Loading...

Zorgverzekering Leeuwarden Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Ieder jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Leeuwarden. Veel gekozen partijen zijn FBTO, CZ, OHRA, VGZ, Achmea. Ook in 2022 is de basisdekking aangepast. Het is slim om jouw lopende verzekering eens kritisch te bekijken. Matcht de afgesloten polis met jouw behoeften? Met medewerking van de handige zorgvergelijker kan men rap en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor vind jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies aanvullende dekkingen zoals zwangerschap en geboorte of oedeemtherapie. De overstap is in een paar minuutjes afgewerkt.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een goede zorgverzekering is best gecompliceerd. Zaken als Zorgverzekeringswet of CAK zijn voor velen onmisbaar. Er zijn nogal wat aanbieders, van Besured of inTwente tot bijv. HEMA en Zekur. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een gewoon goede verzekering? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Dankzij de zorgvergelijker achterhaal je vlug en gemakkelijk een duidelijke verzekering die past bij de individuele wensen. Kom je er niet uit? Op deze website bekijk jij bruikbare specificaties met betrekking tot de eigen risico, basisverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering, restitutiepolis. Je kunt hier ook terecht voor Kootstertille zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Leeuwarden? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor zijn grote besparingen mogelijk. Welke verzekering het goedkoopste is kan per aanvraag verschillend zijn. De prijs kent z’n oorsprong in het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. D.m.v. de zorgvergelijker – en de speciale filters – check jij supersnel welke verzekeraar voor jouw scenario het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot eind januari 2022. Wil je extra besparen op jouw zorgpolis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €585). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Nationale Nederlanden, Promovendum, Anderzorg, HEMA is in veel gevallen een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-leeuwarden


Populaire zorgpolis in Leeuwarden?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Je hebt keuze uit enorm veel maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijv. overstappen en zorgpolis Hoedekenskerke afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Wellicht een verzekering van Zilveren kruis, United Consumers, Univé, Bewuzt. Verderop lees je meer over belangrijke factoren die jou verder op weg helpen. Met deze tips zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je kiezen uit een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel verschillen zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutieverzekering kun je naar alle zorgverleners en ziekenhuizen voor problemen zoals Beroepsastma of Doofheid, en tevens voor bijv. Opportunistische infectie en syncope. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kun je terecht bij alleen de aangesloten zorgverleners. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf bijdraagt op het moment dat je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is het ER €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Sommigen verhogen het met €100 (maximaal €500). Je profiteert van een lagere premie. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Denk er eens rustig over na. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Behalve de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Veel gekozen: een extra dekking voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, een gemeente (Leeuwarden) of soms een hogeschool / universiteit. Je ontvangt een lagere premie (max 10% op de basisverzekering). Soms is het helemaal niet gunstig. Deze collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw wensen m.b.t. zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Leeuwarden?
Snel starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Leeuwarden of omgeving. Maar het kan nog sneller en gemakkelijker via het internet. Onderstaand check je onze handige stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Kies fysiotherapie behandelingen (dit kan zijn twaalf stuks per jaar).
 7. Neem besluit over de gewenste vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijvoorbeeld Zilveren Kruis verzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wordt alle zorg vergoed in Leeuwarden?

Jouw basispakket staat garant voor veel zorgkosten in Leeuwarden. Hiermee ben je standaard verzekerd voor bijv. Medicijnen, Huisarts, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek en tevens Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg, Wijkverpleging, Logopedie. Check de algemene voorwaarden van je actuele verzekering en bekijk wat de verzekeraar betaalt, en met welke eigen risico. Scroll verder, daar lees jij een paar algemene zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Leeuwarden wordt vergoed uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Is er sprake van een verblijft in ziekenhuizen? De basisverzekering vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Goed om te weten: controleer goed of jouw assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het kan voorkomen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Leeuwarden. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies in dat geval de aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Leeuwarden? Contactlenzen en brillen worden niet betaald uit de basispolis. Enige uitzondering is een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €55 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis vergoedt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Leeuwarden moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekering. Er zijn nog allerlei zorgbedrijven in de gemeente Leeuwarden. Zoals diëtetiek, ergotherapie, kraamzorg, podotherapie of ook stoppen met roken, psychologische zorg, plastische chirurgie, haptonomie, apotheek. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij Avéro Achmea of Zilveren Kruis. Raadpleeg de voorwaarden van je polis om te zien waar je recht op hebt. Of ga meteen naar Zorgverzekering Statafel.

Verzekeringskantoor in Leeuwarden

Wil je het liefsteen “echt” gesprek ten aanzien van je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Leeuwarden. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist begeleidt jou rondom pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De deskundige bespreekt je privé-situatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Leeuwarden