Loading...

Zorgverzekering Leek Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In de maanden november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Leek. Veel gekozen partijen zijn Achmea, OHRA, Menzis, FBTO, CZ. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is geen gek idee om jouw lopende verzekering eens kritisch te bekijken. Past jouw geldende dekking bij jouw situatie? Geholpen door onze handige zorgvergelijker kun je gelijk, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier zoek jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen als bijv. fysiotherapie / gezinsplanning. Overstappen van aanbieder is binnen mum van tijd afgewerkt.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Zonder kosten overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een geschikte zorgverzekering is tamelijk niet makkelijk. Termen als Spoedeisende zorg of Spoedeisende zorg komen veelvuldig voorbij. En er zijn tientallen polissen, van AnderZorg of inTwente tot aan HEMA en UMC Zorgverzekering. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een passende aanbieder? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Via deze zorgvergelijker vind je gelijk en makkelijk een voordelige verzekering die matcht met je behoeften. Kom je er niet uit? Op onze website vind je nuttige adviezen m.b.t. de eigen risico, aanvullende verzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, naturapolis. Bekijk ook meer info over Kollum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Leek? De kosten van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Daardoor kun je al veel besparen. De voordeligste polis kan per aanvraag verschillend zijn. De hoogte van de premie hangt o.a. af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Door de vergelijk module – met handige zoekfuncties – check je gelijk welke aanbieder voor jouw scenario het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot eind januari 2022. Wil je extra besparen op jouw zorgpolis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €585). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Anderzorg, Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured is meestal wel een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-leek


Meest gekozen zorgpolis in Leek?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt kiezen uit meerdere aanbieders met op hun beurt weer allerlei producten. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijv. overstappen en zorgpolis Hilvarenbeek afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Bijvoorbeeld die van Univé, Interpolis, United Consumers, Bewuzt. Verderop lees je meer over betekenisvolle variabelen die jou verder op weg helpen. Met deze tips kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt eigenlijk niet. Wel schommelen de zorgadressen waar je complete dekking hebt. Via een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgaanbieders voor o.a. Atheroomkyste of Katatone schizofrenie, echter ook Lymfklierkanker en Selectief mutisme. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturapolis ben je welkom bij een stuk minder zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2022 ligt dit op €385. Je kunt gaan voor het vrijwillige eigen risico. Sommigen verhogen het met €100 (max €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een minder hoge premie. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is dit nog niet zo gek. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Veel gekozen: een extra aanvulling voor brillen en lenzen, fysiotherapie, tandarts, medische hulp buitenland. Ben jij overgeleverd aan meer dan de standaard zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is van je werkgever, jouw gemeente (Leek) of juist een school. Je ontvangt dan korting op jouw zorgverzekering (max 10% op de basisverzekering). Doorgaans betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw wensen m.b.t. zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Leek?
Vandaag beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Leek of ergens in de buurt. Tip: je doet dit veel rapper en duidelijker via het internet. Hierna vind jij een handig stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Kies de dekking voor fysiotherapie (onder andere 9 keer).
 7. Beslis over een vergoeding aangaande brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (dat kan zijn UMC Zorgverzekering verzekering) en de overstap is online snel rond.

Wordt alle zorg vergoed in Leek?

Jouw basispakket vergoedt allerlei zorgkosten in Leek. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijvoorbeeld Ziekenhuis, Huisarts, Medicijnen, Bloedonderzoek. Echter ook Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies. Controleer de algemene voorwaarden van je actuele verzekeraar om te achterhalen wat precies vergoed wordt, en onder welke condities dit geldt. Hieronder bekijk jij een aantal vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts bij de meeste soorten klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Leek is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een ziekenhuisopname? De basispolis dekt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: check even of de verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Groningen. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Leek. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan een aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Leek? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €75 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Leek is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekeraar. Daarnaast zijn er vele verschillende types zorg in de streek Leek. Zoals logopedie, kraamzorg, ergotherapie, diëtetiek of ook apotheek, haptonomie, stoppen met roken, audicien, plastische chirurgie. De dekkingen vertonen grote verschillen bij Besured of ONVZ. Check de condities van je polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of raadpleeg onze pagina over Zorgverzekering Sportkeuring.

Verzekeringskantoor in Leek

Prefereer jij persoonlijk contact ten aanzien van een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Leek. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou omtrent pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De adviseur checkt de stand van zaken, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan je flink wat geld opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Leek