Loading...

Zorgverzekering Kerkrade Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. In november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Kerkrade. Bijvoorbeeld naar Achmea, FBTO, CZ, Menzis, VGZ. In 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het loont dus om de huidige verzekering goed te bekijken. Klopt jouw actuele polis bij jouw situatie? Geholpen door een scherpe zorgvergelijker kan jij rap en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan selecteer je een goede verzekering voor een goede prijs. Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies aanvullende modules zoals bijvoorbeeld kraamzorg plus zwangerschap en bevalling. Overstappen van aanbieder is binnen 5 minuten afgehandeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Handige overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een geschikte zorgverzekering is vaak ingewikkeld. Begrippen als Wet BIG en Collectiviteitskorting komen veelvuldig voorbij. Ze ontvangen je graag als klant, van Zorg en Zekerheid of PNOZorg tot bijvoorbeeld Delta Lloyd en Zilveren Kruis. Hoe stap ik over naar een betrouwbare verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Middels onze zorgvergelijker bekijk je gelijk en makkelijk een betrouwbare verzekering die in lijn is met de behoeften. Is het lastig? Op deze pagina lees jij makkelijke adviezen aangaande de eigen risico, aanvullende verzekering, basisverzekering, restitutiepolis, naturapolis. Zie ook meer over Hurwenen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Kerkrade? De kosten van de basisverzekeringen verschillen nogal, terwijl de inhoud hetzelfde is. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. De voordeligste polis is niet voor iedereen hetzelfde. Het maandelijkse bedrag komt tot stand door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Aan de hand van de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – zoek jij binnen enkele minuten welke verzekeringspolis in jouw geval het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot en met eind januari 2022. Wil je extra besparen op de ziektekosten? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €485). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld HEMA, Promovendum, Besured, Nationale Nederlanden betreft vaak een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-kerkrade


Betrouwbare zorgpolis in Kerkrade?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet je met veel zaken rekening houden. In Nederland kennen we allerlei assuradeurs die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Hartwerd afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van Interpolis, Zilveren kruis, Univé, Bewuzt. Hieronder bekijk je betekenisvolle aspecten waar je zeker op moet letten. Dankzij deze aanwijzingen wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel verschillen zaken als ziekenhuizen waar je heen kunt. Via een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgaanbieders voor o.a. Brughoektumor of Hartaanval, maar ook Lupus erythematosus en Pre-eclampsie. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij enkel de deelnemende zorginstellingen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Hoogte eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf betaalt als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 ligt dit op €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €400 (de max is €500). Het voordeel is een lagere premie. Ben je gezond, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan kun je het overwegen. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Afgezien van de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Veel gekozen: een extra module voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Intensief gebruiker van een bepaald type zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Neem dan goed door of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via je job, gemeente (Kerkrade) of via een school. Het voordeel is een lagere premie (max 10% op de basisverzekering). Mogelijk betaal je juist meer voor de polis. Deze collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je specifieke zorgwensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Kerkrade?
Vandaag starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Kerkrade of rondom deze plaats. Let op: dit gaat nog een stuk vlotter en simpeler via het internet. Onderstaand tref je een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Geef je wens door voor de module behandelingen voor fysiotherapie (kies bijv. 36 keer).
 7. Kies een vergoeding m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijvoorbeeld DSW vergoedingen) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke kosten worden er vergoed in Kerkrade?

Jouw basispolis dekt de meeste zorgkosten in Kerkrade. Daarmee ben je standaard verzekerd voor zaken als Medisch specialist, Medicijnen, Bloedonderzoek, Ziekenhuis en tevens Gehandicaptenzorg, Logopedie, Wijkverpleging, Dieetadvies. Bekijk de voorwaarden van je actuele verzekeraar om te zien wat de verzekeraar betaalt, en met welke eigen risico. Op deze pagina vind jij meerdere gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Limburg.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Een consult bij de huisarts in Kerkrade wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Is er sprake van een opname in een ziekenhuis? Je basisverzekering betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Advies: controleer goed of de verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Limburg. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Kerkrade. Wat betaalt mijn verzekeraar? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Kerkrade? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische indicatie of hulpmiddelen als speciale lenzen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €65 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Kerkrade moet wel een contract hebben met je verzekeraar. Ook vind je meerdere zorginstanties in de regio Kerkrade. Neem nou kraamzorg, ergotherapie, diëtetiek, logopedie maar ook psychologische zorg, audicien, plastische chirurgie, stoppen met roken, apotheek. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij De Friesland of VvAA. Controleer de afspraken van je verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering PEP-masker.

Verzekeringskantoor in Kerkrade

Houd jij van 1 op 1 contact m.b.t. jouw zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Kerkrade. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De deskundige helpt jou m.b.t. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De begeleider bespreekt je privé-situatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Kerkrade