Loading...

Zorgverzekering Lauwerzijl Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Ieder jaar kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Lauwerzijl. Populaire keuzes zijn OHRA, CZ, FBTO, Achmea, VGZ. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het is slim om de huidige verzekering goed door te nemen. Klopt de bestaande zorgverzekering bij jouw situatie? Met behulp van de snelle zorgvergelijker kan men gelijk, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind je de beste dekking voor de laagste prijs! Beslis over eigen risico, ga voor restitutie en natura, en selecteer eventueel aanvullende dekkingen als bijv. EHBO-advies plus huidbehandelingen. Overstappen van verzekeraar is binnen 5 minuten afgehandeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Zonder kosten overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering op maat is vaak niet eenvoudig. Feiten zoals Combinatiepolis en Tweedelijns zorg komen veelvuldig voorbij. Er zijn nogal wat aanbieders, van Besured of ONVZ tot FBTO en Zekur. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goedkope verzekeraar? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Door gebruik te maken van deze zorgvergelijker tref je gelijk en gemakkelijk een goedkope verzekering die overeenkomt met je wensen. Hulp nodig? Op deze pagina check je nuttige details over de collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, basisverzekering, naturapolis, eigen risico. Bekijk ook meer info over Kolham zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Lauwerzijl? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor kan je al gauw een paar euro besparen. Welke verzekering het goedkoopste is kan per persoon verschillen. Het tarief hangt af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Aan de hand van onze vergelijker – met uitgebreide functies – tref je gelijk welke aanbieder voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot uiterlijk 31 januari 2023. Extra veel voordeel op de ziektekosten? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Nationale Nederlanden, HEMA, Besured, Anderzorg is vaak een budgetpolis of naturapolis. Het nadeel is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-lauwerzijl


Veel gekozen zorgpolis in Lauwerzijl?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei aanbieders die weer verschillende verzekeringen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Hilaard afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Denk aan een polis van Univé, Bewuzt, Interpolis, United Consumers. Hieronder ontdek je een aantal factoren die jou verder op weg helpen. Met behulp van deze informatie zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel variëren de zorgverleners waar je het volledige bedrag krijgt. Aan de hand van een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgaanbieders voor onder andere Carotisstenose of Dissociatieve identiteitsstoornis, echter ook Metabole acidose en Slaapapneu. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kan je naar minder zorgaanbieders. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” wanneer je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is het ER €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (max €500, €885 totaal). Jouw “win” is een aantrekkelijk tarief. Ben je gezond, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Opties: een extra aanvulling voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie, tandarts. Intensief gebruiker van extra aanvullende zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, de gemeente (Zuidhorn) of soms een opleiding. Je ontvangt een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). In de praktijk is het helemaal niet gunstig. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw specifieke zorgvragen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Lauwerzijl?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In dit geval vraag je advies van een verzekeringskantoor in Lauwerzijl of ergens in de buurt. Handig: je doet dit veel rapper en duidelijker via internet. Hierna tref je onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een natura- of restitutieverzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (kies bijv. twaalf per jaar).
 7. Neem besluit over de uitkering aangaande brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (denk aan bijv. Salland Zorgverzekering verzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Lauwerzijl?

Het basispakket vergoedt veel voorkomende zorgkosten in Lauwerzijl. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor onder andere Huisarts, Medisch specialist, Bloedonderzoek, Ziekenhuis. Echter ook Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging. Inventariseer de polisvoorwaarden van jouw huidige dekking om te achterhalen welke kosten je verzekering vergoed, en welk eigen risico er geldt. Hieronder check jij meerdere populaire zorgaanbieders in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Lauwerzijl wordt gedekt uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? Jouw basiszorgverzekering vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Tip: inspecteer of de verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Groningen. Is dat niet het geval? Het kan voorkomen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Lauwerzijl. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt vanuit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Lauwerzijl? Lenzen of brillen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Dit is echter anders bij een medisch belang of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €50 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Lauwerzijl moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekeraar. Daarnaast zijn er velerlei verschillende types zorg in en rondom Zuidhorn. Neem nou podotherapie, logopedie, kraamzorg, ergotherapie maar ook plastische chirurgie, stoppen met roken, psychologische zorg, apotheek, audicien. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij De Friesland of United Consumers. Check de dekking van jouw polis om te checken hoeveel je krijgt. Of ga meteen naar Zorgverzekering Sport medisch advies.

Verzekeringskantoor in Lauwerzijl

Heb jij het liefst face to face contact t.a.v. de zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Lauwerzijl. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit rondom pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De specialist kijkt naar jouw persoonlijke situatie, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit kan bij de expert op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Lauwerzijl