tetralogie van Fallot. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Met een naturapolis ben je welkom bij enkel de deelnemende zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je zelf moet betalen wanneer je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €400 (de max is €500). Je profiteert van een betaalbare polis. Over gezondheid niet te klagen, en heb je wat spaargeld liggen? Denk er eens rustig over na. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Mogelijkheden: een extra aanvulling voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van unieke zorgbehandelingen? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Kijk van tevoren of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, gemeente (Castricum) of juist een school. Je ontvangt dan korting op jouw zorgverzekering (max 10% op de basisverzekering). In de praktijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. De collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je wensenlijstje voor de zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Limmen?
Direct profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan vraag je advies van een verzekeringskantoor in Limmen of in deze buurt. Maar dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger via het internet. Hier spot jij een handig stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Bepaal de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (kies bijv. zes per jaar).
 7. Beslis over de uitkering m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. Avéro Achmea polis) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke kosten worden er vergoed in Limmen?

De basisverzekering dekt allerlei zorgkosten in Limmen. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Medisch specialist, Ziekenvervoer, Huisarts, Medicijnen maar ook Ergotherapie, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg. Bekijk de voorwaarden van je actuele polis om te zien wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke voorwaarden. Op deze pagina spot je meerdere vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Jouw bezoek aan de huisarts in Limmen wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? Je basisverzekering dekt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Goed om te weten: controleer goed of je assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Noord-Holland. Is er geen contract? Het kan voorkomen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Limmen. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basisverzekering. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Limmen? Contactlenzen en brillen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Dit is echter anders bij een medisch belang of of optische hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €65 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Limmen moet wel een contract hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Ook vind je een aantal zorginstellingen in de gemeente Castricum. Onder andere: kraamzorg, ergotherapie, diëtetiek, logopedie en haptonomie, stoppen met roken, audicien, plastische chirurgie, apotheek. De vergoedingen zijn erg wisselend bij HEMA en VvAA. Bekijk de kleine lettertjes van je polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Zorgverzekering Vaatbehandeling.

Verzekeringskantoor in Limmen

Prefereer jij een persoonlijke afspraak rondom jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Limmen. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou inzake verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De begeleider bekijkt de stand van zaken, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Limmen