Loading...

Zorgverzekering Leunen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Aan het einde van het jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Leunen. Bijvoorbeeld naar CZ, FBTO, Achmea, OHRA, Menzis. In 2022 is de basisdekking aangepast. Het is niet zo gek om het huidige contract goed te bekijken. Past de bestaande zorgverzekering met jouw wensen. Met medewerking van een innovatieve zorgvergelijker kan jij snel en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan zoek je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies de hoogte van het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies aanvullende verzekeringen zoals homeopathie + fysiotherapie. Overstappen van polis is in een paar minuutjes gepiept.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een goede zorgverzekering is vaak frustrerend. Begrippen als Ingezetene + Wmo vliegen je om de oren. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Avéro Achmea of OZF tot aan HEMA en United Consumers. Hoe ontdek ik een aantrekkelijke verzekeraar? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Middels onze zorgvergelijker tref je snel en gemakkelijk een goedkope verzekering die matcht met jouw individuele wensen. Meer info? Hier lees je handige informatie met betrekking tot de eigen risico, basisverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering, restitutiepolis. Bekijk ook meer info over Kropswolde zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Leunen? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor kun je eenvoudig besparen. De laagste premie kan per aanvraag verschillend zijn. Het maandelijkse bedrag kent z’n oorsprong in eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Door de vergelijk module – en de speciale filters – tref je direct welke verzekeringspolis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Overstappen kan van 12 november 2021tot en met eind januari 2022. Nog meer besparen op de ziektekosten? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €485). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden, Promovendum is in veel gevallen een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-leunen


Populaire zorgpolis in Leunen?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Je hebt keuze uit enorm veel maatschappijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – denk aan overstappen en zorgpolis Honselersdijk afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Wellicht een verzekering van Interpolis, Bewuzt, United Consumers, Zilveren kruis. Hierna bekijk je veel besproken onderdelen die even jouw aandacht nodig hebben. Via deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel schommelen de zorginstellingen waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutiepolis kun je naar alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor problemen zoals Afasie of Hypospadie, maar ook Larynxcarcinoom en Rachitis. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kan je naar circa 90% van de zorgverleners. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf betaalt als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 ligt dit op €385. Je kunt gaan voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €200 (niet meer dan €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een minder hoge premie. Heb je niet vaak wat, en heb je voldoende geld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Opties: een extra module voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, tandarts, medische hulp buitenland. Intensief gebruiker van meer dan de standaard zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via het bedrijf, een gemeente (Venray) of wellicht een hogeschool / universiteit. Het voordeel is dan korting op jouw zorgverzekering (max 10% op de basisverzekering). In de praktijk ben je helemaal niet goedkoper uit. Alle collectieve pakketten matchen niet standaard met je wensenlijstje voor de zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Leunen?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Leunen of in een omliggende plaats. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger online. Hierna tref je onze handige stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een restitutie- of naturaverzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(75% vergoed tot € 750).
 6. Bepaal de module behandelingen voor fysiotherapie (dit kan zijn twaalf behandelingen).
 7. Selecteer de dekking betreft lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld Menzis zorgverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Leunen?

Jouw basispakket vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Leunen. Op die manier ben je standaard verzekerd voor bijv. Huisarts, Ziekenvervoer, Medicijnen, Ziekenhuis maar ook Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Dieetadvies. Controleer de condities van de huidige modules om te achterhalen wat precies vergoed wordt, en onder welke condities dit geldt. Op deze pagina tref jij enkele vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Limburg.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt wanneer je ergens mee zit. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Leunen wordt vergoed uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Bij andere kosten wel, zoals urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een ziekenhuisopname? Het basispakket betaalt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Advies: inventariseer of jouw assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Limburg. Is er geen contract? Je kunt in de situatie terecht komen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Leunen. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Leunen? Lenzen of brillen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Dit is echter anders bij een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €65 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Leunen moet een contract hebben afgesloten met jouw verzekeraar. Er zijn nog een aantal soorten zorg in de gemeente Venray. Bijvoorbeeld: diëtetiek, kraamzorg, podotherapie, ergotherapie of psychologische zorg, haptonomie, apotheek, stoppen met roken, audicien. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij Menzis en PMA. Bekijk de kleine lettertjes van je verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering Teststrips diabetes.

Verzekeringskantoor in Leunen

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact omtrent de zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Leunen. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit omtrent hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige bekijkt je privé-situatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Leunen