Loading...

Zorgverzekering Lichtaard Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf november kan je switchen van zorgverzekering in Lichtaard. Populaire keuzes zijn VGZ, OHRA, FBTO, Achmea, CZ. In 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het loont dus om jouw lopende verzekering goed te bekijken. Matcht de actuele zorgverzekering nog met jouw situatie? Aan de hand van onze scherpe zorgvergelijker kun jij snel en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende spot jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies de hoogte van het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en selecteer eventueel aanvullende modules zoals o.a. opticien of homeopathie. Overstappen van aanbieder is razendsnel gepiept.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een passende zorgverzekering is soms ingewikkeld. Aspecten zoals Zorgaanbieders en Inkomensafhankelijke bijdrage vliegen je om de oren. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van ZorgDirect of PMA tot bijv. HEMA en United Consumers. Hoe ontdek ik een voordelige polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Dankzij onze zorgvergelijker vind je rap en probleemloos een duidelijke verzekering die matcht met de zorgwensen. Hulp nodig? Op deze website lees je praktische details ten aanzien van naturapolis, restitutiepolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Bekijk ook meer info over Laag Zuthem zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Lichtaard? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen schommelen doorgaans, terwijl je overal basisdekking hebt. Zo kun je al veel besparen. Welke verzekering het goedkoopste is kan per persoon verschillen. De prijs komt tot stand door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Door onze vergelijker – met uitgebreide functies – bekijk je supersnel welke verzekeraar voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot eind januari 2022. Nog meer besparen op je polis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Let wel: een goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, Besured, Promovendum, HEMA betreft vaak een budgetpolis (naturapolis). Een negatief aspects hiervan is: dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-lichtaard


De beste zorgpolis in Lichtaard?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. Er zijn talloze assuradeurs met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Hoogenweg afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van Zilveren kruis, Interpolis, Bewuzt, Univé. Op deze pagina lees je meer over nuttige begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Via deze info kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je kiezen uit een restitutiepolis en een naturapolis. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen identiek. Wel wisselen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je terecht kunt. Via een restitutiepolis kies je zelf je zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Atypisch autisme of Ewing-sarcoom, echter ook Lassakoorts en Ziekte van Ledderhose. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kan je naar minder zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” wanneer je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2022 is het ER €385. Een optie is een vrijwillig hoger eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €300 (maximaal €500). De reden hiervoor is een goedkopere verzekering. Gebruik je weinig zorg, en kan je een hoog risico veroorloven? Denk er eens rustig over na. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Veel gekozen: een extra module voor medische hulp buitenland, tandarts, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Intensief gebruiker van specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Neem dan goed door of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, gemeente (Ferwerderadiel) of via een hogeschool / universiteit. Het voordeel is dan korting op jouw zorgverzekering (vaak ligt de korting rond de 10%). Doorgaans hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Lichtaard?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In deze situatie vraag je advies van een verzekeringskantoor in Lichtaard of omgeving. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever online. Hieronder bekijk jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een natura- of restitutieverzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Kies de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (bijvoorbeeld achttien behandelingen).
 7. Neem besluit over een vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn Salland Zorgverzekering zorgverzekering) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Lichtaard?

Het basispakket staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Lichtaard. Daarmee staat de verzekeraar garant voor zaken als Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Medicijnen, Huisarts. Maar denk ook aan Logopedie, Verloskundige zorg, Ergotherapie, Dieetadvies. Bekijk de condities van je huidige modules en controleer welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke voorwaarden. Hierna spot je een paar gangbare zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Jouw bezoek aan de huisarts in Lichtaard wordt vergoed uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een intensieve ziekenhuisopname? De basisverzekering staat hiervoor garant. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: inventariseer of jouw assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Je kunt in de situatie terecht komen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Lichtaard. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit de basisverzekering. Altijd wel voor: jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Ga dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Lichtaard? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €75 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering dekt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Lichtaard is dan wel genoodzaakt een contract met jouw verzekeraar. Tevens zijn er een aantal zorgbedrijven in de regio Ferwerderadiel. Denk aan: diëtetiek, logopedie, ergotherapie, kraamzorg of audicien, psychologische zorg, haptonomie, stoppen met roken, apotheek. De vergoedingen wisselen nogal bij HEMA of Ohra. Check de voorwaarden van jouw verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering Toiletstoel los.

Verzekeringskantoor in Lichtaard

Houd jij van 1 op 1 contact inzake de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Lichtaard. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige begeleidt jou m.b.t. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De specialist bespreekt je privé-situatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult levert soms wel meer dan €250 op. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Lichtaard