Loading...

Zorgverzekering Kollumerzwaag Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december kan je switchen van zorgverzekering in Kollumerzwaag. Veel gekozen partijen zijn Achmea, VGZ, Menzis, FBTO, CZ. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het is slim om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Klopt jouw geldende polis nog met jouw situatie? Aan de hand van onze slimme zorgvergelijker kun jij gelijk, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende spot je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en regel je aanvullende zekerheden als tand of anticonceptie. De overstap is binnen 5 minuten geregeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is tamelijk moeilijk. Feiten zoals Tweedelijns zorg + Zorgpremie zal je moeten overwegen. Je kunt bijna overal wel terecht, van Avéro Achmea of Ohra tot bijvoorbeeld CZdirect en Zekur. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een betrouwbare verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Geholpen door de zorgvergelijker achterhaal je rap en probleemloos een betrouwbare verzekering die in lijn is met de individuele wensen. Is het lastig? Hier spot jij makkelijke info aangaande de aanvullende verzekering, eigen risico, restitutiepolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering. Lees ook alles over Joppe zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Kollumerzwaag? De kosten van de basisverzekeringen verschillen sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de scherpste premie is, is afhankelijk van veel factoren. De prijs hangt o.a. af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Door de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – check jij supersnel welke verzekering in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot eind januari 2023. Extra veel voordeel op je polis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Let wel: een goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, Anderzorg, Promovendum, Nationale Nederlanden is vaak een budgetpolis of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-kollumerzwaag


Populaire zorgpolis in Kollumerzwaag?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. In Nederland kennen we allerlei partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijv. overstappen en zorgpolis Heeze afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Het kan gaan om een polis van Zilveren kruis, Interpolis, United Consumers, Univé. Hieronder vind je belangrijke factoren die jou verder op weg helpen. Dankzij deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering heb je de keuze uit een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen gelijk. Wel verschillen zaken als ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Aan de hand van een restitutieverzekering kies je zelf je zorgaanbieders voor problemen zoals Aardbeihemangioom of Dysmorfie, en tevens voor bijv. Leverziekten en Zweetvoeten. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kun je terecht bij enkel de deelnemende ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 is dat €385. Je kunt gaan voor het vrijwillige eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €400 (de max is €500). Het pluspunt is een aantrekkelijk tarief. Gebruik je weinig zorg, en beschik je over voldoende spaargeld? Neem het eens in overweging. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Voorbeelden zijn een extra aanvulling voor brillen en lenzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland, tandarts. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Zoek zeker goed uit of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via de baas, een gemeente (Kollumerland en Nieuwkruisland) of wellicht een onderwijsinstelling. Jouw “win” is een lagere premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Mogelijk is het helemaal niet gunstig. Deze collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw wensen m.b.t. zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Kollumerzwaag?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In dit geval maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Kollumerzwaag of rondom deze plaats. Echter, je doet dit veel rapper en simpeler online. Onderstaand spot jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een restitutie- of naturaverzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Geef je wens door voor de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (dit kan zijn 18 behandelingen).
 7. Kies de gewenste vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijvoorbeeld Bewuzt) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wat wordt er allemaal vergoed in Kollumerzwaag?

Het basispakket dekt veel voorkomende zorgkosten in Kollumerzwaag. Hiermee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Huisarts, Ziekenhuis, Medisch specialist, Ziekenvervoer en Logopedie, Verloskundige zorg, Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg. Controleer de polisvoorwaarden van jouw actuele dekking om te achterhalen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Scroll verder, daar check je een aantal algemene zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts indien je last hebt van klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Kollumerzwaag wordt gedekt uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een verblijft in ziekenhuizen? Jouw basiszorgverzekering dekt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: controleer goed of jouw assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het komt regelmatig voor dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Kollumerzwaag. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Kollumerzwaag? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische indicatie of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Deze modules verschillen enorm: van €60 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Kollumerzwaag is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Er zijn nog een aantal soorten zorg in en rondom Kollumerland en Nieuwkruisland. Denk aan: kraamzorg, podotherapie, ergotherapie, diëtetiek en apotheek, stoppen met roken, psychologische zorg, plastische chirurgie, haptonomie. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij AnderZorg of Salland. Controleer de voorwaarden van jouw polis om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering Psoriasis kuurreis.

Verzekeringskantoor in Kollumerzwaag

Prefereer jij een “echt” gesprek rondom een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Kollumerzwaag. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist adviseert jou omtrent pensioenen, hypotheken en verzekeringen. Deze persoon bekijkt jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject scheelt je zo enkele tientjes per maand. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Kollumerzwaag