Loading...

Zorgverzekering Lauwersoog Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander moet verplicht een zorgverzekering hebben. Ieder jaar kan je switchen van zorgverzekering in Lauwersoog. Veel gekozen partijen zijn VGZ, Achmea, OHRA, FBTO, Menzis. Ook in 2023 verandert er weer het een en ander. Het is niet zo gek om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Matcht de huidige zorgverzekering met jouw omstandigheden? Aan de hand van onze snelle zorgvergelijker kun je gelijk, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zo spot jij een goede verzekering voor een goede prijs. Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en regel je aanvullende polissen zoals homeopathie of acupunctuur. Overstappen van polis is echt zo afgewerkt.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een goede zorgverzekering is best ingewikkeld. Feiten zoals Zorgpas + Overstapservice zijn voor velen onmisbaar. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Avéro Achmea of National Academic tot o.a. Delta Lloyd en VvAA. Hoe vind ik een professionele aanbieder? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Met behulp van de zorgvergelijker tref je vlug en eenvoudig een goede verzekering die klopt met je wensen. Is het lastig? Hier bekijk je bruikbare specificaties aangaande de restitutiepolis, eigen risico, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, basisverzekering. Bekijk ook meer info over Kolderwolde zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Lauwersoog? De kosten van de basisverzekeringen wisselen regelmatig, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Om die reden kun je eenvoudig besparen. De laagste premie is niet voor iedereen hetzelfde. De kostprijs kent z’n oorsprong in het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Via onze vergelijker – met bruikbare filters – tref je gelijk welke verzekeringspolis de laagste premie vraagt. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Meer voordeel behalen op jouw zorgpolis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Besured, Nationale Nederlanden, Promovendum, HEMA is in veel gevallen een natura- of budgetpolis. Een negatief aspects hiervan is: dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-lauwersoog


Veel gekozen zorgpolis in Lauwersoog?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt kiezen uit meerdere verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – wellicht overstappen en zorgpolis Hijum afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, United Consumers, Interpolis, Univé. Hierna lees je meer over belangrijke begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Via deze aanwijzingen kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel verschillen de zorginstellingen waar je complete dekking hebt. D.m.v. een restitutieverzekering kies je zelf je zorgverleners en ziekenhuizen voor o.a. Angststoornis of Feochromocytoom, maar ook Myringitis en Vereniging Spierziekten Nederland. Dit is vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kun je terecht bij minder zorgaanbieders. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Kies het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 is het ER €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €400 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is een goedkope polis. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Voorbeelden zijn een extra polis voor alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, tandarts. Ben jij overgeleverd aan een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, gemeente (De Marne) of mogelijk een vereniging. Je krijgt een lagere premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Doorgaans betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je wensenlijstje voor de zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Lauwersoog?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Lauwersoog of in deze buurt. Goed om te weten: dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger online. Hieronder spot je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (75% vergoed tot € 250).
 6. Kies de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (o.a. achttien stuks per jaar).
 7. Neem besluit over de gewenste vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn Promovendum verzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Lauwersoog?

De basispolis compenseert de meeste zorgkosten in Lauwersoog. Zodoende ben je standaard verzekerd voor o.a. Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medisch specialist, Ziekenhuis maar ook Logopedie, Ergotherapie, Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg. Bekijk de algemene voorwaarden van de actuele polis om te achterhalen welke kosten je verzekering vergoed, en welk eigen risico er geldt. Hierna check je enige gangbare zorgverleners in de provincie Groningen.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Lauwersoog wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? Het basispakket zal hiervoor zorgen. Wel betaal je eigen risico. Let op: verifieer of de verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Groningen. Is dit niet mogelijk? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Lauwersoog. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basispolis. Altijd wel voor: kinderen t/m 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Lauwersoog? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €55 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Lauwersoog is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekeraar. Daarnaast zijn er velerlei zorginstellingen in de buurt van De Marne. Bijvoorbeeld: ergotherapie, diëtetiek, podotherapie, kraamzorg maar ook stoppen met roken, apotheek, haptonomie, audicien, psychologische zorg. De vergoedingen zijn erg wisselend bij Delta Lloyd en Zorg en Zekerheid. Bestudeer de condities van je verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of lees direct alles over Zorgverzekering Spoelapparatuur.

Verzekeringskantoor in Lauwersoog

Houd jij van een “echt” gesprek rondom je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een verzekeringsmaatschappij in Lauwersoog. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij begeleidt jou inzake hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De adviseur bespreekt jouw omstandigheden, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak ook bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Lauwersoog