Loading...

Zorgverzekering Jutrijp Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Jutrijp. Dit kan o.a. naar VGZ, Achmea, OHRA, FBTO, CZ. In 2022 verandert er weer het een en ander. Het is geen gek idee om het huidige contract nog eens door te lezen. Klopt de actuele polis met jouw omstandigheden? Met medewerking van een scherpe zorgvergelijker kun jij direct, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende dekkingen als zwangerschap en bevalling + tand. De overstap is echt zo afgehandeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een geschikte zorgverzekering is soms frustrerend. Zaken als Zorginstituut Nederland of Vrije artsenkeuze vliegen je om de oren. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van ZorgDirect of ONVZ tot bijvoorbeeld FBTO en Salland. Hoe stap ik over naar een betrouwbare verzekeraar? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Middels een zorgvergelijker vind je snel en moeiteloos een goede verzekering die past bij je zorgwensen. Meer info? Op zorgverzekeringcentrum.nl tref jij praktische specificaties over de eigen risico, basisverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, restitutiepolis. Of klik meteen verder naar Hoogmade zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Jutrijp? De premies van de basisverzekeringen variëren doorgaans, terwijl de dekking gelijk is. Om die reden kun je eenvoudig besparen. Wat nu de laagste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. Het tarief hangt af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Via de polisvergelijker – met handige zoekfuncties – check jij gelijk welke organisatie voor jou het meest voordelig is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Wil je extra besparen op jouw zorgpolis? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden betreft vaak een budgetpolis of naturapolis. Je hebt te maken met minder flexibiliteit.

zorgverzekering-jutrijp


De beste zorgpolis in Jutrijp?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. In Nederland kennen we allerlei partijen met verschillende polissen. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Halfweg afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Bewuzt, Interpolis, Univé. Hierna lees je meer over cruciale onderdelen die extra belangrijk zijn. Via deze info kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel wisselen zaken als ziekenhuizen waar je terecht kunt. Aan de hand van een restitutiepolis kies je zelf je zorgverleners en ziekenhuizen voor onder andere Cyste of Galsteenkoliek, maar ook Maligne lymfoom en Spina bifida. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kun je terecht bij alleen de aangesloten ziekenhuizen/zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je uit eigen portomonee betaalt als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 ligt dit op €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €400 (max €500). Je profiteert van een betaalbare verzekering. Over gezondheid niet te klagen, en heb je wat spaargeld liggen? Overweeg het gerust. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Opties: een extra polis voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Intensief gebruiker van een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Zoek zeker goed uit of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via je job, jouw gemeente (Súdwest-Fryslân) of soms een vereniging. Jouw “win” is een lagere premie (doorgaans max. 10 procent korting). In de praktijk betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten matchen niet standaard met je wensenlijstje voor de zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Jutrijp?
Vandaag beginnen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In dit geval maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Jutrijp of rondom deze plaats. Let op: je doet dit veel rapper en nog effectiever op internet. Hieronder vind jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(100% vergoed tot € 250).
 6. Kies de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (kies bijv. 9 keer p/jaar).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding t.a.v. brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijv. OZF dekking) en regel je overstap via internet.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Jutrijp?

Jouw basispolis betaalt allerlei zorgkosten in Jutrijp. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Medicijnen, Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek. Echter ook Logopedie, Verloskundige zorg, Ergotherapie, Dieetadvies. Check de algemene voorwaarden van jouw actuele modules en ontdek welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Op deze pagina check jij enkele gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor allerlei klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Jutrijp wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering dekt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Noemenswaardig: inventariseer of de verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Jutrijp. Wordt dit ook vergoed? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Jutrijp? De kosten voor brillen en lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Enige uitzondering is een medische indicatie of hulpmiddelen als speciale lenzen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €65 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Jutrijp moet wel een contract hebben met de verzekeringsmaatschappij. Er zijn nog een aantal soorten zorg in de buurt van Súdwest-Fryslân. Bijvoorbeeld: podotherapie, logopedie, ergotherapie, diëtetiek of psychologische zorg, audicien, haptonomie, stoppen met roken, apotheek. De vergoedingen zijn erg wisselend bij Kiemer of UMC Zorgverzekering. Bestudeer de condities van de verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Oorstandcorrectie.

Verzekeringskantoor in Jutrijp

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak aangaande je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Jutrijp. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou inzake pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De deskundige inventariseert de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Jutrijp