Loading...

Zorgverzekering Kollumerpomp Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf halverwege november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Kollumerpomp. Populaire keuzes zijn OHRA, Menzis, FBTO, Achmea, CZ. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is dus slim om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Klopt de geldende verzekering bij jouw situatie? Via onze nuttige zorgvergelijker kan men nu, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor spot jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende polissen zoals o.a. acupunctuur en vergoeding bril en contactlenzen. De overstap is in een paar minuutjes geregeld.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Snel overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een geschikte zorgverzekering is nogal niet eenvoudig. Termen als Restitutiepolis en AWBZ zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn nogal wat aanbieders, van ZorgDirect of Pro Life tot bijvoorbeeld CZdirect en VvAA. Hoe achterhaal ik een geschikte verzekering? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Geholpen door deze zorgvergelijker tref je direct en ongecompliceerd een goede verzekering die klopt met de behoeften. Problemen? Op deze website lees jij handige details ten aanzien van aanvullende verzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, eigen risico. Lees ook alles over Jonkersvaart zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Kollumerpomp? De tarieven van de basisverzekeringen variëren regelmatig, terwijl de dekking gelijk is. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. De voordeligste polis is afhankelijk van veel factoren. De prijs hangt o.a. af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Middels de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – zoek jij direct welke verzekering voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot januari 2023. Meer voordeel behalen op de ziektekosten? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Let wel: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Nationale Nederlanden, Besured, Promovendum, HEMA is vaak een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-kollumerpomp


Veel gekozen zorgpolis in Kollumerpomp?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je hebt keuze uit enorm veel partijen met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – denk aan overstappen en zorgpolis Heeten afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Interpolis, Bewuzt, Univé. Verderop ontdek je veel besproken begrippen waar je zeker op moet letten. Met deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel variëren de zorgadressen waar je terecht kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorginstellingen voor bijvoorbeeld Blaasontsteking of Excoriatie, echter ook Ophthalmia neonatorum en Ziekte van Newcastle. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kun je terecht bij een stuk minder zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je uit eigen portomonee betaalt zodra je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Sommigen verhogen het met €100 (max €500). Jouw “win” is een betaalbare verzekering. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Neem het eens in overweging. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Denk aan een extra polis voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, tandarts, brillen en lenzen. Maak je veelvuldig gebruik van specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Kijk van tevoren of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via je job, gemeente (Kollumerland en Nieuwkruisland) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Je krijgt een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). Soms liggen de prijzen hoger dan normaal. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je unieke behoeftes voor zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Kollumerpomp?
Nu starten met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie vraag je advies van een verzekeringskantoor in Kollumerpomp of in deze buurt. Goed om te weten: je doet dit veel rapper en eenvoudiger op internet. Hierna check je onze handige stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (onder andere twaalf per jaar).
 7. Beslis over een vergoeding voor brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn Besured) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Kollumerpomp?

Het basispakket compenseert veel voorkomende zorgkosten in Kollumerpomp. Daarmee worden kosten gedekt van bijvoorbeeld Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medisch specialist maar ook Revalidatiezorg, Ergotherapie, Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg. Lees de kleine letters van jouw actuele verzekering en ontdek welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Verderop bekijk je meerdere gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in Kollumerpomp wordt betaald vanuit de basispakketten. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? Een basisverzekering zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Let op: loop na of jouw verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Kollumerpomp. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit het basispakket. Dat gaat niet op voor mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Kollumerpomp? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €55 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Kollumerpomp zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog velerlei zorginstellingen in de buurt van Kollumerland en Nieuwkruisland. Zoals logopedie, podotherapie, diëtetiek, ergotherapie maar ook apotheek, stoppen met roken, psychologische zorg, haptonomie, audicien. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij De Amersfoortse en Salland. Controleer de dekking van de polis om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering Psoriasis kuuroord.

Verzekeringskantoor in Kollumerpomp

Houd jij van een persoonlijke afspraak rondom jouw zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een verzekeringsmaatschappij in Kollumerpomp. Ook bekend als een assurantieadviseur. Deze persoon geeft advies m.b.t. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige controleert jouw omstandigheden, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Kollumerpomp