Loading...

Zorgverzekering Koufurderrige Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf 12 november kan je overstappen van zorgverzekering in Koufurderrige. Populaire keuzes zijn FBTO, CZ, OHRA, Menzis, Achmea. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het loont dus om de huidige verzekering er nog eens bij te pakken. Past deze bestaande polis met wat jij belangrijk vindt? Geholpen door onze slimme zorgvergelijker kun jij vandaag nog, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan vind je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies aanvullende zekerheden als bijv. acnetherapie plus vaccinaties. De overstap is razendsnel afgewerkt.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Snel overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een passende zorgverzekering is tamelijk lastig. Zaken als Overstappen of Mantelzorg zal je moeten overwegen. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Zorg en Zekerheid of Menzis tot aan De Friesland en Salland. Hoe ontdek ik een geschikte verzekering? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Middels deze zorgvergelijker tref je snel en makkelijk een goedkope verzekering die aansluit op de individuele wensen. Kom je er niet uit? Op onze website tref je bruikbare specificaties over de basisverzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering. Lees ook alles over Kamperveen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Koufurderrige? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen schommelen doorgaans, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Daardoor zijn grote besparingen mogelijk. De voordeligste polis verschilt per persoon. De kostprijs hangt o.a. af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Middels de vergelijk module – en de speciale filters – spot je direct welke polis voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot januari 2023. Extra veel voordeel op je verzekering? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als HEMA, Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Een negatief aspects hiervan is: dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-koufurderrige


Veel gekozen zorgpolis in Koufurderrige?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei assuradeurs die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Hekelingen afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis. Hieronder ontdek je cruciale onderdelen waar je zeker op moet letten. Aan de hand van deze aanwijzingen wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of natura verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel schommelen zaken als ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Aan de hand van een restitutieverzekering kun je naar alle zorginstellingen voor bijvoorbeeld Achillespeesontsteking of Desoriëntatie, en tevens voor bijv. Leukoplakie en Riftdalkoorts. Dit is vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kan je naar alleen de aangesloten zorgverleners en ziekenhuizen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Hoogte eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf bijdraagt als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (de max is €500). Je profiteert van een betaalbare premie. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Dan kun je het overwegen. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Buiten het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Mogelijkheden: een extra dekking voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via je job, je gemeente (Súdwest-Fryslân) of mogelijk een vereniging. Je hebt recht op een goedkoper tarief (korting van 5-10%). Doorgaans hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Deze collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je unieke behoeftes voor zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Koufurderrige?
Gelijk beginnen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Koufurderrige of rondom deze plaats. Goed om te weten: dat kan natuurlijk ook direct en simpeler via het internet. Hierna check jij onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Selecteer de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. twaalf behandelingen).
 7. Kies de uitkering betreft brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld OHRA) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Koufurderrige?

De basisverzekering staat garant voor allerlei zorgkosten in Koufurderrige. Daarmee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor o.a. Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Ziekenvervoer. Maar denk ook aan Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging. Bekijk de polisvoorwaarden van je huidige verzekering en ontdek welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke condities dit geldt. Hieronder check je enkele gangbare zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor allerlei klachten. De dokter helpt waar mogelijk, trekt een conclusie, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Koufurderrige is standaard gedekt in je basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Uitzonderingen zijn speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Tip: controleer goed of je assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het kan zijn dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Koufurderrige. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: jeugd tot de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Selecteer dan individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Koufurderrige? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische indicatie of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €30 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Koufurderrige zal wel een contract moeten hebben met jouw verzekeraar. Ook vind je allerlei zorginstellingen in de gemeente Súdwest-Fryslân. Onder andere: kraamzorg, logopedie, ergotherapie, diëtetiek maar ook haptonomie, apotheek, stoppen met roken, plastische chirurgie, psychologische zorg. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij Ditzo en OZF. Check de afspraken van jouw verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Reiskosten ziekenbezoek.

Verzekeringskantoor in Koufurderrige

Houd jij van persoonlijk contact inzake jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Koufurderrige. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies omtrent hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De begeleider bespreekt de stand van zaken, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Koufurderrige