Loading...

Zorgverzekering Jorwert Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet een zorgverzekering hebben. Vanaf halverwege november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Jorwert. Veel gekozen partijen zijn Achmea, CZ, OHRA, Menzis, FBTO. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het is slim om de huidige verzekering er nog eens bij te pakken. Past jouw huidige zorgverzekering met jouw behoeften? Met behulp van een snelle zorgvergelijker kan je vlug en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan zoek jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en regel je aanvullende verzekeringen zoals zwangerschap en bevalling + acnetherapie. Overstappen van polis is echt zo gedaan.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een goede zorgverzekering is nogal lastig. Begrippen als Wet BIG of Zorgplicht vliegen je om de oren. Ze ontvangen je graag als klant, van CZ of Menzis tot bijv. De Friesland en Stad Holland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een betaalbare polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Dankzij onze zorgvergelijker tref je direct en moeiteloos een goede verzekering die in lijn is met alle wensen. Kom je er niet uit? Hier vind jij bruikbare gegevens met betrekking tot de naturapolis, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering. Zie ook meer over Hoogezand zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Jorwert? De premies van de basisverzekeringen variëren sterk, terwijl de inhoud hetzelfde is. Om die reden kun je eenvoudig besparen. De voordeligste polis kan per persoon verschillen. De kostprijs wordt bepaald door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Met de zorgvergelijker – met bruikbare filters – tref jij gelijk welke verzekeringspolis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot eind januari 2023. Extra veel voordeel op je polis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Anderzorg, Promovendum, HEMA, Nationale Nederlanden is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-jorwert


Populaire zorgpolis in Jorwert?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Er zijn talloze aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – denk aan overstappen en zorgpolis Haastrecht afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis. Op deze pagina bekijk je veel besproken onderdelen waar je zeker op moet letten. Via deze hulp wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of naturapolis. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen identiek. Wel schommelen de zorgverleners waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners voor bijvoorbeeld Coccydynie of Dysthyme stoornis, en tevens voor bijv. Plekjes van Fordyce en Xenolalie. Dit heet vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kun je terecht bij minder zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt zodra je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €300 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is een goedkope polis. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Mogelijkheden: een extra polis voor brillen en lenzen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Kijk van tevoren of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, de gemeente (Littenseradiel) of soms een opleiding. Je hebt recht op een mooie korting op de polis (max 10% op de basisverzekering). Mogelijk ben je helemaal niet goedkoper uit. Sommige collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Jorwert?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Dan bezoek je een verzekeringskantoor in Jorwert of in een omliggende plaats. Echter, geen tijd? Dan kan dit ook nu en gemakkelijker online. Hieronder bekijk jij een handig stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 500).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. 27 keer).
 7. Kies de dekking betreft brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijvoorbeeld Kiemer dekking) en regel je overstap via internet.

Wat wordt er allemaal vergoed in Jorwert?

Jouw basispakket staat garant voor de meeste zorgkosten in Jorwert. Zo staat de verzekeraar garant voor onder andere Medisch specialist, Medicijnen, Bloedonderzoek, Ziekenhuis en tevens Ergotherapie, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg. Lees de polisvoorwaarden van je huidige polis om te achterhalen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Op onze website vind jij enige populaire zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts indien je last hebt van klachten. Je dokter heeft veel kennis en doet een basisonderzoek, en verwijst je eventueel door. Het bezoek aan de huisarts in Jorwert is standaard gedekt in je basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een verblijft in ziekenhuizen? Jouw basiszorgverzekering staat hiervoor garant. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Noemenswaardig: controleer goed of je verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het kan voorkomen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Jorwert. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt vanuit het basispakket. Dat gaat niet op voor jeugd tot de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Maak dan een keus voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Jorwert? Lenzen of brillen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische indicatie of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €60 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Jorwert moet wel een contract hebben met jouw verzekeraar. Daarnaast zijn er velerlei soorten zorg in de regio Littenseradiel. Zoals kraamzorg, podotherapie, ergotherapie, logopedie en ook apotheek, stoppen met roken, psychologische zorg, audicien, haptonomie. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij Ditzo en Pro Life. Bestudeer de condities van je verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering Onvruchtbaarheid.

Verzekeringskantoor in Jorwert

Heb jij het liefst face to face contact m.b.t. de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Jorwert. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou op het gebied van hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De begeleider bespreekt je privé-situatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • De zorgexpert.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Jorwert