Loading...

Zorgverzekering Limburg Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. In november en december kan je switchen van zorgverzekering in Limburg. Bijvoorbeeld naar CZ, Menzis, VGZ, FBTO, Achmea. Ook in 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is geen gek idee om jouw huidige polis goed door te nemen. Matcht deze geldende polis bij jouw situatie? Met behulp van deze snelle zorgvergelijker mag ook jij vandaag nog, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan zoek jij de beste dekking voor de laagste prijs! Selecteer je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies eventueel nog voor aanvullende zekerheden als bijv. alternatieve zorg plus alternatieve zorg. Overstappen van polis is binnen 5 minuten afgewerkt.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Hulp bij overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een passende zorgverzekering is nogal moeilijk. Zaken als EHIC en Tweedelijnszorg zal je moeten overwegen. Er zijn nogal wat aanbieders, van C4Me of ONVZ tot bijv. FBTO en UMC Zorgverzekering. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een geschikte polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Aan de hand van onze zorgvergelijker detecteer je gelijk en moeiteloos een goedkope verzekering die matcht met je zorgwensen. Is het lastig? Op deze pagina vind je makkelijke specificaties aangaande de collectieve zorgverzekering, eigen risico, basisverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering. Lees ook alles over Zeist zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Limburg? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren doorgaans, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking kan je al gauw een paar euro besparen. Wat nu de laagste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. De vergoeding hangt af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Via de polisvergelijker – en de speciale filters – tref jij snel welke organisatie voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Wil je extra besparen op je polis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, Anderzorg, Promovendum, HEMA is vaak een budget- of naturapolis. Het nadeel is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-limburg


Veel gekozen zorgpolis in Limburg?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Je hebt keuze uit enorm veel assuradeurs die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – wellicht overstappen en zorgpolis Waspik afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van Interpolis, Univé, Bewuzt, United Consumers. Hierna lees je meer over belangrijke begrippen die van belang zijn. Aan de hand van deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je kiezen uit een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen identiek. Wel verschillen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutiepolis kun je terecht bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor bijvoorbeeld Constitutioneel eczeem of Dyslexie, maar ook Peesschedeontsteking en Psychopathie. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kan je naar een stuk minder zorgaanbieders. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt als je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2022 is het ER €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €500 (de max is €500). Het voordeel is een aantrekkelijke prijs. Over gezondheid niet te klagen, en heb je wat spaargeld liggen? Dan kun je het overwegen. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Denk aan een extra dekking voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie. Ben jij overgeleverd aan meer dan de standaard zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Neem dan goed door of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, gemeente (Limburg) of soms een vereniging. Jouw “win” is dan korting op jouw zorgverzekering (vaak ligt de korting rond de 10%). In de regel is het niet altijd goedkoper. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je unieke behoeftes voor zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Limburg?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Hiervoor bezoek je een verzekeringskantoor in Limburg of in een omliggende plaats. Maar dat kan natuurlijk ook direct en nog effectiever via het internet. Hier vind je onze handige stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een natura- of restitutieverzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Bepaal de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere zes per jaar).
 7. Neem besluit over de uitbetalingen t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is Univé afsluiten) en de overstap is online snel rond.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Limburg?

Jouw basisverzekering dekt een groot deel van de zorgkosten in Limburg. Zo ben je gedekt voor onvoorziene kosten van zaken als Ziekenvervoer, Huisarts, Bloedonderzoek, Medicijnen maar ook Logopedie, Revalidatiezorg, Ergotherapie, Wijkverpleging. Lees de condities van je huidige modules en controleer welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar check je meerdere veel voorkomende zorgverleners in de provincie Limburg.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een consult bij de huisarts in Limburg wordt gedekt uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Advies: controleer goed of de assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Limburg. Is er geen contract? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Limburg. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: kinderen t/m 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Limburg? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische indicatie of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €70 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Limburg moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog vele zorginstanties in de buurt van Limburg. Bijvoorbeeld: podotherapie, ergotherapie, diëtetiek, kraamzorg en plastische chirurgie, audicien, haptonomie, stoppen met roken, apotheek. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij inTwente of Pro Life. Check de kleine lettertjes van jouw verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Zintuiglijk Gehandicaptenzorg.

Verzekeringskantoor in Limburg

Wil je het liefstpersoonlijk contact inzake je zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Limburg. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist geeft advies m.b.t. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De adviseur inventariseert jouw omstandigheden, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Je kunt afspreken op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Deskundig advies.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Limburg