Loading...

Zorgverzekering Klazienaveen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Aan het einde van het jaar kan je switchen van zorgverzekering in Klazienaveen. Dit kan o.a. naar Menzis, CZ, FBTO, VGZ, Achmea. In 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet zo gek om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Matcht jouw huidige polis bij jouw situatie? Via onze praktische zorgvergelijker kan men vlug en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zo zoek jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies optioneel voor aanvullende verzekeringen zoals o.a. medische hulp buitenland en ergotherapie. Overstappen van aanbieder is binnen 2 minuten gepiept.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Snel overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een goede zorgverzekering is redelijk lastig. Aspecten zoals Gecontracteerde zorg en Naturapolis zal je moeten overwegen. Er zijn talloos veel assuranten, van Avéro Achmea of ONVZ tot o.a. Delta Lloyd en Stad Holland. Hoe vind ik een gewoon goede aanbieder? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Geholpen door onze zorgvergelijker detecteer je snel en gemakkelijk een betrouwbare verzekering die past bij de wensen. Is het lastig? Op deze pagina check je handige specificaties ten aanzien van restitutiepolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over IJzendijke zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Klazienaveen? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo kan je al gauw een paar euro besparen. Welke verzekering het goedkoopste is is niet voor iedereen hetzelfde. De premie hangt af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. D.m.v. de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – zoek jij binnen enkele minuten welke verzekeraar in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Wil je extra besparen op de ziektekosten? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Let wel: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Promovendum, Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA is vaak een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-klazienaveen


De beste zorgpolis in Klazienaveen?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei partijen met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – wellicht overstappen en zorgpolis Hedel afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Wellicht een verzekering van Interpolis, United Consumers, Bewuzt, Zilveren kruis. Verderop lees je meer over belangrijke aspecten die jou verder op weg helpen. Met behulp van deze hulp kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel fluctueren zaken als ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua ziekenhuizen/zorginstellingen voor bijvoorbeeld Caverneus hemangioom of Hoofdpijn, echter ook Ouderverstotingssyndroom en Trance. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgverleners. Restitutie is duurder dan natura.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dit €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €500 (max €500). De reden hiervoor is een aantrekkelijke prijs. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Overweeg het gerust. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Denk aan een extra verzekering voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, fysiotherapie. Maak je veelvuldig gebruik van unieke zorgbehandelingen? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via jouw zaak, je gemeente (Emmen) of mogelijk een vereniging. Het voordeel is een mooie korting op de polis (vaak ligt de korting rond de 10%). Mogelijk is het niet altijd goedkoper. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je wensenlijstje voor de zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Klazienaveen?
Direct profiteren van ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Klazienaveen of rondom deze plaats. Let op: dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever via internet. Hieronder bekijk jij de te nemen stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Geef je wens door voor de dekking voor fysiotherapie (kies bijv. achttien keer p/jaar).
 7. Bepaal de uitkering m.b.t. brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (dat kan zijn OZF vergoedingen) en regel je overstap via internet.

Welke kosten worden er vergoed in Klazienaveen?

Jouw basispakket compenseert allerlei zorgkosten in Klazienaveen. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medisch specialist. Maar denk ook aan Dieetadvies, Wijkverpleging, Verloskundige zorg, Ergotherapie. Inventariseer de condities van de huidige modules en zie meteen welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Hieronder lees je enkele vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor allerlei klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Het bezoek aan de huisarts in Klazienaveen wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een ziekenhuisopname? De basispolis staat hiervoor garant. Wel betaal je eigen risico. Let op: loop na of de assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Drenthe. Is er geen contract? Het kan zijn dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Klazienaveen. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basispolis. Dat gaat niet op voor jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Klazienaveen? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €50 per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket keert 75% uit van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Klazienaveen zal wel een contract moeten hebben met de verzekeringsmaatschappij. Buiten dit onderscheiden we nog velerlei zorginstanties in de streek Emmen. Zoals diëtetiek, kraamzorg, ergotherapie, logopedie of haptonomie, plastische chirurgie, apotheek, audicien, psychologische zorg. De vergoedingen wisselen nogal bij De Amersfoortse en UMC Zorgverzekering. Bekijk de voorwaarden van de verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Zorgverzekering Podo-Orthesiologie.

Verzekeringskantoor in Klazienaveen

Prefereer jij een persoonlijke afspraak ten aanzien van jouw zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Klazienaveen. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon adviseert jou inzake hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Deze persoon kijkt naar jouw omstandigheden, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Jarenlange ervaring.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Klazienaveen