Loading...

Zorgverzekering Kortehemmen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar moet een zorgverzekering hebben. Vanaf 12 november kan je overstappen van zorgverzekering in Kortehemmen. Populaire keuzes zijn VGZ, Achmea, OHRA, CZ, FBTO. In 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het loont dus om de huidige verzekering goed te bekijken. Past de bestaande verzekering met wat jij belangrijk vindt? Aan de hand van deze handige zorgvergelijker kun jij gelijk, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor selecteer je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies de hoogte van het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en selecteer eventueel aanvullende zekerheden zoals bijvoorbeeld acupunctuur en zwangerschap en bevalling. Het overstappen is binnen 2 minuten geregeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Gratis overstapservice
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een passende zorgverzekering is best moeilijk. Termen als Zvw of Ketenzorg zullen je aandacht nodig hebben. Ze ontvangen je graag als klant, van Bewuzt of Kiemer tot Ditzo en Univé. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een geschikte verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Door gebruik te maken van deze zorgvergelijker vind je rap en makkelijk een betrouwbare verzekering die matcht met jouw individuele wensen. Is het lastig? Op deze pagina lees je bruikbare gegevens met betrekking tot de naturapolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering. Zie ook meer over Kaatsheuvel zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Kortehemmen? De kosten van de basisverzekeringen variëren regelmatig, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Hierdoor kan je al gauw een paar euro besparen. Welke verzekering het goedkoopste is is niet voor iedereen hetzelfde. De prijs hangt af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Via de vergelijk module – met handige zoekfuncties – tref jij binnen enkele minuten welke verzekering voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Overstappen kan van 12 november 2021tot en met eind januari 2022. Meer voordeel behalen op je verzekering? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Promovendum, Besured, HEMA, Anderzorg is meestal wel een budgetpolis (naturapolis). Er is dan vaak sprake van dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-kortehemmen


Meest gekozen zorgpolis in Kortehemmen?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – denk aan overstappen en zorgpolis Heilig Landstichting afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Bijvoorbeeld die van Zilveren kruis, Bewuzt, Univé, Interpolis. Op deze site lees je meer over betekenisvolle onderdelen waar je zeker op moet letten. Via deze informatie wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel schommelen de zorgverleners waar je complete dekking hebt. Aan de hand van een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorginstellingen voor problemen zoals Byssinose of Hersenschudding, echter ook Muisarm en Syndroom van Korsakov. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kan je naar alleen de aangesloten zorginstellingen. Een naturapolis is goedkoper.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” als je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2022 bedraagt dit €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €500 (maximaal €500). Het pluspunt is lagere maandlasten. Voel jij je vitaal, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Denk er eens rustig over na. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Denk aan een extra verzekering voor tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (Smallingerland) of via een vereniging. Het voordeel is een mooie korting op de polis (denk aan 5 tot 10 procent korting). Vaak is het niet altijd goedkoper. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je wensenlijstje voor de zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Kortehemmen?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Kortehemmen of omgeving. Maar je doet dit veel rapper en duidelijker d.m.v. internet. Onderstaand spot jij de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (75% vergoed tot € 750).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 12 per jaar).
 7. Bepaal de uitbetalingen m.b.t. brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn HEMA) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Kortehemmen?

Jouw basispakket betaalt veel zorgkosten in Kortehemmen. Zo hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Medicijnen, Ziekenhuis, Medisch specialist, Ziekenvervoer en tevens Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg, Dieetadvies. Lees de voorwaarden van je actuele verzekering en controleer wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar tref jij enkele algemene zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts wanneer je ergens mee zit. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Kortehemmen is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een intensieve ziekenhuisopname? Een basisverzekering dekt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Goed om te weten: inspecteer of jouw assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Kortehemmen. Wordt dit ook vergoed? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies in dat geval de aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Kortehemmen? Jouw bril en/of lenzen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische reden of hulpmiddelen als speciale lenzen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Deze modules verschillen enorm: van €40 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Kortehemmen moet wel een contract hebben met je verzekering. Daarnaast zijn er meerdere soorten zorg in de buurt van Smallingerland. Bijvoorbeeld: logopedie, ergotherapie, podotherapie, kraamzorg maar ook plastische chirurgie, apotheek, psychologische zorg, audicien, haptonomie. De dekkingen vertonen grote verschillen bij HEMA en Univé. Bestudeer de afspraken van de verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Zorgverzekering R08.

Verzekeringskantoor in Kortehemmen

Prefereer jij een persoonlijke afspraak omtrent jouw zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Kortehemmen. Ook bekend als een assurantieadviseur. De specialist adviseert jou inzake pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Deze persoon controleert je privé-situatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Voor al je vragen.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Kortehemmen