Loading...

Zorgverzekering Klooster Lidlum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger moet een zorgverzekering hebben. Vanaf half november tot eind december kan je overstappen van zorgverzekering in Klooster Lidlum. Populaire keuzes zijn FBTO, Menzis, VGZ, OHRA, CZ. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is slim om het huidige contract goed door te nemen. Klopt de geldende polis met wat jij belangrijk vindt? Aan de hand van een praktische zorgvergelijker kan iedereen direct, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor selecteer jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies de hoogte van het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies eventueel nog voor aanvullende dekkingen als bijv. tandheelkundige hulp of tandarts. Overstappen van verzekeraar is echt zo gedaan.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een geschikte zorgverzekering is nogal ingewikkeld. Aspecten zoals Verzekeringsplicht of Zorgverzekeringswet (Zvw) vliegen je om de oren. En er zijn tientallen polissen, van AnderZorg of PMA tot bijvoorbeeld Ditzo en VGZ. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een geschikte verzekeringspolis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Via de zorgvergelijker tref je direct en makkelijk een duidelijke verzekering die matcht met de zorgwensen. Is het lastig? Op zorgverzekeringcentrum.nl lees je makkelijke gegevens m.b.t. de eigen risico, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, basisverzekering, aanvullende verzekering. Zie ook meer over Ingelum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Klooster Lidlum? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen regelmatig, terwijl de dekking gelijk is. Om die reden kun je eenvoudig besparen. De laagste premie kan per aanvraag verschillend zijn. De hoogte van de premie hangt af van eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Middels ons vergelijk script – en de speciale filters – spot je gelijk welke verzekeraar voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot en met eind januari 2023. Extra veel voordeel op de ziektekosten? Verhoog je eigen risico (bijv. €585). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Anderzorg, Promovendum, HEMA, Besured is vaak een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-klooster-lidlum


Betrouwbare zorgpolis in Klooster Lidlum?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je hebt keuze uit enorm veel assuradeurs met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – wellicht overstappen en zorgpolis Heelweg afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Interpolis, Bewuzt, Zilveren kruis. Hieronder tref je belangrijke aspecten waar je zeker op moet letten. Met deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt niet per verzekeraar. Wel schommelen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je heen kunt. D.m.v. een restitutieverzekering kun je naar alle zorgverleners voor problemen zoals Aardbeihemangioom of Hoogteziekte, echter ook Polycythemie en Syndroom van Kallmann. Bekend als vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar circa 90% van de ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je zelf moet betalen zodra je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is het ER €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €500 (max €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een minder hoge premie. Over gezondheid niet te klagen, en kan je een hoog risico veroorloven? Denk er eens rustig over na. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Mogelijkheden: een extra verzekering voor fysiotherapie, tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van unieke zorgbehandelingen? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, je gemeente (Franekeradeel) of juist een onderwijsinstelling. Je ontvangt een lagere premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Doorgaans is het helemaal niet gunstig. De collectieve pakketten matchen niet standaard met je wensenlijstje voor de zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Klooster Lidlum?
Direct profiteren van ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan kan je naar een verzekeringskantoor in Klooster Lidlum of in deze buurt. Tip: dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger online. Hierna lees jij onze handige stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (75% vergoed tot € 500).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (dit kan zijn achttien behandelingen).
 7. Kies de dekking aangaande lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld Salland Zorgverzekering vergoedingen) en het overstappen online is zo geregeld.

Wat wordt er allemaal vergoed in Klooster Lidlum?

Jouw basispakket staat garant voor een groot deel van de zorgkosten in Klooster Lidlum. Hiermee worden kosten gedekt van onder andere Ziekenvervoer, Medicijnen, Huisarts, Bloedonderzoek en Ergotherapie, Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg. Inventariseer de polisvoorwaarden van jouw huidige modules en controleer wat precies vergoed wordt, en welk eigen risico er geldt. Op deze pagina bekijk je een aantal populaire zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Klooster Lidlum is standaard gedekt in je basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit geldt echter wel bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? Het basispakket vergoedt dit. Wel betaal je eigen risico. Tip: loop na of jouw verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Klooster Lidlum. Wat wordt er betaald? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit het basispakket. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Klooster Lidlum? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische indicatie of of optische hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €65 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering dekt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Klooster Lidlum is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Tevens zijn er allerlei zorgbedrijven in de streek Franekeradeel. Bijvoorbeeld: kraamzorg, logopedie, diëtetiek, ergotherapie en ook psychologische zorg, haptonomie, plastische chirurgie, apotheek, audicien. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij CZ of ZieZo. Check de voorwaarden van de verzekering voor de actuele vergoedingen. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Poliklinische bevalling met medische noodzaak.

Verzekeringskantoor in Klooster Lidlum

Geef jij de voorkeur aan face to face contact ten aanzien van de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Klooster Lidlum. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij begeleidt jou rondom pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De adviseur checkt de stand van zaken, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Klooster Lidlum