Loading...

Zorgverzekering Limbricht Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander moet verplicht een zorgverzekering hebben. In de maanden november en december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Limbricht. Dit kan o.a. naar VGZ, CZ, Menzis, Achmea, OHRA. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het is dus slim om het huidige contract nog eens door te lezen. Matcht jouw bestaande verzekering nog met jouw situatie? Aan de hand van deze innovatieve zorgvergelijker kun je nu, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende spot je een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, ga voor restitutie en natura, en regel je aanvullende dekkingen zoals o.a. vergoeding bril en contactlenzen + oefentherapie. Overstappen van aanbieder is binnen 5 minuten afgewerkt.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Probleemloos overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een zorgverzekering op maat is redelijk niet eenvoudig. Zaken als Zvw + Internet zorgverzekering komen veelvuldig voorbij. En er zijn tientallen polissen, van CZ of ONVZ tot aan HEMA en Stad Holland. Hoe ontdek ik een geschikte verzekeringspolis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Door gebruik te maken van onze zorgvergelijker bekijk je vlug en gemakkelijk een aantrekkelijke verzekering die overeenkomt met jouw zorgbehoefte. Is het lastig? Op zorgverzekeringcentrum.nl check je bruikbare info ten aanzien van naturapolis, restitutiepolis, basisverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico. Je kunt hier ook terecht voor Langbroek zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Limbricht? De tarieven van de basisverzekeringen schommelen vaak, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de voordeligste verzekering is kan per persoon verschillen. De vergoeding hangt af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Met de zorgvergelijker – inclusief handige filters – zoek je gelijk welke polis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Meer voordeel behalen op de ziektekosten? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als HEMA, Promovendum, Besured, Anderzorg is meestal wel een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-limbricht


Meest gekozen zorgpolis in Limbricht?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. In Nederland kennen we allerlei verzekeraars die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijv. overstappen en zorgpolis Hoornaar afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Dat kan zijn een polis van Univé, Interpolis, United Consumers, Bewuzt. Verderop lees je meer over een aantal aspecten die extra belangrijk zijn. Met behulp van deze aanwijzingen kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutie verzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen identiek. Wel wisselen de zorgadressen waar je terecht kunt. Met een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorginstellingen voor problemen zoals Bloedarmoede of Frühsommer Meningo Encephalitis, echter ook Niacinedeficiëntie en Rosacea. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kun je terecht bij een stuk minder zorgaanbieders. Een restitutiepolis is duurder.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Je kunt gaan voor het vrijwillige eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €300 (max €500). Het voordeel is een aantrekkelijke prijs. Heb je niet vaak wat, en heb je voldoende geld liggen? Neem het eens in overweging. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Buiten het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Voorbeelden zijn een extra aanvulling voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie. Maak je veelvuldig gebruik van specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is van je werkgever, de gemeente (Sittard-Geleen) of juist een hogeschool / universiteit. Je hebt recht op korting op de premie (korting van 5-10%). In de regel is het helemaal niet gunstig. De collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je specifieke zorgwensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Limbricht?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Limbricht of ergens in de buurt. Goed om te weten: het kan nog sneller en simpeler via internet. Op deze pagina bekijk je een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(100% vergoed tot € 250).
 6. Kies fysiotherapie behandelingen (dit kan zijn 9 keer).
 7. Neem besluit over de uitbetalingen aangaande brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. AnderZorg polis) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Limbricht?

Het basispakket dekt een groot deel van de zorgkosten in Limbricht. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijv. Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Medicijnen, Ziekenvervoer. Echter ook Ergotherapie, Revalidatiezorg, Wijkverpleging, Verloskundige zorg. Inventariseer de polisvoorwaarden van de actuele polis en bekijk welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke condities dit geldt. Hieronder tref jij enige algemene zorgaanbieders in de provincie Limburg.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen wanneer je ergens mee zit. Je dokter heeft veel kennis en stelt vast wat er loos is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Jouw bezoek aan de huisarts in Limbricht wordt gedekt uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? De basisverzekering betaalt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: verifieer of jouw assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Limburg. Is dit niet mogelijk? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Limbricht. Wordt dit gedekt? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via de basispolis. Dat gaat niet op voor kinderen t/m 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Limbricht? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €65 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis vergoedt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Limbricht moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de verzekeringsmaatschappij. Tevens zijn er meerdere zorginstanties in de regio Sittard-Geleen. Neem nou ergotherapie, podotherapie, logopedie, diëtetiek maar ook audicien, apotheek, haptonomie, psychologische zorg, plastische chirurgie. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij CZ of ZorgDirect. Controleer de condities van jouw polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering Vaat- en/of pigmentbehandeling.

Verzekeringskantoor in Limbricht

Geef jij de voorkeur aan 1 op 1 contact rondom je zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Limbricht. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit omtrent hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Deze persoon inventariseert je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Limbricht