Loading...

Zorgverzekering Kornhorn Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Kornhorn. Denk bijvoorbeeld aan VGZ, CZ, FBTO, OHRA, Menzis. Ook in 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het loont dus om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Past de geldende polis bij jouw situatie? Aan de hand van onze nuttige zorgvergelijker kan je snel en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor selecteer jij een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen als bijv. dieetadvies of zwangerschap en bevalling. Het overstappen is echt zo gedaan.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering die bij jou past is tamelijk lastig. Zaken als Mantelzorg of Eigen bijdrage zijn voor velen onmisbaar. Er zijn talloos veel assuranten, van Avéro Achmea of Ohra tot aan Ditzo en VvAA. Hoe achterhaal ik een goedkope polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Mede door deze zorgvergelijker tref je gelijk en probleemloos een duidelijke verzekering die klopt met alle wensen. Hulp nodig? Op deze website check jij makkelijke specificaties aangaande de basisverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis, naturapolis, eigen risico. Je kunt hier ook terecht voor Kaag zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Kornhorn? De tarieven van de basisverzekeringen wisselen sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor kun je al veel besparen. Wat de scherpste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. De premie hangt o.a. af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Middels de vergelijk module – en de speciale filters – spot je supersnel welke assuradeur de laagste premie vraagt. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot en met eind januari 2023. Extra veel voordeel op jouw zorgpolis? Verhoog je eigen risico (bijv. €585). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Besured, Promovendum, Anderzorg, HEMA is meestal wel een budgetpolis (naturapolis). Een negatief aspects hiervan is: minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-kornhorn


Meest gekozen zorgpolis in Kornhorn?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars met op hun beurt weer allerlei producten. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Heijningen afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Wellicht een verzekering van United Consumers, Zilveren kruis, Univé, Interpolis. Hierna bekijk je cruciale begrippen die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering heb je de keuze uit een natura- of restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel schommelen de zorgadressen waar je het volledige bedrag krijgt. Dankzij een restitutieverzekering kun je naar alle zorgverleners en ziekenhuizen voor o.a. Algofobie of Dyspareunie, maar ook Parfumallergie en Syndroom van Lesch-Nyhan. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kan je naar circa 90% van de zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt zodra je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 is het ER €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €500 (niet meer dan €500). Het voordeel is een betaalbare verzekering. Voel jij je vitaal, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het misschien wat voor jou. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Opties: een extra verzekering voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, tandarts, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig specialistische zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, een gemeente (Grootegast) of wellicht een vereniging. Je ontvangt een lagere premie (max 10% op de basisverzekering). In de regel is het helemaal niet gunstig. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je wensenlijstje voor de zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Kornhorn?
Gelijk beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Kornhorn of in deze buurt. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en eenvoudiger online. Hieronder spot je een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Neem een besluit over fysiotherapie behandelingen (kies bijv. 36 per jaar).
 7. Beslis over een vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. De Friesland) en stap direct online over.

Wordt alle zorg vergoed in Kornhorn?

De basisverzekering vergoedt veel zorgkosten in Kornhorn. Op die manier worden kosten gedekt van bijvoorbeeld Medisch specialist, Huisarts, Medicijnen, Bloedonderzoek en Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Logopedie, Gehandicaptenzorg. Lees de kleine letters van jouw actuele dekking en controleer welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke condities dit geldt. Hierna spot je enige vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts wanneer je ergens mee zit. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in Kornhorn wordt betaald vanuit de basispakketten. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dat is anders bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Tip: inspecteer of de assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Groningen. Is dit niet mogelijk? Het kan voorkomen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Kornhorn. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit de basisverzekering. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Kornhorn? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische reden of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €65 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis keert 75% uit van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Kornhorn moet een contract hebben afgesloten met jouw assuradeur. Er zijn nog meerdere zorginstanties in de regio Grootegast. Onder andere: kraamzorg, logopedie, diëtetiek, podotherapie maar ook stoppen met roken, psychologische zorg, plastische chirurgie, haptonomie, apotheek. De dekkingen zijn erg wisselend bij Ditzo of Zorg en Zekerheid. Raadpleeg de dekking van jouw verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Zorgverzekering Psychotherapie.

Verzekeringskantoor in Kornhorn

Geef jij de voorkeur aan face to face contact aangaande de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Kornhorn. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De deskundige inventariseert jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Jarenlange ervaring.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Kornhorn