Loading...

Zorgverzekering Kampen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Kampen. Dit kan o.a. naar Menzis, OHRA, VGZ, CZ, FBTO. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is slim om jouw huidige polis nog eens door te lezen. Matcht jouw huidige dekking met jouw behoeften? Geholpen door deze scherpe zorgvergelijker kan iedereen nu, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor selecteer je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld medische hulp buitenland + chiropractie. Het overstappen is in een paar minuutjes gedaan.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een passende zorgverzekering is tamelijk niet eenvoudig. Feiten zoals Polisvoorwaarden en Basispakket zijn voor velen onmisbaar. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van C4Me of Pro Life tot o.a. FBTO en ZieZo. Hoe vind ik een betaalbare aanbieder? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Middels de zorgvergelijker vind je vlug en zonder problemen een betrouwbare verzekering die matcht met de individuele wensen. Problemen? Op deze website lees jij praktische informatie aangaande de eigen risico, basisverzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis. Zie ook meer over Horssen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Kampen? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Door een prijsvergelijking kun je al veel besparen. De goedkoopste polis verschilt per persoon. De kostprijs hangt af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Aan de hand van onze vergelijker – inclusief handige filters – bekijk je snel welke partij voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op je verzekering? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €685). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Nationale Nederlanden, Besured, Anderzorg, HEMA is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van minder flexibiliteit.

zorgverzekering-kampen


De beste zorgpolis in Kampen?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Hantum afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van Univé, Bewuzt, Interpolis, Zilveren kruis. Verderop lees je meer over een aantal factoren die jou verder op weg helpen. Met behulp van deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of naturapolis. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel verschillen de zorgverleners waar je terecht kunt. Met een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere ziekenhuizen/zorginstellingen voor onder andere Anti-sociale gedragsstoornis of Fimosis, en tevens voor bijv. Peesontsteking en Thanatofobie. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis ben je welkom bij circa 90% van de zorgverleners. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 is dit €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Sommigen verhogen het met €100 (maximaal €500). Het pluspunt is een betaalbare polis. Over gezondheid niet te klagen, en kan je een hoog risico veroorloven? Neem het eens in overweging. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Buiten de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Mogelijkheden: een extra polis voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, brillen en lenzen. Ben jij overgeleverd aan extra aanvullende zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Zoek zeker goed uit of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (Kampen) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Het voordeel is dan korting op jouw zorgverzekering (korting van 5-10%). In de praktijk betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je specifieke zorgwensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Kampen?
Vandaag aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In deze situatie vraag je advies van een verzekeringskantoor in Kampen of omgeving. Maar het kan nog sneller en duidelijker via het internet. Op deze pagina bekijk jij de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Kies het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld 6 per jaar).
 7. Bepaal de uitkering t.a.v. brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijv. United Consumers dekking) en stap direct online over.

Welke kosten worden er vergoed in Kampen?

Jouw basispakket vergoedt de meeste zorgkosten in Kampen. Op die manier worden kosten gedekt van zaken als Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Medisch specialist, Bloedonderzoek maar ook Verloskundige zorg, Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg. Inventariseer de voorwaarden van de actuele polis om te zien welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke condities dit geldt. Verderop spot jij een aantal veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor allerlei klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Kampen wordt betaald vanuit de basispakketten. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? Je basisverzekering betaalt dit. Wel betaal je eigen risico. Tip: inventariseer of jouw verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Overijssel. Behoort dat niet tot de opties? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Kampen. Wordt dit gedekt? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via de basispolis. Uitzonderingen zijn: jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Ga dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Kampen? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische indicatie of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €25 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Kampen is dan wel genoodzaakt een contract met de verzekeringsmaatschappij. Buiten dit onderscheiden we nog vele verschillende types zorg in de regio Kampen. Bijvoorbeeld: logopedie, diëtetiek, ergotherapie, podotherapie maar ook psychologische zorg, plastische chirurgie, haptonomie, apotheek, audicien. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij CZ of PNOZorg. Controleer de dekking van je verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of lees direct alles over Zorgverzekering Orthodontie tot 18 jaar.

Verzekeringskantoor in Kampen

Wil je het liefsteen persoonlijke afspraak ten aanzien van een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een verzekeringsmaatschappij in Kampen. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit rondom verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Deze persoon checkt de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Deskundig advies.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Kampen