Loading...

Zorgverzekering Kronenberg Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Kronenberg. Populaire keuzes zijn OHRA, Achmea, VGZ, Menzis, CZ. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet zo gek om het huidige contract nog eens door te lezen. Matcht de afgesloten verzekering met jouw omstandigheden? Met medewerking van een snelle zorgvergelijker kun jij rap en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor zoek je de beste dekking voor de laagste prijs! Selecteer je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende polissen zoals bijvoorbeeld preventieve zorg plus steunzolen. Overstappen van verzekeraar is in een paar minuutjes gedaan.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is soms niet makkelijk. Zaken als Basisverzekering + Wet BIG vliegen je om de oren. En er zijn tientallen polissen, van CZ of Menzis tot bijv. Delta Lloyd en Zilveren Kruis. Hoe ontdek ik een professionele aanbieder? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Mede door onze zorgvergelijker vind je gelijk en makkelijk een voordelige verzekering die aansluit op je wensen. Meer info? Hier tref je makkelijke informatie met betrekking tot de restitutiepolis, naturapolis, aanvullende verzekering, basisverzekering, eigen risico. Zie ook meer over Katwoude zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Kronenberg? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren enorm, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor kun je eenvoudig besparen. De voordeligste polis kan per persoon verschillen. De premie hangt af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Met onze vergelijker – en de speciale filters – zoek jij snel welke polis voor jouw scenario het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Extra veel voordeel op je polis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, Anderzorg, Besured, HEMA is vaak een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-kronenberg


Meest gekozen zorgpolis in Kronenberg?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Er zijn talloze aanbieders die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Helvoirt afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Denk aan een polis van Interpolis, Bewuzt, Univé, Zilveren kruis. Hieronder ontdek je belangrijke factoren die jou verder op weg helpen. Dankzij deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutie verzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen identiek. Wel verschillen de zorginstellingen waar je het volledige bedrag krijgt. Aan de hand van een restitutiepolis kun je naar alle zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Amenorroe of Epididymo-orchitis, en tevens voor bijv. Organisch psychosyndroom en Toxocariasis. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturapolis is goedkoper.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” zodra je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is het ER €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (max €500). De reden hiervoor is lagere maandlasten. Gebruik je weinig zorg, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan kun je het overwegen. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Veel gekozen: een extra polis voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, tandarts, fysiotherapie. Gebruik je ook veelvoudig specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via de baas, je gemeente (Horst aan de Maas) of via een school. Je hebt recht op een lagere premie (korting van 5-10%). Doorgaans ben je helemaal niet goedkoper uit. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Kronenberg?
Vandaag beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Kronenberg of in deze buurt. Maar het kan nog sneller en eenvoudiger op internet. Onderstaand bekijk jij de te nemen stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. zes stuks per jaar).
 7. Beslis over een vergoeding betreft lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (een optie is UMC Zorgverzekering) en regel je overstap via internet.

Welke kosten worden er vergoed in Kronenberg?

Jouw basispolis dekt allerlei zorgkosten in Kronenberg. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor onder andere Bloedonderzoek, Medicijnen, Huisarts, Medisch specialist maar ook Logopedie, Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg. Bekijk de algemene voorwaarden van je actuele dekking om te zien wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hierna vind jij een paar veel voorkomende zorginstellingen in de provincie Limburg.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt wanneer je ergens mee zit. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, en kan je verwijzen naar een expert. Gebruik van jouw huisarts in Kronenberg is standaard gedekt in je basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Uitzonderingen zijn speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? De basispolis betaalt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: trek even na of de verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Limburg. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Kronenberg. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basisverzekering. Altijd wel voor: mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Kronenberg? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of of optische hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €45 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Kronenberg zal wel een contract moeten hebben met je verzekering. Ook vind je allerlei zorginstanties in en rondom Horst aan de Maas. Denk aan: ergotherapie, logopedie, podotherapie, kraamzorg of apotheek, audicien, psychologische zorg, plastische chirurgie, haptonomie. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij Bewuzt of UMC Zorgverzekering. Controleer de dekking van je verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering Stoppen met roken.

Verzekeringskantoor in Kronenberg

Heb jij het liefst 1 op 1 contact aangaande je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Kronenberg. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit inzake hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De adviseur inventariseert je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Jarenlange ervaring.
 • Voor al je vragen.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Kronenberg