Loading...

Zorgverzekering Katwijk Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar kan je switchen van zorgverzekering in Katwijk. Dit kan o.a. naar FBTO, CZ, Achmea, VGZ, Menzis. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het is niet zo gek om jouw lopende verzekering goed door te nemen. Past jouw bestaande polis met jouw behoeften? Via de innovatieve zorgvergelijker kan iedereen vlug en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan spot jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies aanvullende dekkingen zoals o.a. ergotherapie + opticien. Overstappen van aanbieder is in een paar minuutjes gedaan.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een goede zorgverzekering is nogal niet makkelijk. Feiten zoals Ingezetene en Ketenzorg komen veelvuldig voorbij. Ze staan allemaal voor je klaar, van Avéro Achmea of Ohra tot aan FBTO en UMC Zorgverzekering. Hoe ontdek ik een passende verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Dankzij een zorgvergelijker bekijk je vlug en gemakkelijk een goede verzekering die past bij jouw zorgbehoefte. Kom je er niet uit? Op deze website bekijk je handige informatie met betrekking tot de collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, basisverzekering, restitutiepolis, eigen risico. Of klik meteen verder naar Huizinge zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Katwijk? De prijzen van de basisverzekeringen variëren vaak, terwijl je overal basisdekking hebt. Zo kun je al veel besparen. Wat de voordeligste verzekering is is niet voor iedereen hetzelfde. Het maandelijkse bedrag komt tot stand door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Middels de polisvergelijker – en de speciale filters – zoek jij gelijk welke polis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Overstappen kan van 12 november 2022tot maximaal eind januari 2023. Wil je extra besparen op je polis? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als HEMA, Promovendum, Besured, Nationale Nederlanden is vaak een budget- of naturapolis. Je hebt te maken met minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-katwijk


Veel gekozen zorgpolis in Katwijk?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. In Nederland kennen we allerlei maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijv. overstappen en zorgpolis Harfsen afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Wellicht een verzekering van Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis, Univé. Hierna ontdek je een aantal variabelen die extra belangrijk zijn. Met deze informatie zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of naturapolis. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel verschillen de zorgverleners waar je het volledige bedrag krijgt. Dankzij een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor aandoeningen als Akinesie of Dyscalculie, echter ook Pathologisch liegen en Sadisme. Dit heet vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kan je naar circa 90% van de zorgaanbieders. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf bijdraagt op het moment dat je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 is het ER €385. Een optie is een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €300 (max €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare verzekering. Voel jij je vitaal, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het een prima optie. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Voorbeelden zijn een extra verzekering voor brillen en lenzen, tandarts, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van een bepaald type zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, jouw gemeente (Katwijk) of wellicht een onderwijsinstelling. Je ontvangt een voordelige premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Soms is het helemaal niet gunstig. Alle collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Katwijk?
Nu starten met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Hiervoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Katwijk of in deze buurt. Echter, dat kan natuurlijk ook direct en nog effectiever d.m.v. internet. Onderstaand vind je een handig stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Selecteer het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (kies bijv. 6 keer p/jaar).
 7. Neem besluit over de dekking voor brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn AnderZorg vergoedingen) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Katwijk?

Jouw basispolis dekt veel voorkomende zorgkosten in Katwijk. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Medisch specialist, Medicijnen, Huisarts, Ziekenhuis en tevens Revalidatiezorg, Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging, Logopedie. Check de voorwaarden van jouw huidige polis en bekijk welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke voorwaarden. Op deze pagina lees je meerdere veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, en verwijst je eventueel door. Een consult bij de huisarts in Katwijk wordt betaald vanuit de basispakketten. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? Een basisverzekering staat hiervoor garant. Wel betaal je eigen risico. Advies: verifieer of de verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Zuid-Holland. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Katwijk. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: jeugd tot de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Katwijk? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit het basispakket. Enige uitzondering is een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €75 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Katwijk moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekering. Tevens zijn er meerdere zorgbedrijven in en rondom Katwijk. Zoals diëtetiek, ergotherapie, logopedie, podotherapie en ook apotheek, plastische chirurgie, stoppen met roken, audicien, haptonomie. De dekkingen lopen sterk uiteen bij CZ of PMA. Bekijk de kleine lettertjes van jouw verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering Overgangsconsulente.

Verzekeringskantoor in Katwijk

Houd jij van persoonlijk contact m.b.t. een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor de verzekeringsmaatschappij in Katwijk. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige adviseert jou t.a.v. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De adviseur kijkt naar je (gezinssituatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Katwijk