Loading...

Zorgverzekering Kloosterburen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Kloosterburen. Dit kan o.a. naar Achmea, FBTO, OHRA, VGZ, CZ. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet onverstandig om de verzekering van dit jaar goed door te nemen. Matcht jouw actuele zorgverzekering nog met jouw situatie? Met behulp van een nuttige zorgvergelijker kun je gelijk, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan spot jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende modules als ergotherapie / oedeemtherapie. De overstap is binnen 2 minuten gedaan.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een geschikte zorgverzekering is soms niet eenvoudig. Begrippen als Nominale premie + EHIC komen veelvuldig voorbij. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Besured of Ohra tot o.a. De Friesland en Stad Holland. Hoe ontdek ik een aantrekkelijke aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Aan de hand van deze zorgvergelijker achterhaal je vlug en ongecompliceerd een goedkope verzekering die past bij alle behoeften. Kom je er niet uit? Hier vind je nuttige gegevens aangaande de collectieve zorgverzekering, eigen risico, restitutiepolis, naturapolis, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Ingen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Kloosterburen? De prijzen van de basisverzekeringen schommelen nogal, terwijl de dekking gelijk is. Om die reden kun je al veel besparen. Wat nu de laagste premie is, kan per persoon verschillen. De kostprijs wordt bepaald door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Door de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – check je binnen 1 minuut welke aanbieder voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot eind januari 2022. Meer voordeel behalen op de verzekeringen? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, Besured, Anderzorg, HEMA betreft vaak een budgetpolis (naturapolis). Er is dan vaak sprake van dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-kloosterburen


Betrouwbare zorgpolis in Kloosterburen?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet je enkele handelingen verrichten. Je hebt keuze uit enorm veel verzekeraars met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijv. overstappen en zorgpolis Heemserveen afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Het kan gaan om een polis van Interpolis, United Consumers, Zilveren kruis, Univé. Hierna ontdek je betekenisvolle begrippen die jou verder op weg helpen. Dankzij deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutie verzekering. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel variëren zaken als ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgverleners voor problemen zoals Autoglossofobie of Gamofobie, maar ook Loopgravenkoorts en Ziekte van Brill-Zinsser. Dit heet vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kun je terecht bij circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je zelf moet betalen wanneer je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is het ER €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig hoger eigen risico. Sommigen verhogen het met €200 (niet meer dan €500). De reden hiervoor is lagere maandlasten. Voel jij je vitaal, en heb je voldoende geld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

In aanvulling op de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Mogelijkheden: een extra module voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, tandarts, brillen en lenzen. Maak je veelvuldig gebruik van meer dan de standaard zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via je job, de gemeente (De Marne) of via een vereniging. Je krijgt een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). Soms betaal je juist meer voor de polis. Alle collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw specifieke zorgvragen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Kloosterburen?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In dit geval maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Kloosterburen of in deze buurt. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en simpeler via internet. Hier vind je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een restitutie- of naturaverzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (100% vergoed tot € 250).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (kies bijv. zes behandelingen).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn Stad Holland vergoedingen) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wordt alle zorg vergoed in Kloosterburen?

Jouw basisverzekering dekt de meeste zorgkosten in Kloosterburen. Zo ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Huisarts, Medicijnen, Ziekenhuis, Bloedonderzoek. Echter ook Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Logopedie. Lees de condities van jouw huidige verzekering om te achterhalen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke voorwaarden. Hieronder vind je een aantal veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Groningen.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter probeert iets te doen, stelt een diagnose, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Gebruik van jouw huisarts in Kloosterburen wordt vergoed uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? De basispolis betaalt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Noemenswaardig: verifieer of jouw verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Groningen. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Kloosterburen. Wat betaalt mijn verzekeraar? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor jeugd tot de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Kloosterburen? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €45 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Kloosterburen moet een contract hebben afgesloten met de verzekeringsmaatschappij. Buiten dit onderscheiden we nog meerdere zorgbedrijven in de buurt van De Marne. Denk aan: kraamzorg, podotherapie, logopedie, ergotherapie of haptonomie, audicien, stoppen met roken, plastische chirurgie, psychologische zorg. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij CZ en National Academic. Check de voorwaarden van je verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of ga meteen naar Zorgverzekering Positieve uitademingsapparatuur.

Verzekeringskantoor in Kloosterburen

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact inzake de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Kloosterburen. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit op het gebied van hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De deskundige bespreekt je (gezinssituatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel €200 per jaar opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Voor al je vragen.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Kloosterburen