Loading...

Zorgverzekering Leersum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander moet verplicht een zorgverzekering hebben. Aan het einde van het jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Leersum. Bijvoorbeeld naar FBTO, Achmea, CZ, OHRA, VGZ. Ook in 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is slim om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Past de bestaande zorgverzekering met jouw behoeften? Met medewerking van een snelle zorgvergelijker kan iedereen gelijk, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende selecteer jij een goede verzekering voor een goede prijs. Kies het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende polissen zoals o.a. acupunctuur + vaccinaties. Het overstappen is binnen 2 minuten geregeld.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Handige overstapservice
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een geschikte zorgverzekering is tamelijk gecompliceerd. Termen als Wlz of SVB vliegen je om de oren. Je kunt bijna overal wel terecht, van De Amersfoortse of ONVZ tot aan FBTO en VvAA. Hoe stap ik over naar een gewoon goede aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Via deze zorgvergelijker detecteer je snel en probleemloos een aantrekkelijke verzekering die aansluit op de wensen. Is het lastig? Op deze pagina tref je nuttige specificaties over de collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis, eigen risico, basisverzekering. Of klik meteen verder naar Koog aan de Zaan zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Leersum? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren vaak, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. Wat nu de laagste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. De prijs komt tot stand door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Door de polisvergelijker – inclusief handige filters – zoek je gelijk welke verzekeraar de laagste premie vraagt. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot maximaal eind januari 2023. Extra veel voordeel op jouw zorgpolis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden, Promovendum is in veel gevallen een budgetpolis (naturapolis). Het nadeel is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-leersum


De beste zorgpolis in Leersum?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt kiezen uit meerdere partijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – denk aan overstappen en zorgpolis Hobrede afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van Zilveren kruis, Univé, Interpolis, Bewuzt. Verderop tref je enkele onderdelen die jou verder op weg helpen. Met deze informatie wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel variëren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua ziekenhuizen/zorginstellingen voor problemen zoals ARDS of Infectie, en tevens voor bijv. Nierfalen en Tinnitus. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar alleen de gecontracteerde ziekenhuizen/zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf betaalt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Je kunt kiezen voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €500 (niet meer dan €500). De reden hiervoor is een goedkope polis. Heb je niet vaak wat, en heb je voldoende geld liggen? Overweeg het gerust. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Opties: een extra verzekering voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Intensief gebruiker van een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Zoek zeker goed uit of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (Utrechtse Heuvelrug) of soms een onderwijsinstelling. Jouw “win” is dan korting op jouw zorgverzekering (max 10% op de basisverzekering). In de praktijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je unieke behoeftes voor zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Leersum?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Leersum of omgeving. Goed om te weten: dat kan natuurlijk ook direct en simpeler online. Hierna vind je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (75% vergoed tot € 250).
 6. Bepaal de dekking voor fysiotherapie (dit kan zijn 12 behandelingen).
 7. Bepaal de uitkering m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (denk aan bijv. ZieZo verzekering) en stap direct online over.

Welke kosten worden er vergoed in Leersum?

De basisverzekering betaalt de meeste zorgkosten in Leersum. Daarmee ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Ziekenvervoer, Medisch specialist, Huisarts, Bloedonderzoek. Echter ook Logopedie, Verloskundige zorg, Wijkverpleging, Dieetadvies. Lees de condities van jouw actuele verzekeraar en controleer wat de verzekeraar betaalt, en met welke eigen risico. Op deze pagina spot je enige erkende zorgaanbieders in de provincie Utrecht.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor allerlei klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, en kan je verwijzen naar een expert. Een consult bij de huisarts in Leersum wordt vergoed uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? Het basispakket vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Advies: inspecteer of jouw verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Utrecht. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Leersum. Wordt dit ook vergoed? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit de basisverzekering. Dat gaat niet op voor kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Leersum? Lenzen of brillen worden niet gedekt uit de basispolis. Dit geldt alleen bij een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €65 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering keert 75% uit van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Leersum moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal zorgbedrijven in de regio Utrechtse Heuvelrug. Neem nou ergotherapie, podotherapie, kraamzorg, diëtetiek of apotheek, haptonomie, psychologische zorg, plastische chirurgie, audicien. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij Bewuzt en Univé. Controleer de voorwaarden van jouw polis voor de actuele vergoedingen. Of ga meteen naar Zorgverzekering Stamboomonderzoek.

Verzekeringskantoor in Leersum

Heb jij het liefst een persoonlijke afspraak inzake een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor de verzekeringsmaatschappij in Leersum. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige adviseert jou m.b.t. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige kijkt naar je privé-situatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject levert soms wel meer dan €250 op. Het kan op het verzekeringskantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Leersum