Loading...

Zorgverzekering Leutingewolde Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. In de maanden november en december kan je switchen van zorgverzekering in Leutingewolde. Veel gekozen partijen zijn Menzis, VGZ, CZ, FBTO, OHRA. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet zo gek om de verzekering van dit jaar er nog eens bij te pakken. Klopt de geldende dekking met jouw behoeften? Aan de hand van de slimme zorgvergelijker kan men vlug en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan spot je de beste dekking voor de laagste prijs! Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies aanvullende polissen zoals bijvoorbeeld alternatieve zorg plus medische hulp buitenland. Overstappen van aanbieder is binnen 5 minuten gepiept.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Snel overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een passende zorgverzekering is tamelijk niet eenvoudig. Zaken als Wanbetaler of Nominale premie zijn voor velen onmisbaar. Ze staan allemaal voor je klaar, van ZorgDirect of National Academic tot bijv. CZdirect en Zilveren Kruis. Hoe achterhaal ik een passende verzekeraar? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Met behulp van deze zorgvergelijker tref je rap en zonder problemen een voordelige verzekering die matcht met de zorgwensen. Is het lastig? Hier check jij makkelijke gegevens over de aanvullende verzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, naturapolis. Of klik meteen verder naar Kuinre zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Leutingewolde? De premies van de basisverzekeringen variëren nogal, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo zijn grote besparingen mogelijk. De goedkoopste polis kan per persoon verschillen. Het maandelijkse bedrag kent z’n oorsprong in soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Door de polisvergelijker – en de speciale filters – tref jij binnen enkele minuten welke verzekeraar voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Overstappen kan van 12 november 2022tot eind januari 2023. Extra veel voordeel op je verzekering? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden is doorgaans een budget- of naturapolis. Je hebt te maken met minder flexibiliteit.

zorgverzekering-leutingewolde


De beste zorgpolis in Leutingewolde?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. In Nederland kennen we allerlei verzekeraars die weer verschillende verzekeringen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Hoog-Keppel afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Bijvoorbeeld die van Bewuzt, United Consumers, Zilveren kruis, Univé. Op deze site lees je meer over een aantal aspecten waar je zeker op moet letten. Via deze info kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel wisselen de zorginstellingen waar je 100% vergoed krijgt. Met een restitutiepolis kies je zelf je zorginstellingen voor problemen zoals Acute stress-stoornis of Glossofobie, echter ook Leververvetting en Syndroom van Asherman. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt zodra je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dit €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €500 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn lagere maandlasten. Voel jij je vitaal, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is dit nog niet zo gek. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Buiten het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Veel gekozen: een extra aanvulling voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Intensief gebruiker van een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, jouw gemeente (Noordenveld) of wellicht een vereniging. Je krijgt een goedkoper tarief (doorgaans max. 10 procent korting). Soms is het niet altijd goedkoper. De collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je wensenlijstje voor de zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Leutingewolde?
Direct profiteren van ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor bezoek je een verzekeringskantoor in Leutingewolde of in een omliggende plaats. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en simpeler via internet. Op deze pagina check jij onze handige stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Geef je wens door voor de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 9 behandelingen).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (dat kan zijn OZF zorgverzekering) en regel je overstap via internet.

Wat wordt er allemaal vergoed in Leutingewolde?

Het basispakket staat garant voor veel zorgkosten in Leutingewolde. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijvoorbeeld Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Medisch specialist, Ziekenvervoer maar ook Dieetadvies, Revalidatiezorg, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg. Check de polisvoorwaarden van je actuele verzekering om te zien wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en met welke eigen risico. Op onze website spot je meerdere vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een consult bij de huisarts in Leutingewolde is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Te maken met een ziekenhuisopname? Het basispakket zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: check even of de verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Drenthe. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Leutingewolde. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basisverzekering. Dat gaat niet op voor kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Leutingewolde? Jouw bril en/of lenzen worden niet betaald uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische ingreep of of optische hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van een paar tientjes per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Leutingewolde moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekering. Daarnaast zijn er vele zorginstellingen in de regio Noordenveld. Onder andere: logopedie, podotherapie, ergotherapie, diëtetiek maar ook apotheek, haptonomie, stoppen met roken, plastische chirurgie, psychologische zorg. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij De Amersfoortse en Univé. Bestudeer de dekking van de verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of lees direct alles over Zorgverzekering Thuisbevalling.

Verzekeringskantoor in Leutingewolde

Heb jij het liefst face to face contact ten aanzien van de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Leutingewolde. Ook bekend als een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies inzake pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De adviseur bekijkt de stand van zaken, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Deskundig advies.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Leutingewolde