Loading...

Zorgverzekering Kimswerd Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In november en december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Kimswerd. Populaire keuzes zijn VGZ, FBTO, OHRA, CZ, Menzis. Ook in 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is geen gek idee om jouw lopende verzekering goed te bekijken. Matcht de bestaande verzekering met jouw wensen. Aan de hand van onze praktische zorgvergelijker kan iedereen vlug en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan zoek je een goede verzekering voor een goede prijs. Beslis over eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies eventueel nog voor aanvullende dekkingen zoals o.a. EHBO-advies / manuele therapie. De overstap is echt zo afgehandeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een zorgverzekering die bij jou past is best niet eenvoudig. Aspecten zoals Combinatiepolis en CVZ vliegen je om de oren. Ze staan allemaal voor je klaar, van AnderZorg of Kiemer tot bijvoorbeeld Delta Lloyd en Zekur. Hoe achterhaal ik een geschikte verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Door gebruik te maken van de zorgvergelijker achterhaal je vlug en eenvoudig een aantrekkelijke verzekering die overeenkomt met de zorgbehoefte. Kom je er niet uit? Hier lees jij bruikbare specificaties ten aanzien van collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, basisverzekering, eigen risico, naturapolis. Zie ook meer over IJlst zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in januari 2023 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Kimswerd? De premies van de basisverzekeringen fluctueren sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. Wat nu de laagste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. Het maandelijkse bedrag wordt bepaald door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Aan de hand van de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – check je binnen 1 minuut welke organisatie voor jou het meest voordelig is. Overstappen kan van 12 november 2022tot eind januari 2023. Meer voordeel behalen op jouw premie? Verhoog je eigen risico (bijv. €685). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg is vaak een budgetpolis of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-kimswerd


De beste zorgpolis in Kimswerd?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Er zijn talloze assuradeurs met verschillende polissen. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Haulerwijk afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Bewuzt, Interpolis, Zilveren kruis. Hieronder lees je meer over cruciale onderdelen die jou verder op weg helpen. Met deze informatie kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutie verzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen identiek. Wel schommelen de zorgverleners waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorginstellingen voor onder andere Blastoom of Fibroadenoom, en tevens voor bijv. Maculadegeneratie en Speekselsteen. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij minder zorgverleners. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf betaalt zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 is dit €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €400 (niet meer dan €500). De reden hiervoor is een betaalbare premie. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Overweeg het gerust. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Veel gekozen: een extra module voor tandarts, fysiotherapie, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van unieke zorgbehandelingen? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Laat je dan altijd voorlichten of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via de baas, gemeente (Súdwest-Fryslân) of soms een onderwijsinstelling. Het voordeel is een goedkoper tarief (max 10% op de basisverzekering). Vaak liggen de prijzen hoger dan normaal. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je wensenlijstje voor de zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Kimswerd?
Vandaag starten met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Kimswerd of omgeving. Goed om te weten: dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger d.m.v. internet. Op deze pagina vind jij de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Bepaal de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 9 stuks per jaar).
 7. Kies de uitkering t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn Kiemer vergoedingen) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Kimswerd?

Jouw basispakket compenseert veel voorkomende zorgkosten in Kimswerd. Zo ben je standaard verzekerd voor zaken als Ziekenhuis, Medisch specialist, Huisarts, Medicijnen. Maar denk ook aan Wijkverpleging, Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie. Controleer de condities van je huidige verzekering en ontdek wat precies vergoed wordt, en onder welke voorwaarden. Hierna check jij meerdere erkende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Gebruik van jouw huisarts in Kimswerd wordt betaald vanuit de basispakketten. Je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? Jouw basiszorgverzekering dekt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Let op: loop na of jouw verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het komt regelmatig voor dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Kimswerd. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit het basispakket. Dat gaat niet op voor jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Kimswerd? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische reden of of optische hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €45 per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis vergoedt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Kimswerd is dan wel genoodzaakt een contract met jouw verzekeraar. Tevens zijn er allerlei soorten zorg in de buurt van Súdwest-Fryslân. Bijvoorbeeld: kraamzorg, podotherapie, logopedie, ergotherapie of ook stoppen met roken, audicien, psychologische zorg, apotheek, plastische chirurgie. De vergoedingen wisselen nogal bij Menzis of Ohra. Bestudeer de dekking van je polis om te zien waar je recht op hebt. Of raadpleeg onze pagina over Zorgverzekering Pijnbestrijding.

Verzekeringskantoor in Kimswerd

Wil je het liefsteen persoonlijke afspraak aangaande je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Kimswerd. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies t.a.v. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Deze persoon kijkt naar de stand van zaken, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Jarenlange ervaring.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Kimswerd