Loading...

Zorgverzekering Kortgene Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet een zorgverzekering hebben. Aan het einde van het jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Kortgene. Populaire keuzes zijn Menzis, OHRA, FBTO, CZ, Achmea. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet onverstandig om jouw lopende verzekering eens kritisch te bekijken. Matcht jouw bestaande verzekering met jouw omstandigheden? Via onze innovatieve zorgvergelijker kan je rap en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan zoek jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende dekkingen zoals o.a. dieetadvies / tandheelkundige hulp. Het overstappen is echt zo afgewerkt.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Snel overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering die bij jou past is redelijk niet eenvoudig. Aspecten zoals Zorgverzekeringsfonds of Gemoedsbezwaarden zijn voor velen onmisbaar. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van ZorgDirect of PNOZorg tot bijv. HEMA en VvAA. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een gewoon goede verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Via de zorgvergelijker tref je gelijk en ongecompliceerd een aantrekkelijke verzekering die past bij alle zorgwensen. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl spot jij nuttige info m.b.t. de aanvullende verzekering, restitutiepolis, naturapolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering. Zie ook meer over Kallenkote zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Kortgene? De tarieven van de basisverzekeringen variëren nogal, terwijl je overal basisdekking hebt. Daardoor kan je al gauw een paar euro besparen. De laagste premie verschilt per persoon. De kostprijs wordt bepaald door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van ons vergelijk script – met handige zoekfuncties – zoek je gelijk welke verzekeringspolis in jouw geval het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Meer voordeel behalen op je polis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €585). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Anderzorg, Nationale Nederlanden, Promovendum, HEMA is in de regel een natura- of budgetpolis. Het nadeel is minder flexibiliteit.

zorgverzekering-kortgene


Betrouwbare zorgpolis in Kortgene?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere maatschappijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijv. overstappen en zorgpolis Heiloo afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Bijvoorbeeld die van United Consumers, Bewuzt, Univé, Interpolis. Hierna tref je een aantal onderdelen die van belang zijn. Dankzij deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutie verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren zaken als ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Dankzij een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorgverleners voor o.a. CANS of Flashback, maar ook Lichen sclerosus en Trachoom. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende zorgaanbieders. Een naturapolis is goedkoper.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 is het ER €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (de max is €500). De reden hiervoor is een aantrekkelijk tarief. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Voorbeelden zijn een extra module voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Maak je veelvuldig gebruik van extra aanvullende zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Neem dan goed door of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, je gemeente (Noord-Beveland) of via een onderwijsinstelling. Je krijgt korting op de premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de praktijk is het helemaal niet gunstig. Deze collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Kortgene?
Snel beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor bezoek je een verzekeringskantoor in Kortgene of rondom deze plaats. Goed om te weten: geen tijd? Dan kan dit ook nu en simpeler d.m.v. internet. Onderstaand bekijk jij de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (100% vergoed tot € 250).
 6. Selecteer fysiotherapie behandelingen (o.a. negen per jaar).
 7. Kies een vergoeding aangaande brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is inTwente) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Kortgene?

Het basispakket betaalt een groot deel van de zorgkosten in Kortgene. Hiermee staat de verzekeraar garant voor bijv. Medisch specialist, Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Huisarts. Maar denk ook aan Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg, Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg. Bekijk de algemene voorwaarden van de huidige polis en ontdek welk deel de verzekeraar dekt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hieronder spot jij een paar vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Zeeland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, doet een basisonderzoek, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Kortgene wordt betaald vanuit de basispakketten. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een verblijft in ziekenhuizen? Je basisverzekering vergoedt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: inspecteer of de assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Zeeland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Kortgene. Wordt dit gedekt? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basispolis. Altijd wel voor: kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Kortgene? Jouw bril en/of lenzen worden niet betaald uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische indicatie of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van een paar tientjes per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Kortgene moet een contract hebben afgesloten met je verzekering. Ook vind je een aantal zorginstanties in de regio Noord-Beveland. Denk aan: diëtetiek, podotherapie, kraamzorg, logopedie maar ook apotheek, psychologische zorg, stoppen met roken, haptonomie, plastische chirurgie. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij DSW of PNOZorg. Raadpleeg de dekking van jouw verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of lees direct alles over Zorgverzekering Reconstructieve chirurgie.

Verzekeringskantoor in Kortgene

Houd jij van persoonlijk contact inzake je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Kortgene. In de volksmond: een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit rondom hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige checkt jouw omstandigheden, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Voor al je vragen.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Kortgene