Loading...

Zorgverzekering Landerum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Rond november tot en met december kan je overstappen van zorgverzekering in Landerum. Populaire keuzes zijn Menzis, Achmea, FBTO, OHRA, VGZ. Ook in 2022 is de basisdekking aangepast. Het is geen gek idee om jouw huidige polis goed te bekijken. Matcht deze afgesloten verzekering met wat jij belangrijk vindt? Met medewerking van een slimme zorgvergelijker kan je nu, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan selecteer jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en regel je aanvullende dekkingen als bijv. ergotherapie / alternatieve geneeswijzen. Het overstappen is binnen 2 minuten afgewerkt.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een goede zorgverzekering is tamelijk frustrerend. Aspecten zoals Mantelzorg en Tweedelijnszorg zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn nogal wat aanbieders, van CZ of inTwente tot bijv. Ditzo en Salland. Hoe ontdek ik een aantrekkelijke aanbieder? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Dankzij onze zorgvergelijker detecteer je vlug en gemakkelijk een geschikte verzekering die spoort met de individuele wensen. Kom je er niet uit? Op deze website lees je bruikbare info over de collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, eigen risico, naturapolis, basisverzekering. Lees ook alles over Klarenbeek zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Landerum? De premies van de basisverzekeringen fluctueren vaak, terwijl de dekking gelijk is. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. De voordeligste polis kan per aanvraag verschillend zijn. De prijs komt tot stand door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Aan de hand van de vergelijk module – inclusief handige filters – zoek je binnen 1 minuut welke verzekering voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Nog meer besparen op jouw premie? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €785). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Anderzorg, Nationale Nederlanden, Besured, HEMA is meestal wel een natura- of budgetpolis. Minpunt hiervan is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-landerum


Populaire zorgpolis in Landerum?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Er zijn talloze verzekeraars met verschillende polissen. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijv. overstappen en zorgpolis Herveld afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Wellicht een verzekering van Bewuzt, Univé, Zilveren kruis, Interpolis. Hierna lees je meer over een aantal aspecten die van belang zijn. Via deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutie verzekering. De dekking van deze basispolissen verschilt eigenlijk niet. Wel schommelen de zorginstellingen waar je 100% vergoed krijgt. D.m.v. een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor problemen zoals Angststoornis door een somatische aandoening of Faalangst, echter ook Myotonie en Spatader. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de aangesloten ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je zelf moet betalen op het moment dat je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2022 is dat €385. Sommigen kiezen het vrijwillige eigen risico. Sommigen verhogen het met €300 (niet meer dan €500). Het voordeel is een minder hoge premie. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het een prima optie. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Voorbeelden zijn een extra aanvulling voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, de gemeente (Terschelling) of soms een hogeschool / universiteit. Het voordeel is een lagere premie (doorgaans max. 10 procent korting). In de regel is het helemaal niet gunstig. Alle collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je unieke behoeftes voor zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Landerum?
Direct profiteren van ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Landerum of rondom deze plaats. Echter, het kan nog sneller en nog effectiever via het internet. Hier bekijk je de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(75% vergoed tot € 750).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (onder andere 18 behandelingen).
 7. Selecteer de uitkering voor lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (denk aan bijv. Ditzo verzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Landerum?

De basispolis dekt een groot deel van de zorgkosten in Landerum. Daarmee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor o.a. Bloedonderzoek, Medicijnen, Medisch specialist, Ziekenhuis en Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Logopedie. Bekijk de condities van de huidige modules en bekijk welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Hierna check jij enige veel voorkomende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Het bezoek aan de huisarts in Landerum wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een opname in een ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: loop na of de verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Landerum. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit de basisverzekering. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Maak dan een keus voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Landerum? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €35 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket dekt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Landerum moet wel een contract hebben met jouw verzekeraar. Er zijn nog allerlei zorgbedrijven in de buurt van Terschelling. Zoals ergotherapie, logopedie, kraamzorg, diëtetiek maar ook haptonomie, stoppen met roken, plastische chirurgie, psychologische zorg, apotheek. De dekkingen wisselen nogal bij CZ of VGZ. Check de dekking van de verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering Slijmuitzuigapparatuur.

Verzekeringskantoor in Landerum

Wil je het liefst1 op 1 contact ten aanzien van een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Landerum. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon adviseert jou op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De specialist inventariseert de stand van zaken, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject scheelt je zo enkele tientjes per maand. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Voor al je vragen.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Landerum