Loading...

Zorgverzekering Kubaard Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland moet verplicht een zorgverzekering hebben. Ieder jaar kan je switchen van zorgverzekering in Kubaard. Denk bijvoorbeeld aan VGZ, Achmea, OHRA, CZ, Menzis. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet zo gek om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Past jouw huidige dekking bij jouw situatie? Geholpen door een slimme zorgvergelijker kan iedereen vlug en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Zo spot jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen zoals preventieve zorg en geneesmiddelen. Overstappen van verzekeraar is binnen mum van tijd gedaan.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een goede zorgverzekering is tamelijk complex. Begrippen als Zorgtoeslag en Tweedelijnszorg zal je moeten overwegen. Ze staan allemaal voor je klaar, van Avéro Achmea of PMA tot De Goudse en United Consumers. Hoe ontdek ik een geschikte verzekering? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Via deze zorgvergelijker bekijk je snel en zonder problemen een geschikte verzekering die past bij de behoeften. Is het lastig? Op deze pagina vind je makkelijke details aangaande de eigen risico, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, restitutiepolis. Bekijk ook meer info over Hoogvliet zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Kubaard? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Door een prijsvergelijking kan je al gauw een paar euro besparen. Welke verzekering het goedkoopste is kan per aanvraag verschillend zijn. De vergoeding kent z’n oorsprong in soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Met de zorgvergelijker – inclusief handige filters – bekijk je gelijk welke aanbieder voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot januari 2023. Meer voordeel behalen op je polis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Let wel: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum, Anderzorg is vaak een budgetpolis (naturapolis). Je hebt te maken met je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-kubaard


Meest gekozen zorgpolis in Kubaard?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Er zijn talloze aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Hall afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Wellicht een verzekering van Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt, Univé. Hieronder lees je meer over betekenisvolle onderdelen die extra belangrijk zijn. Dankzij deze informatie zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering maak je de keuze voor een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren zaken als ziekenhuizen waar je terecht kunt. Aan de hand van een restitutiepolis kun je naar alle zorginstellingen voor aandoeningen als Bronchitis of Hyperglykemie, echter ook Maligne lymfoom en Situs inversus. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kan je naar alleen de gecontracteerde ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf bijdraagt als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dat €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (max €500, €885 totaal). Het voordeel is een betaalbare verzekering. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Overweeg het gerust. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Mogelijkheden: een extra polis voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, tandarts, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, een gemeente (Littenseradiel) of soms een vereniging. Jouw “win” is een mooie korting op de polis (doorgaans max. 10 procent korting). In de regel hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw individuele wensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Kubaard?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Hiervoor is er een verzekeringskantoor in Kubaard of ergens in de buurt. Tip: je doet dit veel rapper en nog effectiever d.m.v. internet. Hier lees jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (75% vergoed tot € 500).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (onder andere achttien stuks per jaar).
 7. Beslis over de uitkering aangaande lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijv. PMA dekking) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Kubaard?

Jouw basispakket betaalt veel voorkomende zorgkosten in Kubaard. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor onder andere Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Huisarts, Bloedonderzoek en Revalidatiezorg, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies. Inventariseer de voorwaarden van jouw actuele polis en ontdek wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en met welke eigen risico. Hierna tref je enkele algemene zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt wanneer je ergens mee zit. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Kubaard wordt vergoed uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? Je basisverzekering dekt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Noemenswaardig: inventariseer of de assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Kubaard. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: mensen onder de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Kubaard? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet betaald uit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische noodzaak of of optische hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Deze modules verschillen enorm: van €40 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Kubaard moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de partij waar jij verzekerd bent. Tevens zijn er vele soorten zorg in de buurt van Littenseradiel. Zoals logopedie, podotherapie, ergotherapie, kraamzorg of stoppen met roken, audicien, plastische chirurgie, psychologische zorg, apotheek. De financiële compensaties kunnen sterk afwijken bij C4Me en VGZ. Raadpleeg de voorwaarden van de polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Oorstukjes.

Verzekeringskantoor in Kubaard

Houd jij van een persoonlijke afspraak aangaande jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Kubaard. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij begeleidt jou inzake pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De deskundige inventariseert je privé-situatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • De zorgexpert.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Kubaard