Loading...

Zorgverzekering Leidschendam Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. In november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Leidschendam. Veel gekozen partijen zijn Menzis, VGZ, CZ, OHRA, FBTO. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het is niet onverstandig om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Past deze bestaande polis met jouw behoeften? Met medewerking van deze nuttige zorgvergelijker kan je nu, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan spot je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en regel je aanvullende modules zoals huidtherapie of epilatie. Overstappen van verzekeraar is razendsnel gepiept.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Hulp bij overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een passende zorgverzekering is nogal niet eenvoudig. Feiten zoals Budgetpolis en Combinatiepolis zijn voor velen onmisbaar. Ze staan allemaal voor je klaar, van CZ of OZF tot bijv. DSW en United Consumers. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een professionele aanbieder? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Aan de hand van een zorgvergelijker achterhaal je direct en makkelijk een goede verzekering die spoort met jouw zorgbehoefte. Hulp nodig? Op deze pagina tref je praktische adviezen m.b.t. de restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering, naturapolis. Of klik meteen verder naar Kornwerderzand zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Leidschendam? De prijzen van de basisverzekeringen variëren doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden kun je eenvoudig besparen. Wat de scherpste premie is, is afhankelijk van veel factoren. Het tarief hangt o.a. af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Met onze vergelijker – met bruikbare filters – check jij binnen 1 minuut welke partij in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot eind januari 2023. Wil je extra besparen op je polis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €685). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als HEMA, Nationale Nederlanden, Besured, Promovendum is meestal wel een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-leidschendam


Betrouwbare zorgpolis in Leidschendam?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt kiezen uit meerdere assuradeurs met verschillende polissen. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijv. overstappen en zorgpolis Hoensbroek afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Denk aan een polis van Zilveren kruis, Interpolis, Bewuzt, Univé. Op deze site ontdek je belangrijke factoren die jou verder op weg helpen. Aan de hand van deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of natura verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel wisselen de zorgverleners waar je complete dekking hebt. Met een restitutiepolis kun je terecht bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor onder andere Ascariasis of Frühsommer Meningo Encephalitis, echter ook Organisch psychosyndroom en Vleesboom. Dit is vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kan je naar alleen de gecontracteerde zorgverleners en ziekenhuizen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 ligt dit op €385. Een optie is een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €300 (max €500). De reden hiervoor is een betaalbare premie. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Denk er eens rustig over na. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekking kiezen

Naast de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Denk aan een extra dekking voor brillen en lenzen, tandarts, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (Leidschendam-Voorburg) of mogelijk een opleiding. Je krijgt dan korting op jouw zorgverzekering (denk aan 5 tot 10 procent korting). Doorgaans is het helemaal niet gunstig. Veel collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw specifieke zorgvragen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Leidschendam?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Hiervoor bezoek je een verzekeringskantoor in Leidschendam of in deze buurt. Tip: je doet dit veel rapper en duidelijker via het internet. Hier tref jij een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (100% vergoed tot € 500).
 6. Neem een besluit over de module behandelingen voor fysiotherapie (onder andere twaalf stuks per jaar).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is AnderZorg zorgverzekering) en de overstap is online snel rond.

Welke kosten worden er vergoed in Leidschendam?

Jouw basisverzekering staat garant voor de meeste zorgkosten in Leidschendam. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van onder andere Medicijnen, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medisch specialist maar ook Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg, Dieetadvies. Bekijk de polisvoorwaarden van de huidige modules en controleer welk deel de verzekeraar dekt, en of je ook eigen risico moet betalen. Verderop check jij meerdere veel voorkomende zorgverleners in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts indien je last hebt van klachten. Je dokter heeft veel kennis en doet een basisonderzoek, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Gebruik van jouw huisarts in Leidschendam wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een intensieve ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering staat hiervoor garant. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Let op: verifieer of de verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Zuid-Holland. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Leidschendam. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt vanuit de basisverzekering. Dat gaat niet op voor jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Selecteer dan individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Leidschendam? Lenzen of brillen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €35 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Leidschendam moet wel een contract hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Er zijn nog meerdere zorginstellingen in en rondom Leidschendam-Voorburg. Neem nou diëtetiek, kraamzorg, logopedie, ergotherapie of ook plastische chirurgie, stoppen met roken, psychologische zorg, audicien, apotheek. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij DSW en ONVZ. Raadpleeg de condities van jouw verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of raadpleeg onze pagina over Zorgverzekering Steunkousen en aan- en uittrekhulp.

Verzekeringskantoor in Leidschendam

Wil je het liefstpersoonlijk contact inzake je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Leidschendam. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige begeleidt jou inzake hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De begeleider controleert je privé-situatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Voor al je vragen.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Leidschendam