Loading...

Zorgverzekering Kolham Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Rond november tot en met december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Kolham. Veel gekozen partijen zijn Menzis, Achmea, CZ, FBTO, OHRA. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is dus slim om de verzekering van dit jaar er nog eens bij te pakken. Matcht de geldende polis met wat jij belangrijk vindt? Aan de hand van de handige zorgvergelijker kan je rap en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier vind jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en regel je aanvullende verzekeringen als mindfulness + huidtherapie. Overstappen van polis is binnen 5 minuten gepiept.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een passende zorgverzekering is nogal gecompliceerd. Termen als Overstappen + Vrije artsenkeuze zullen je aandacht nodig hebben. Ze staan allemaal voor je klaar, van AnderZorg of ONVZ tot o.a. FBTO en Zekur. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een aantrekkelijke verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Geholpen door deze zorgvergelijker achterhaal je gelijk en zonder problemen een voordelige verzekering die matcht met de zorgwensen. Meer info? Op deze pagina spot jij nuttige details met betrekking tot de aanvullende verzekering, naturapolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis. Zie ook meer over Jisp zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Kolham? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl je overal basisdekking hebt. Zo kun je al veel besparen. Wat nu de laagste premie is, is afhankelijk van veel factoren. De premie komt tot stand door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Door de polisvergelijker – met bruikbare filters – zoek jij supersnel welke polis voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Extra veel voordeel op de ziektekosten? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €785). Let wel: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Promovendum, Besured, Nationale Nederlanden, Anderzorg is vaak een natura- of budgetpolis. Het nadeel is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-kolham


Veel gekozen zorgpolis in Kolham?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. We onderscheiden veel verschillende assuradeurs die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Heesch afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Bijvoorbeeld die van Zilveren kruis, Univé, Bewuzt, United Consumers. Op deze pagina tref je een aantal begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Met deze tips wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel schommelen zaken als ziekenhuizen waar je heen kunt. Dankzij een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgaanbieders voor problemen zoals Braken of Glossofobie, en tevens voor bijv. Lactose-intolerantie en Spierreuma. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar alleen de gecontracteerde zorgaanbieders. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je zelf moet betalen zodra je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dit €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €100 (niet meer dan €500). De reden hiervoor is een aantrekkelijk tarief. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Denk er eens rustig over na. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Voorbeelden zijn een extra verzekering voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Laat je dan altijd voorlichten of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via het bedrijf, de gemeente (Slochteren) of wellicht een hogeschool / universiteit. Het voordeel is een lagere premie (max 10% op de basisverzekering). In de regel betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je unieke behoeftes voor zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Kolham?
Vandaag starten met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Kolham of in een omliggende plaats. Let op: je doet dit veel rapper en nog effectiever via het internet. Onderstaand check je een handig stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld zes keer).
 7. Beslis over de uitkering t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (denk aan bijv. De Amersfoortse) en regel je overstap via internet.

Welke kosten worden er vergoed in Kolham?

Jouw basispakket betaalt allerlei zorgkosten in Kolham. Zo hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Medicijnen, Huisarts. Maar denk ook aan Revalidatiezorg, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies. Lees de algemene voorwaarden van de huidige polis en ontdek welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke condities dit geldt. Scroll verder, daar vind jij een paar populaire zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Kolham wordt betaald vanuit de basispakketten. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Advies: controleer goed of je assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Groningen. Is dat niet het geval? Je kunt in de situatie terecht komen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Kolham. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit de basispolis. Uitzonderingen zijn: mensen onder de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Kolham? Lenzen of brillen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of of optische hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €65 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering vergoedt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Kolham zal wel een contract moeten hebben met jouw verzekeraar. Ook vind je vele zorgbedrijven in de regio Slochteren. Zoals diëtetiek, ergotherapie, logopedie, kraamzorg en plastische chirurgie, apotheek, psychologische zorg, audicien, stoppen met roken. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij AnderZorg of Ohra. Raadpleeg de kleine lettertjes van je verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of raadpleeg onze pagina over Zorgverzekering Prothetische voorzieningen.

Verzekeringskantoor in Kolham

Houd jij van persoonlijk contact inzake een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Kolham. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies m.b.t. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Deze persoon controleert jouw persoonlijke situatie, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak levert soms wel meer dan €250 op. Dit kan bij de expert op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kennis van zaken.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Kolham