Loading...

Zorgverzekering Kockengen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument moet een zorgverzekering hebben. Vanaf november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Kockengen. Veel gekozen partijen zijn Achmea, VGZ, FBTO, CZ, OHRA. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is slim om het huidige contract goed door te nemen. Matcht deze huidige polis nog met jouw situatie? Aan de hand van een handige zorgvergelijker mag ook jij snel en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zo vind je een polis die past bij jouw wensen en budget. Bepaal je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en regel je aanvullende polissen zoals o.a. osteopathie plus zwangerschap en geboorte. Overstappen van polis is in een paar minuutjes gepiept.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Handige overstapservice
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is redelijk niet makkelijk. Begrippen als Zorgverzekeringskaart of College voor Zorgverzekeringen zullen je aandacht nodig hebben. Je kunt bijna overal wel terecht, van Bewuzt of ONVZ tot bijvoorbeeld Ditzo en Univé. Hoe stap ik over naar een passende polis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Via onze zorgvergelijker achterhaal je direct en zonder problemen een betrouwbare verzekering die overeenkomt met jouw behoeften. Is het lastig? Op zorgverzekeringcentrum.nl spot jij praktische details ten aanzien van restitutiepolis, basisverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering, eigen risico. Je kunt hier ook terecht voor Jannum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Kockengen? De tarieven van de basisverzekeringen schommelen regelmatig, terwijl je overal basisdekking hebt. Daardoor kun je al veel besparen. De laagste premie is afhankelijk van veel factoren. De premie komt tot stand door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Via de vergelijk module – met uitgebreide functies – spot jij direct welke verzekeraar in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Meer voordeel behalen op je verzekering? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Promovendum, HEMA, Nationale Nederlanden, Anderzorg is in de regel een budget- of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-kockengen


Veel gekozen zorgpolis in Kockengen?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. We onderscheiden veel verschillende assuradeurs met op hun beurt weer allerlei producten. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Heerewaarden afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Univé, Bewuzt, Interpolis. Hierna bekijk je een aantal onderdelen die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze info kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutie verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel schommelen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutieverzekering kies je zelf je zorgaanbieders voor bijvoorbeeld Cyste of Encephalitis lethargica, maar ook Pernicieuze anemie en Trachoom. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Via een naturapolis ben je welkom bij een stuk minder zorgaanbieders. Restitutie is duurder dan natura.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je zelf moet betalen als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 is dit €385. Een optie is het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (max €500). Jouw “win” is een betaalbare polis. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Denk aan een extra dekking voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van unieke zorgbehandelingen? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via je job, de gemeente (Stichtse Vecht) of wellicht een vereniging. Je krijgt een lagere premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Vaak liggen de prijzen hoger dan normaal. Veel collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw specifieke zorgvragen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Kockengen?
Gelijk aftrappen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Kockengen of in een omliggende plaats. Tip: dat kan natuurlijk ook direct en duidelijker online. Hierna bekijk je een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Kies fysiotherapie behandelingen (o.a. 12 behandelingen).
 7. Selecteer de uitbetalingen voor brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (dat kan zijn Zekur vergoedingen) en het overstappen online is zo geregeld.

Wat wordt er allemaal vergoed in Kockengen?

Jouw basispolis betaalt veel zorgkosten in Kockengen. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenvervoer en Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Revalidatiezorg. Bekijk de condities van jouw actuele polis en bekijk welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke voorwaarden. Verderop lees je een paar gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Utrecht.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en doet een basisonderzoek, en kan je verwijzen naar een expert. Gebruik van jouw huisarts in Kockengen wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Bij andere kosten wel, zoals bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering staat hiervoor garant. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Advies: controleer goed of jouw verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Utrecht. Is dat niet het geval? Je kunt in de situatie terecht komen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Kockengen. Hoe zit het met de dekking? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via het basispakket. Uitzonderingen zijn: kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Ga dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Kockengen? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €35 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Kockengen is dan wel genoodzaakt een contract met jouw assuradeur. Er zijn nog vele zorgbedrijven in de regio Stichtse Vecht. Denk aan: kraamzorg, logopedie, podotherapie, ergotherapie en haptonomie, audicien, plastische chirurgie, psychologische zorg, stoppen met roken. De dekkingen lopen sterk uiteen bij C4Me en UMC Zorgverzekering. Bekijk de condities van de verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of lees direct alles over Zorgverzekering Preventieve Mondzorg.

Verzekeringskantoor in Kockengen

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact rondom de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Kockengen. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De specialist geeft advies inzake verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Deze persoon bespreekt jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Jarenlange ervaring.
 • Voor al je vragen.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Kockengen