Loading...

Zorgverzekering Lelystad Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. In de maanden november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Lelystad. Bijvoorbeeld naar Achmea, CZ, VGZ, Menzis, OHRA. Ook in 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet zo gek om jouw lopende verzekering goed door te nemen. Klopt deze afgesloten polis bij jouw situatie? Geholpen door deze snelle zorgvergelijker kan men snel en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier selecteer jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen zoals epilatie + alternatieve zorg. Het overstappen is binnen 5 minuten afgewerkt.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een passende zorgverzekering is best niet eenvoudig. Aspecten zoals Aanvullende zorgverzekering + Zorgpas zijn voor velen onmisbaar. En er zijn tientallen polissen, van AnderZorg of ONVZ tot CZdirect en United Consumers. Hoe achterhaal ik een goede verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Geholpen door deze zorgvergelijker bekijk je gelijk en moeiteloos een duidelijke verzekering die matcht met alle behoeften. Is het lastig? Op deze website tref je handige gegevens met betrekking tot de aanvullende verzekering, basisverzekering, naturapolis, restitutiepolis, eigen risico. Zie ook meer over Koudum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Lelystad? De tarieven van de basisverzekeringen wisselen regelmatig, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden kan de polis al snel wat goedkoper. De goedkoopste polis is afhankelijk van veel factoren. Het maandelijkse bedrag hangt o.a. af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Via de vergelijk module – met handige zoekfuncties – zoek jij direct welke verzekering voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot eind januari 2022. Nog meer besparen op je polis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €485). Let wel: een goedkope zorgverzekering van partijen als Promovendum, Anderzorg, HEMA, Besured is in veel gevallen een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-lelystad


Betrouwbare zorgpolis in Lelystad?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet je met veel zaken rekening houden. In Nederland kennen we allerlei partijen met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – denk aan overstappen en zorgpolis Hollum afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Bijvoorbeeld die van United Consumers, Interpolis, Univé, Zilveren kruis. Op deze pagina vind je cruciale aspecten die extra belangrijk zijn. Dankzij deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een naturapolis en een restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten verschilt niet per verzekeraar. Wel schommelen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners voor o.a. Cultuurgebonden syndroom of Glossofobie, maar ook Miliaria rubra en Ziekte van Duchenne. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kun je terecht bij een stuk minder zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Hoogte eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen wanneer je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2022 is het ER €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (maximaal €500). Het pluspunt is een betaalbare verzekering. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is dit nog niet zo gek. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Opties: een extra module voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is van je werkgever, de gemeente (Lelystad) of soms een school. Je krijgt een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). In de praktijk ben je helemaal niet goedkoper uit. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je wensenlijstje voor de zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Lelystad?
Gelijk starten met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Lelystad of in deze buurt. Tip: geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever via het internet. Hieronder tref je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een natura- of restitutieverzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Kies fysiotherapie behandelingen (o.a. 18 behandelingen).
 7. Bepaal de uitbetalingen aangaande brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijv. CZdirect zorgverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Lelystad?

Jouw basispolis compenseert veel zorgkosten in Lelystad. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijv. Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Medisch specialist, Bloedonderzoek. Echter ook Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg. Lees de kleine letters van je actuele modules om te achterhalen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hierna lees jij enige veel voorkomende zorginstellingen in de provincie Flevoland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Lelystad wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering betaalt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Let op: loop na of de verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Flevoland. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Lelystad. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit het basispakket. Altijd wel voor: kinderen tot en met 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Selecteer dan een aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Lelystad? Lenzen of brillen worden niet gedekt uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische indicatie of of optische hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €30 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Lelystad zal wel een contract moeten hebben met je verzekering. Ook vind je allerlei verschillende types zorg in de gemeente Lelystad. Zoals ergotherapie, diëtetiek, podotherapie, logopedie en ook plastische chirurgie, haptonomie, psychologische zorg, apotheek, audicien. De vergoedingen zijn erg wisselend bij De Friesland of United Consumers. Controleer de kleine lettertjes van jouw polis om te checken hoeveel je krijgt. Of ga meteen naar Zorgverzekering Tandarts.

Verzekeringskantoor in Lelystad

Prefereer jij een persoonlijke afspraak inzake de zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Lelystad. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige zoekt alle uit inzake verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De deskundige kijkt naar jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak scheelt je zo enkele tientjes per maand. Je kunt afspreken op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Jarenlange ervaring.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Lelystad