Loading...

Zorgverzekering Lemmer Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. In november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Lemmer. Bijvoorbeeld naar CZ, VGZ, FBTO, OHRA, Menzis. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet zo gek om het huidige contract er nog eens bij te pakken. Klopt de actuele zorgverzekering met jouw behoeften? Via de nuttige zorgvergelijker kun jij vlug en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende zoek jij een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende modules als steunzolen + vaccinaties. Het overstappen is binnen 2 minuten gedaan.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Hulp bij overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is nogal frustrerend. Feiten zoals Basispakket en Medicijnbeleid zijn voor velen onmisbaar. Je kunt bijna overal wel terecht, van ZorgDirect of OZF tot o.a. Ditzo en Univé. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een betrouwbare verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Dankzij onze zorgvergelijker bekijk je gelijk en zonder problemen een aantrekkelijke verzekering die overeenkomt met de zorgbehoefte. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl tref je makkelijke specificaties aangaande de aanvullende verzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico, naturapolis. Bekijk ook meer info over Kreileroord zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Lemmer? De tarieven van de basisverzekeringen schommelen doorgaans, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Door een prijsvergelijking kan je al gauw een paar euro besparen. De voordeligste polis kan per persoon verschillen. Het maandelijkse bedrag wordt bepaald door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Door de vergelijk module – inclusief handige filters – tref je snel welke assuradeur de laagste premie vraagt. Overstappen kan van 12 november 2022tot januari 2023. Wil je extra besparen op jouw premie? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Nationale Nederlanden, Anderzorg, HEMA, Besured is doorgaans een natura- of budgetpolis. Het nadeel is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-lemmer


Populaire zorgpolis in Lemmer?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars met op hun beurt weer allerlei producten. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – denk aan overstappen en zorgpolis Holtheme afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van Interpolis, Univé, Zilveren kruis, United Consumers. Verderop bekijk je nuttige aspecten waar je zeker op moet letten. Dankzij deze tips zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel variëren zaken als ziekenhuizen waar je terecht kunt. Aan de hand van een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorgverleners voor onder andere Apraxie of Kanker, echter ook Lactose-intolerantie en Reduplicatieve paramnesie. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kun je terecht bij minder ziekenhuizen/zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” wanneer je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 is het ER €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Sommigen verhogen het met €500 (max €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare polis. Voel jij je vitaal, en heb je voldoende geld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Veel gekozen: een extra aanvulling voor medische hulp buitenland, tandarts, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Maak je veel gebruik van specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, je gemeente (De Friese Meren) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Je ontvangt een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). In de praktijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw specifieke zorgvragen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Lemmer?
Gelijk starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan kan je naar een verzekeringskantoor in Lemmer of rondom deze plaats. Let op: het kan nog sneller en simpeler via internet. Hierna vind jij onze handige stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(75% vergoed tot € 500).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (dit kan zijn twaalf keer).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn FBTO zorgverzekering) en regel je overstap via internet.

Wordt alle zorg vergoed in Lemmer?

Jouw basisverzekering vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Lemmer. Zodoende ben je standaard verzekerd voor bijv. Medicijnen, Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenvervoer maar ook Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg. Check de voorwaarden van jouw huidige modules om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hierna lees je een paar gebruikelijke zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in Lemmer is standaard gedekt in je basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? Een basisverzekering betaalt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Let op: trek even na of jouw verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Lemmer. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit het basispakket. Uitzonderingen zijn: kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Lemmer? Contactlenzen en brillen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Enige uitzondering is een medische reden of hulpmiddelen als speciale lenzen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €50 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Lemmer is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Tevens zijn er allerlei zorginstanties in de gemeente De Friese Meren. Zoals podotherapie, diëtetiek, logopedie, kraamzorg maar ook apotheek, plastische chirurgie, audicien, haptonomie, psychologische zorg. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij Ik en ONVZ. Raadpleeg de voorwaarden van de polis om te checken hoeveel je krijgt. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Tandvleesbehandeling.

Verzekeringskantoor in Lemmer

Geef jij de voorkeur aan face to face contact rondom jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Lemmer. Ook bekend als een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige begeleidt jou rondom verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De specialist controleert de stand van zaken, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult levert soms wel meer dan €250 op. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Lemmer