Loading...

Zorgverzekering Koekange Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Rond november tot en met december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Koekange. Dit kan o.a. naar VGZ, Achmea, FBTO, Menzis, CZ. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het is dus slim om jouw lopende verzekering goed te bekijken. Matcht deze actuele verzekering met jouw omstandigheden? Via een handige zorgvergelijker kan jij vandaag nog, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier vind jij een goede verzekering voor een goede prijs. Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en regel je aanvullende dekkingen zoals bijvoorbeeld tandheelkundige hulp en mindfulness. Overstappen van verzekeraar is in een paar minuutjes gepiept.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Snel overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een geschikte zorgverzekering is soms frustrerend. Zaken als Zorgverzekeraar of Zorgverzekeringswet (Zvw) komen veelvuldig voorbij. Er zijn talloos veel assuranten, van Promovendum of inTwente tot De Friesland en Stad Holland. Hoe achterhaal ik een passende verzekering? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Aan de hand van de zorgvergelijker achterhaal je vlug en eenvoudig een aantrekkelijke verzekering die overeenkomt met je individuele wensen. Hulp nodig? Op deze website vind jij nuttige adviezen over de eigen risico, basisverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering. Lees ook alles over Jelsum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Koekange? De prijzen van de basisverzekeringen wisselen vaak, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo zijn grote besparingen mogelijk. Wat de scherpste premie is, kan per persoon verschillen. De kostprijs kent z’n oorsprong in aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Via de vergelijk module – met bruikbare filters – zoek je direct welke assuradeur voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Overstappen kan van 12 november 2022tot januari 2023. Wil je extra besparen op jouw zorgpolis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, HEMA, Nationale Nederlanden, Promovendum betreft vaak een naturapolis (budgetpolis). Het nadeel is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-koekange


Meest gekozen zorgpolis in Koekange?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je hebt keuze uit enorm veel partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – denk aan overstappen en zorgpolis Heerjansdam afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Univé, Bewuzt. Verderop lees je meer over belangrijke aspecten die jou verder op weg helpen. Via deze informatie zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutie verzekering. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel wisselen de zorgadressen waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutieverzekering kun je naar alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Castratieangst of Gerontofilie, en tevens voor bijv. Nefrotoxiciteit en Toxoplasmose. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kan je naar minder zorgaanbieders. Een naturapolis is goedkoper.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 is dit €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €400 (max €500, €885 totaal). Het pluspunt is een betaalbare polis. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Dan kun je het overwegen. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Voorbeelden zijn een extra polis voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, tandarts, medische hulp buitenland. Ben jij overgeleverd aan unieke zorgbehandelingen? Aanvullende dekking is dan een must. Zoek zeker goed uit of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via je job, een gemeente (De Wolden) of juist een school. Het voordeel is een lagere premie (korting van 5-10%). In de regel is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw specifieke zorgvragen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Koekange?
Vandaag beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Dan vraag je advies van een verzekeringskantoor in Koekange of in deze buurt. Echter, het kan nog sneller en eenvoudiger d.m.v. internet. Hieronder lees je een handig stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (dit kan zijn 18 stuks per jaar).
 7. Bepaal de uitbetalingen betreft brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijvoorbeeld Zilveren Kruis vergoedingen) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wat wordt er allemaal vergoed in Koekange?

Jouw basisverzekering compenseert de meeste zorgkosten in Koekange. Daarmee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Medisch specialist, Medicijnen, Huisarts, Bloedonderzoek. Echter ook Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Ergotherapie. Bekijk de polisvoorwaarden van je huidige polis en bekijk welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Scroll verder, daar lees je enige populaire zorgaanbieders in de provincie Drenthe.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in Koekange wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een behandeling in het ziekenhuis? De basispolis betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Goed om te weten: loop na of de assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Drenthe. Behoort dat niet tot de opties? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Koekange. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Koekange? Lenzen of brillen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Enige uitzondering is een medische reden of speciale hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €70 per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt maximaal 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Koekange is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekeraar. Ook vind je allerlei soorten zorg in de buurt van De Wolden. Neem nou kraamzorg, logopedie, podotherapie, diëtetiek of ook haptonomie, plastische chirurgie, audicien, apotheek, psychologische zorg. De financiële compensaties kunnen sterk afwijken bij Ik en Univé. Raadpleeg de condities van je verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of ga meteen naar Zorgverzekering Proctologie.

Verzekeringskantoor in Koekange

Houd jij van face to face contact omtrent jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Koekange. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou t.a.v. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De deskundige controleert jouw omstandigheden, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Koekange