Loading...

Zorgverzekering Kolhorn Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet verplicht een zorgverzekering hebben. In de maanden november en december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Kolhorn. Veel gekozen partijen zijn OHRA, Menzis, CZ, Achmea, FBTO. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het is niet zo gek om jouw lopende verzekering er nog eens bij te pakken. Matcht deze bestaande dekking met jouw behoeften? Aan de hand van onze snelle zorgvergelijker kan je vandaag nog, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende vind je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en regel je aanvullende modules als bijv. steunzolen / zwangerschap en bevalling. Het overstappen is binnen 5 minuten gepiept.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een goede zorgverzekering is tamelijk ingewikkeld. Begrippen als Gemoedsbezwaarde of Ketenzorg komen veelvuldig voorbij. Ze ontvangen je graag als klant, van AnderZorg of Menzis tot o.a. De Friesland en Salland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goedkope verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Door gebruik te maken van deze zorgvergelijker achterhaal je rap en eenvoudig een goede verzekering die overeenkomt met je zorgwensen. Meer info? Op onze website lees jij bruikbare specificaties m.b.t. de naturapolis, basisverzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Je kunt hier ook terecht voor Jistrum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Kolhorn? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo zijn grote besparingen mogelijk. Wat de voordeligste verzekering is kan per aanvraag verschillend zijn. De kostprijs hangt af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Door de polisvergelijker – inclusief handige filters – zoek je direct welke assuradeur voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Nog meer besparen op de verzekeringen? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Promovendum, Nationale Nederlanden, Besured, Anderzorg is doorgaans een natura- of budgetpolis. Minpunt hiervan is minder flexibiliteit.

zorgverzekering-kolhorn


Veel gekozen zorgpolis in Kolhorn?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. In Nederland kennen we allerlei assuradeurs die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijv. overstappen en zorgpolis Heesselt afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Denk aan een polis van United Consumers, Bewuzt, Univé, Zilveren kruis. Hierna vind je een aantal onderdelen waar je zeker op moet letten. Via deze hulp kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel variëren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je heen kunt. D.m.v. een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorginstellingen voor o.a. Autisme of Ziekte van Kawasaki, echter ook Moebius-syndroom en Simuleren. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis ben je welkom bij een stuk minder zorgverleners en ziekenhuizen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Eigen risico kiezen

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen op het moment dat je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €200 (de max is €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare premie. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het een prima optie. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Mogelijkheden: een extra aanvulling voor brillen en lenzen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Intensief gebruiker van meer dan de standaard zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, jouw gemeente (Hollands Kroon) of soms een opleiding. Jouw “win” is een mooie korting op de polis (denk aan 5 tot 10 procent korting). Soms hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Deze collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Kolhorn?
Direct profiteren van ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Kolhorn of ergens in de buurt. Maar dat kan natuurlijk ook direct en gemakkelijker op internet. Hier vind je de stappen die je doorloopt.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (75% vergoed tot € 500).
 6. Neem een besluit over fysiotherapie behandelingen (bijvoorbeeld achttien stuks per jaar).
 7. Beslis over de dekking t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijv. AnderZorg) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Kolhorn?

Jouw basisverzekering vergoedt veel voorkomende zorgkosten in Kolhorn. Zo ben je standaard verzekerd voor zaken als Medisch specialist, Huisarts, Ziekenhuis, Ziekenvervoer. Echter ook Dieetadvies, Ergotherapie, Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg. Check de kleine letters van de huidige verzekering en controleer wat precies vergoed wordt, en onder welke voorwaarden. Op onze website tref jij meerdere vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Kolhorn wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een opname in een ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: loop na of je assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Noord-Holland. Is dit niet mogelijk? Je kunt in de situatie terecht komen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Kolhorn. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Kolhorn? Lenzen of brillen worden niet betaald uit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische indicatie of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €35 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis betaalt maximaal 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Kolhorn moet een contract hebben afgesloten met je verzekeraar. Ook vind je velerlei zorginstanties in en rondom Hollands Kroon. Denk aan: podotherapie, kraamzorg, logopedie, diëtetiek of stoppen met roken, psychologische zorg, apotheek, plastische chirurgie, audicien. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij Ik en Ohra. Raadpleeg de afspraken van de verzekering voor de actuele vergoedingen. Of ga meteen naar Zorgverzekering Pruik.

Verzekeringskantoor in Kolhorn

Prefereer jij persoonlijk contact rondom de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Kolhorn. Ook bekend als een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies rondom verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De begeleider checkt je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Kolhorn