Loading...

Zorgverzekering Jelsum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december kan je switchen van zorgverzekering in Jelsum. Denk bijvoorbeeld aan OHRA, VGZ, Achmea, FBTO, Menzis. Ook in 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is geen gek idee om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Past de afgesloten polis nog met jouw situatie? Via de praktische zorgvergelijker kan je direct, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan selecteer jij de beste dekking voor de laagste prijs! Beslis over eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende zekerheden zoals o.a. mantelzorg / alternatieve zorg. De overstap is binnen mum van tijd afgewerkt.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een passende zorgverzekering is soms frustrerend. Begrippen als Aanvullende verzekering + Wanbetaler zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn nogal wat aanbieders, van Zorg en Zekerheid of inTwente tot bijv. Ditzo en VvAA. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een betrouwbare aanbieder? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Aan de hand van deze zorgvergelijker bekijk je gelijk en makkelijk een geschikte verzekering die aansluit op de zorgbehoefte. Is het lastig? Op onze website lees je handige gegevens m.b.t. de basisverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Zie ook meer over Hoogblokland zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Jelsum? De premies van de basisverzekeringen schommelen sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo zijn grote besparingen mogelijk. Wat de voordeligste verzekering is verschilt per persoon. Het maandelijkse bedrag kent z’n oorsprong in hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. D.m.v. onze vergelijker – met bruikbare filters – tref jij gelijk welke partij in jouw geval het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot januari 2023. Extra veel voordeel op je verzekering? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €785). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van partijen als Promovendum, Anderzorg, Besured, HEMA is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-jelsum


Populaire zorgpolis in Jelsum?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. We onderscheiden veel verschillende verzekeraars met op hun beurt weer allerlei producten. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Haalderen afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Bijvoorbeeld die van United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis. Hierna tref je nuttige factoren waar je zeker op moet letten. Via deze informatie zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel schommelen de zorgadressen waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners en ziekenhuizen voor problemen zoals Beelddenken of Geslachtsziekte, en tevens voor bijv. Narcistische persoonlijkheidsstoornis en Ziekte van Waldenström. Dit is vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij enkel de deelnemende zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf betaalt op het moment dat je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 is dit €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €300 (niet meer dan €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een aantrekkelijke prijs. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Overweeg het gerust. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Opties: een extra verzekering voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (Leeuwarderadeel) of mogelijk een opleiding. Je hebt recht op dan korting op jouw zorgverzekering (vaak ligt de korting rond de 10%). In de regel liggen de prijzen hoger dan normaal. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw specifieke zorgvragen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Jelsum?
Snel starten met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Daarvoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Jelsum of omgeving. Tip: geen tijd? Dan kan dit ook nu en duidelijker d.m.v. internet. Hier bekijk jij de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(75% vergoed tot € 750).
 6. Selecteer de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (dit kan zijn achttien per jaar).
 7. Neem besluit over de uitbetalingen m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (denk aan bijv. Ditzo dekking) en regel je overstap via internet.

Wordt alle zorg vergoed in Jelsum?

De basisverzekering betaalt een groot deel van de zorgkosten in Jelsum. Op die manier ben je standaard verzekerd voor onder andere Huisarts, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Ziekenhuis en Dieetadvies, Logopedie, Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg. Controleer de condities van jouw actuele verzekering om te achterhalen welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke voorwaarden. Hierna bekijk jij enkele gangbare zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Jelsum wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een ziekenhuisopname? Een basisverzekering betaalt dit. Wel betaal je eigen risico. Goed om te weten: loop na of je assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Je kunt in de situatie terecht komen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Jelsum. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit het basispakket. Altijd wel voor: kinderen tot en met 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan een aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Jelsum? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische indicatie of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €55 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Jelsum zal wel een contract moeten hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal verschillende types zorg in de gemeente Leeuwarderadeel. Onder andere: diëtetiek, logopedie, ergotherapie, podotherapie maar ook apotheek, psychologische zorg, audicien, haptonomie, stoppen met roken. De financiële compensaties kunnen sterk afwijken bij De Friesland of Pro Life. Bestudeer de afspraken van jouw polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Zorgverzekering Onderprothese.

Verzekeringskantoor in Jelsum

Heb jij het liefst 1 op 1 contact met betrekking tot de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor de verzekeringsmaatschappij in Jelsum. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige adviseert jou m.b.t. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Deze persoon bespreekt jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Jarenlange ervaring.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Jelsum