Loading...

Zorgverzekering Jonkersvaart Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Aan het einde van het jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Jonkersvaart. Veel gekozen partijen zijn Menzis, FBTO, OHRA, VGZ, CZ. In 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is dus slim om de verzekering van dit jaar goed door te nemen. Past de actuele polis nog met jouw situatie? Via onze scherpe zorgvergelijker kun je rap en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zo selecteer je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen zoals geneesmiddelen plus tandarts. De overstap is binnen mum van tijd gedaan.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Snel overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een zorgverzekering die bij jou past is tamelijk moeilijk. Aspecten zoals Ketenzorg en Bestuursrechtelijke premie zijn voor velen onmisbaar. Ze ontvangen je graag als klant, van Besured of National Academic tot bijvoorbeeld Delta Lloyd en Zekur. Hoe stap ik over naar een goede verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Geholpen door een zorgvergelijker tref je rap en moeiteloos een goedkope verzekering die in lijn is met jouw behoeften. Hulp nodig? Hier tref je praktische info over de aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, naturapolis, basisverzekering, restitutiepolis. Lees ook alles over Hoogersmilde zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Jonkersvaart? De kosten van de basisverzekeringen fluctueren sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo zijn grote besparingen mogelijk. De goedkoopste polis kan per persoon verschillen. De prijs hangt o.a. af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Door de polisvergelijker – met handige zoekfuncties – bekijk je supersnel welke verzekeringspolis in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Lagere prijzen regelen op je polis? Verhoog je eigen risico (bijv. €585). Let op: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als HEMA, Anderzorg, Besured, Promovendum is in de regel een natura- of budgetpolis. Je hebt te maken met dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-jonkersvaart


Meest gekozen zorgpolis in Jonkersvaart?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Er zijn talloze maatschappijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Haarsteeg afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Dat kan zijn een polis van Interpolis, Zilveren kruis, United Consumers, Bewuzt. Hieronder bekijk je een aantal factoren die jou verder op weg helpen. Dankzij deze tips wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel fluctueren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Dankzij een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua ziekenhuizen/zorginstellingen voor bijvoorbeeld Achillespeesontsteking of Kinderziekte, maar ook Non-verbal Learning Disabilities en Wondinfectie. Dit is vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar alleen de gecontracteerde zorgverleners. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Hoogte eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is het ER €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €100 (de max is €500). Het voordeel is een betaalbare verzekering. Heb je niet vaak wat, en heb je voldoende geld liggen? Neem het eens in overweging. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Veel gekozen: een extra module voor tandarts, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Maak je veelvuldig gebruik van unieke zorgbehandelingen? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via je job, de gemeente (Marum) of mogelijk een school. Je krijgt een voordelige premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Soms betaal je juist meer voor de polis. Veel collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Jonkersvaart?
Direct starten met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Jonkersvaart of rondom deze plaats. Goed om te weten: dat kan natuurlijk ook direct en duidelijker via internet. Hierna spot jij de te nemen stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Selecteer fysiotherapie behandelingen (dit kan zijn 9 keer).
 7. Kies de uitbetalingen t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. Interpolis dekking) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Jonkersvaart?

Jouw basispakket vergoedt de meeste zorgkosten in Jonkersvaart. Zo staat de verzekeraar garant voor onder andere Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Huisarts, Medicijnen maar ook Ergotherapie, Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg. Controleer de condities van jouw actuele modules en controleer wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Hierna lees jij een aantal algemene zorgverleners in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor allerlei klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt een diagnose, en kan je verwijzen naar een expert. Gebruik van jouw huisarts in Jonkersvaart wordt gedekt uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: verifieer of je verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Groningen. Is dat niet het geval? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Jonkersvaart. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: kinderen tot en met 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Jonkersvaart? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medisch belang of of optische hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €25 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis vergoedt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Jonkersvaart zal wel een contract moeten hebben met jouw verzekeraar. Tevens zijn er een aantal zorgbedrijven in de streek Marum. Onder andere: ergotherapie, logopedie, podotherapie, kraamzorg en apotheek, haptonomie, stoppen met roken, audicien, plastische chirurgie. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij De Goudse of ONVZ. Bekijk de kleine lettertjes van jouw verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of ga meteen naar Zorgverzekering Ontbrekende snijtanden.

Verzekeringskantoor in Jonkersvaart

Houd jij van persoonlijk contact rondom de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Jonkersvaart. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou omtrent hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige controleert jouw persoonlijke situatie, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Voor al je vragen.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Jonkersvaart