Loading...

Zorgverzekering Langweer Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf 12 november kan je switchen van zorgverzekering in Langweer. Populaire keuzes zijn Achmea, OHRA, Menzis, CZ, VGZ. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het is dus slim om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Matcht jouw actuele dekking met jouw wensen. Geholpen door een slimme zorgvergelijker kun jij vandaag nog, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier vind je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies optioneel voor aanvullende polissen zoals bijvoorbeeld tandheelkundige hulp plus dieetadvies. De overstap is echt zo geregeld.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Snel overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een geschikte zorgverzekering is best ingewikkeld. Zaken als Acceptatieplicht en Zorgverzekeraar zal je moeten overwegen. Je kunt bijna overal wel terecht, van De Amersfoortse of Ohra tot De Goudse en VGZ. Hoe ontdek ik een professionele verzekeraar? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Middels de zorgvergelijker achterhaal je gelijk en moeiteloos een goede verzekering die spoort met de behoeften. Meer info? Op zorgverzekeringcentrum.nl spot je handige informatie over de naturapolis, basisverzekering, restitutiepolis, eigen risico, aanvullende verzekering. Je kunt hier ook terecht voor Kockengen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Langweer? De tarieven van de basisverzekeringen schommelen nogal, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo zijn grote besparingen mogelijk. Welke verzekering het goedkoopste is is afhankelijk van veel factoren. Het maandelijkse bedrag wordt bepaald door het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. D.m.v. onze vergelijker – met bruikbare filters – check jij binnen 1 minuut welke verzekeraar de laagste premie vraagt. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Lagere prijzen regelen op de verzekeringen? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €685). Let op: een goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA, Besured is doorgaans een natura- of budgetpolis. Je hebt te maken met beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-langweer


De beste zorgpolis in Langweer?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je kunt kiezen uit meerdere maatschappijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Hidaard afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van Interpolis, Bewuzt, Zilveren kruis, United Consumers. Op deze site ontdek je enkele variabelen die extra belangrijk zijn. Met deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt niet per verzekeraar. Wel schommelen de zorgverleners waar je heen kunt. Via een restitutieverzekering ben je welkom bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Chlamydia of Doofheid, echter ook Mozaïcisme en Stomatitis. Dit heet vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering ben je welkom bij circa 90% van de zorgverleners. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je uit eigen portomonee betaalt zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is het ER €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €100 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een aantrekkelijk tarief. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Opties: een extra polis voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, tandarts. Maak je veelvuldig gebruik van specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Kijk van tevoren of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, je gemeente (De Friese Meren) of mogelijk een opleiding. Jouw “win” is korting op de premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Soms ben je helemaal niet goedkoper uit. Sommige collectieve pakketten matchen niet standaard met je wensenlijstje voor de zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Langweer?
Gelijk beginnen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Langweer of rondom deze plaats. Maar je doet dit veel rapper en gemakkelijker via het internet. Hier spot je een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. 18 behandelingen).
 7. Beslis over de uitbetalingen aangaande brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijv. OZF verzekering) en de overstap is online snel rond.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Langweer?

Jouw basispolis betaalt de meeste zorgkosten in Langweer. Zo hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Medicijnen, Ziekenvervoer, Huisarts, Bloedonderzoek en Logopedie, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg. Bekijk de kleine letters van de huidige modules om te achterhalen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke voorwaarden. Op deze pagina vind je een paar veel voorkomende zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en trekt een conclusie, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Jouw bezoek aan de huisarts in Langweer wordt betaald vanuit de basispakketten. Je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Let op: loop na of jouw verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Je kunt in de situatie terecht komen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Langweer. Wat betaalt mijn verzekeraar? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit het basispakket. Altijd wel voor: jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Ga dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Langweer? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet gedekt uit de basispolis. Enige uitzondering is een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €55 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Langweer is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekeraar. Ook vind je allerlei zorgbedrijven in de regio De Friese Meren. Denk aan: ergotherapie, podotherapie, logopedie, kraamzorg en stoppen met roken, apotheek, audicien, psychologische zorg, plastische chirurgie. De dekkingen vertonen grote verschillen bij Avéro Achmea of National Academic. Bekijk de condities van jouw polis om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering SpeechEasy.

Verzekeringskantoor in Langweer

Houd jij van een persoonlijke afspraak met betrekking tot de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Langweer. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit t.a.v. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De begeleider inventariseert jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Langweer