Loading...

Zorgverzekering Lieren Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger moet een zorgverzekering hebben. In november en december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Lieren. Denk bijvoorbeeld aan OHRA, CZ, FBTO, Menzis, VGZ. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet zo gek om jouw lopende verzekering goed te bekijken. Past de afgesloten verzekering met jouw behoeften? Aan de hand van deze scherpe zorgvergelijker kan je snel en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan spot jij een goede verzekering voor een goede prijs. Selecteer je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende dekkingen als gezinsplanning of huidtherapie. Overstappen van verzekeraar is echt zo afgehandeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Probleemloos overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is redelijk niet makkelijk. Zaken als Wet BIG en Zorgverzekering komen veelvuldig voorbij. Ze staan allemaal voor je klaar, van CZ of Menzis tot De Friesland en UMC Zorgverzekering. Hoe achterhaal ik een gewoon goede verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Aan de hand van onze zorgvergelijker vind je vlug en probleemloos een aantrekkelijke verzekering die klopt met je behoeften. Hulp nodig? Op onze website vind je makkelijke info met betrekking tot de restitutiepolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, eigen risico. Of klik meteen verder naar Lage Zwaluwe zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in januari 2023 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Lieren? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de scherpste premie is, kan per persoon verschillen. De vergoeding hangt af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Via de polisvergelijker – en de speciale filters – spot jij binnen enkele minuten welke polis voor jou het meest voordelig is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot januari 2023. Meer voordeel behalen op je polis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Let wel: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, Besured, HEMA, Anderzorg is vaak een budgetpolis (naturapolis). Een negatief aspects hiervan is: je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-lieren


Meest gekozen zorgpolis in Lieren?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je hebt keuze uit enorm veel partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Hooghalen afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Wellicht een verzekering van Interpolis, United Consumers, Bewuzt, Univé. Hieronder lees je meer over een aantal factoren die van belang zijn. Aan de hand van deze aanwijzingen zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutie verzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt eigenlijk niet. Wel verschillen de zorgverleners waar je complete dekking hebt. Via een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorginstellingen voor o.a. Afte of Embolie, echter ook Passieve immuniteit en Thalassemie. Men spreekt van vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kan je naar alleen de gecontracteerde zorgverleners. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je uit eigen portomonee betaalt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 is dit €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €100 (maximaal €500). Het pluspunt is een betaalbare premie. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Neem het eens in overweging. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Veel gekozen: een extra verzekering voor tandarts, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Intensief gebruiker van meer dan de standaard zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, je gemeente (Apeldoorn) of soms een school. Je ontvangt korting op de premie (max 10% op de basisverzekering). In de regel liggen de prijzen hoger dan normaal. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je unieke behoeftes voor zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Lieren?
Direct starten met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Lieren of in deze buurt. Echter, dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger d.m.v. internet. Hieronder tref jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (100% vergoed tot € 500).
 6. Bepaal de dekking voor fysiotherapie (o.a. 12 keer).
 7. Kies de gewenste vergoeding aangaande brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (een optie is VGZ zorgverzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke kosten worden er vergoed in Lieren?

Jouw basispakket vergoedt de meeste zorgkosten in Lieren. Zo ben je gedekt voor onvoorziene kosten van zaken als Medicijnen, Ziekenvervoer, Medisch specialist, Bloedonderzoek. Echter ook Ergotherapie, Logopedie, Dieetadvies, Wijkverpleging. Controleer de kleine letters van je huidige polis en ontdek wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hierna lees je enkele vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Gelderland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt een diagnose, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in Lieren wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een behandeling in het ziekenhuis? Het basispakket zal hiervoor zorgen. Je betaalt hier wel eigen risico. Advies: loop na of de assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Gelderland. Is dit niet mogelijk? Je kunt in de situatie terecht komen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Lieren. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit de basispolis. Dat gaat niet op voor kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Lieren? Contactlenzen en brillen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische indicatie of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €60 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Lieren moet wel een contract hebben met je verzekering. Er zijn nog vele verschillende types zorg in de gemeente Apeldoorn. Denk aan: diëtetiek, kraamzorg, ergotherapie, logopedie en ook audicien, apotheek, psychologische zorg, stoppen met roken, plastische chirurgie. De dekkingen vertonen grote verschillen bij De Amersfoortse of Promovendum. Raadpleeg de dekking van je verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering Transplantatie.

Verzekeringskantoor in Lieren

Heb jij het liefst een persoonlijke afspraak aangaande een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Lieren. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit m.b.t. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De deskundige kijkt naar je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Voor al je vragen.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Lieren