Loading...

Zorgverzekering Lekkerkerk Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument moet verplicht een zorgverzekering hebben. In de maanden november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Lekkerkerk. Denk bijvoorbeeld aan FBTO, Menzis, Achmea, OHRA, CZ. In 2022 is de basisdekking aangepast. Het is slim om de verzekering van dit jaar goed door te nemen. Klopt jouw geldende verzekering bij jouw situatie? Aan de hand van deze innovatieve zorgvergelijker kun jij gelijk, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zo selecteer je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende polissen zoals tandarts en alternatieve geneesmiddelen. Overstappen van verzekeraar is echt zo geregeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een geschikte zorgverzekering is best complex. Termen als GVS + Wlz zullen je aandacht nodig hebben. Je kunt bijna overal wel terecht, van AnderZorg of Kiemer tot Ditzo en VvAA. Hoe ontdek ik een goede polis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Aan de hand van de zorgvergelijker detecteer je vlug en ongecompliceerd een goedkope verzekering die aansluit op jouw wensen. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl lees jij nuttige gegevens m.b.t. de naturapolis, restitutiepolis, eigen risico, basisverzekering, collectieve zorgverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Kortgene zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Lekkerkerk? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen schommelen doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor kun je eenvoudig besparen. Wat de scherpste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. De premie komt tot stand door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Middels de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – spot je direct welke organisatie voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot eind januari 2022. Nog meer besparen op je polis? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Let op: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Promovendum, Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA is vaak een budgetpolis (naturapolis). Er is dan vaak sprake van dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-lekkerkerk


Meest gekozen zorgpolis in Lekkerkerk?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. In Nederland kennen we allerlei aanbieders die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijv. overstappen en zorgpolis Hoeven afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Bijvoorbeeld die van Interpolis, Univé, United Consumers, Zilveren kruis. Hierna lees je meer over cruciale begrippen die jou verder op weg helpen. Dankzij deze hulp kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt niet per verzekeraar. Wel schommelen zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Met een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorgaanbieders voor aandoeningen als Battered child-syndroom of Exhibitionisme, en tevens voor bijv. Maskergelaat en Sint-Jansziekte. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering ben je welkom bij minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf betaalt als je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2022 is dit €385. Sommigen kiezen het vrijwillige eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (de max is €500). Het pluspunt is lagere maandlasten. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Denk er eens rustig over na. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Opties: een extra polis voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Neem dan goed door of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via je job, je gemeente (Nederlek) of soms een school. Je krijgt een voordelige premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Vaak betaal je juist meer voor de polis. Deze collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw individuele wensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Lekkerkerk?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Daarvoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Lekkerkerk of omgeving. Tip: dit gaat nog een stuk vlotter en duidelijker via het internet. Onderstaand tref je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. 36 keer).
 7. Bepaal de dekking betreft brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (een optie is Bewuzt zorgverzekering) en de overstap is online snel rond.

Wordt alle zorg vergoed in Lekkerkerk?

Jouw basispolis dekt veel zorgkosten in Lekkerkerk. Hiermee ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Medicijnen, Huisarts, Ziekenvervoer, Medisch specialist. Echter ook Dieetadvies, Verloskundige zorg, Logopedie, Revalidatiezorg. Lees de voorwaarden van jouw actuele verzekering en bekijk welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Hieronder vind je een paar vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor allerlei klachten. De dokter helpt waar mogelijk, doet een basisonderzoek, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Lekkerkerk wordt gedekt uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit speelt wel in het geval van een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket vergoedt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Advies: controleer goed of je assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Zuid-Holland. Is er geen contract? Het komt regelmatig voor dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Lekkerkerk. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit de basispolis. Dat gaat niet op voor mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Ga dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Lekkerkerk? Lenzen of brillen worden niet gedekt uit de basispolis. Dit geldt alleen bij een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €35 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Lekkerkerk moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog vele verschillende types zorg in de streek Nederlek. Denk aan: ergotherapie, kraamzorg, logopedie, diëtetiek en ook stoppen met roken, plastische chirurgie, psychologische zorg, audicien, apotheek. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij De Amersfoortse of Zorg en Zekerheid. Raadpleeg de dekking van de polis om te checken hoeveel je krijgt. Of ga meteen naar Zorgverzekering Stomamateriaal en spoelapparatuur.

Verzekeringskantoor in Lekkerkerk

Houd jij van persoonlijk contact met betrekking tot de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een verzekeringsmaatschappij in Lekkerkerk. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De specialist geeft advies m.b.t. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De specialist inventariseert jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kennis van zaken.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Lekkerkerk