Loading...

Zorgverzekering Itens Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Itens. Bijvoorbeeld naar CZ, FBTO, Achmea, VGZ, OHRA. Ook in 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is dus slim om het huidige contract nog eens door te lezen. Klopt jouw actuele verzekering met jouw behoeften? Met behulp van de praktische zorgvergelijker kun je snel en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor spot je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en selecteer eventueel aanvullende polissen zoals o.a. acupunctuur / opticien. Het overstappen is binnen 5 minuten gepiept.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Handige overstapservice
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een zorgverzekering op maat is vaak niet makkelijk. Aspecten zoals Gemoedsbezwaarden of AWBZ zijn voor velen onmisbaar. Je kunt bijna overal wel terecht, van ZorgDirect of Ohra tot bijv. DSW en Stad Holland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goede polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Middels de zorgvergelijker achterhaal je direct en moeiteloos een voordelige verzekering die klopt met alle individuele wensen. Meer info? Op deze website lees je praktische gegevens ten aanzien van collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, basisverzekering, naturapolis, eigen risico. Zie ook meer over Homoet zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Itens? De kosten van de basisverzekeringen variëren sterk, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Door een prijsvergelijking kan je al gauw een paar euro besparen. De laagste premie kan per aanvraag verschillend zijn. De vergoeding hangt af van hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Door de polisvergelijker – met handige zoekfuncties – bekijk jij direct welke polis in jouw geval het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot eind januari 2022. Extra veel voordeel op de ziektekosten? Verhoog je eigen risico (bijv. €585). Let wel: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Anderzorg, Promovendum, HEMA, Nationale Nederlanden is doorgaans een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-itens


Populaire zorgpolis in Itens?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Er zijn talloze assuradeurs die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – wellicht overstappen en zorgpolis Gulpen afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Denk aan een polis van Univé, Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis. Op deze site tref je betekenisvolle onderdelen die jou verder op weg helpen. Met deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutie verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel variëren de zorgadressen waar je 100% vergoed krijgt. Via een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgaanbieders voor onder andere Contactdermatitis of Hypoglykemie, maar ook Leukoplakie en Syndroom van Klinefelter. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Met een naturapolis ben je welkom bij circa 90% van de zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je uit eigen portomonee betaalt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 is het ER €385. Sommigen kiezen het vrijwillige eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €100 (max €500). De reden hiervoor is een betaalbare premie. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Neem het eens in overweging. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Voorbeelden zijn een extra verzekering voor fysiotherapie, tandarts, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Kijk van tevoren of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via je job, de gemeente (Littenseradiel) of wellicht een school. Je hebt recht op een voordelige premie (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak is het niet altijd goedkoper. Deze collectieve pakketten matchen niet standaard met je wensenlijstje voor de zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Itens?
Snel profiteren van ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Dan bezoek je een verzekeringskantoor in Itens of ergens in de buurt. Maar je doet dit veel rapper en nog effectiever via internet. Hier bekijk jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(75% vergoed tot € 750).
 6. Neem een besluit over fysiotherapie behandelingen (kies bijv. 6 per jaar).
 7. Neem besluit over een vergoeding betreft lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (een optie is Besured dekking) en regel je overstap via internet.

Welke kosten worden er vergoed in Itens?

Jouw basisverzekering compenseert allerlei zorgkosten in Itens. Op die manier worden kosten gedekt van o.a. Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Huisarts maar ook Wijkverpleging, Revalidatiezorg, Ergotherapie, Dieetadvies. Lees de algemene voorwaarden van de huidige verzekeraar en bekijk welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Scroll verder, daar spot jij enige veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt een diagnose, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Het bezoek aan de huisarts in Itens is standaard gedekt in je basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een ziekenhuisopname? De basispolis staat hiervoor garant. Je betaalt hier wel eigen risico. Noemenswaardig: check even of je assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Je kunt in de situatie terecht komen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Itens. Wat betaalt mijn verzekeraar? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit het basispakket. Dat gaat niet op voor jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Itens? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €60 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basisverzekering dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Itens moet wel een contract hebben met je verzekering. Tevens zijn er allerlei zorginstellingen in de streek Littenseradiel. Neem nou kraamzorg, diëtetiek, ergotherapie, logopedie maar ook audicien, haptonomie, stoppen met roken, psychologische zorg, plastische chirurgie. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij Menzis en Zilveren Kruis. Bestudeer de afspraken van jouw polis om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Oedeemtherapie vanaf 18 jaar.

Verzekeringskantoor in Itens

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak ten aanzien van een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Itens. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige zoekt alle uit m.b.t. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De begeleider controleert je privé-situatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Deskundig advies.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Itens