Loading...

Zorgverzekering Leusden Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Leusden. Veel gekozen partijen zijn Achmea, FBTO, VGZ, Menzis, OHRA. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is slim om jouw lopende verzekering goed door te nemen. Matcht de bestaande polis met jouw behoeften? Geholpen door onze praktische zorgvergelijker mag ook jij vandaag nog, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan spot je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en regel je aanvullende verzekeringen als fysiotherapie + alternatieve geneeswijzen. Overstappen van aanbieder is echt zo gedaan.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een goede zorgverzekering is best gecompliceerd. Aspecten zoals Combinatiepolis of AWBZ zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn nogal wat aanbieders, van Besured of OZF tot aan Ik en ZieZo. Hoe achterhaal ik een voordelige verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Door gebruik te maken van deze zorgvergelijker achterhaal je snel en makkelijk een aantrekkelijke verzekering die spoort met de individuele wensen. Is het lastig? Op onze website check jij nuttige gegevens aangaande de naturapolis, eigen risico, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering. Lees ook alles over Kruisland zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Leusden? De tarieven van de basisverzekeringen variëren nogal, terwijl de inhoud hetzelfde is. Door een prijsvergelijking kan je al gauw een paar euro besparen. De laagste premie is niet voor iedereen hetzelfde. De vergoeding hangt o.a. af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Middels ons vergelijk script – met bruikbare filters – spot je snel welke partij voor jouw scenario het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot uiterlijk 31 januari 2023. Lagere prijzen regelen op de ziektekosten? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, HEMA, Anderzorg, Besured is vaak een budgetpolis (naturapolis). Minpunt hiervan is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-leusden


Betrouwbare zorgpolis in Leusden?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt kiezen uit meerdere aanbieders die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – denk aan overstappen en zorgpolis Hoofdplaat afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van Zilveren kruis, Interpolis, Univé, United Consumers. Op deze site ontdek je een aantal begrippen waar je zeker op moet letten. Met deze aanwijzingen zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of naturapolis. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel wisselen de zorginstellingen waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutieverzekering kun je naar alle zorgverleners voor aandoeningen als Astma of Dissociatieve stoornis, maar ook Moebius-syndroom en Systemische lupus erythematodes. Men spreekt van vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kan je naar minder zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Hoogte eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf betaalt als je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is het ER €385. Je kunt gaan voor het vrijwillige eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €300 (max €500). Jouw “win” is een betaalbare verzekering. Voel jij je vitaal, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het een prima optie. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Denk aan een extra module voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: van je werkgever, gemeente (Leusden) of mogelijk een school. Je hebt recht op een mooie korting op de polis (vaak ligt de korting rond de 10%). Soms betaal je juist meer voor de polis. Deze collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Leusden?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Daarvoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Leusden of rondom deze plaats. Handig: je doet dit veel rapper en nog effectiever via internet. Hieronder check jij de stappen die je doorloopt.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Geef je wens door voor de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (bijvoorbeeld 36 per jaar).
 7. Selecteer de uitkering betreft lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijvoorbeeld OHRA zorgverzekering) en regel je overstap via internet.

Welke kosten worden er vergoed in Leusden?

Jouw basisverzekering betaalt allerlei zorgkosten in Leusden. Zo worden kosten gedekt van o.a. Ziekenvervoer, Medisch specialist, Bloedonderzoek, Ziekenhuis. Echter ook Dieetadvies, Wijkverpleging, Ergotherapie, Verloskundige zorg. Inventariseer de polisvoorwaarden van de huidige verzekering om te achterhalen welke kosten je verzekering vergoed, en welk eigen risico er geldt. Hierna vind je meerdere algemene zorginstellingen in de provincie Utrecht.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en doet een basisonderzoek, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Leusden wordt betaald vanuit de basispakketten. Je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Is er sprake van een verblijft in ziekenhuizen? Jouw basiszorgverzekering staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: trek even na of jouw assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Utrecht. Wordt dat een lastig verhaal? Het is mogelijk dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Leusden. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit de basispolis. Altijd wel voor: mensen onder de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies in dat geval de aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Leusden? Jouw bril en/of lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Enige uitzondering is een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €30 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Leusden moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de verzekeringsmaatschappij. Tevens zijn er vele zorgbedrijven in de gemeente Leusden. Zoals podotherapie, kraamzorg, diëtetiek, logopedie of ook stoppen met roken, psychologische zorg, audicien, plastische chirurgie, apotheek. De dekkingen zijn erg wisselend bij Bewuzt of OZF. Bekijk de kleine lettertjes van de verzekering voor de actuele vergoedingen. Of lees direct alles over Zorgverzekering Therapeutische steunkousen.

Verzekeringskantoor in Leusden

Houd jij van een persoonlijke afspraak ten aanzien van een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Leusden. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit inzake pensioenen, hypotheken en verzekeringen. Deze persoon controleert jouw persoonlijke situatie, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject scheelt je zo enkele tientjes per maand. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Deskundig advies.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Leusden