Loading...

Zorgverzekering Indijk Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Rond november tot en met december kan je overstappen van zorgverzekering in Indijk. Veel gekozen partijen zijn Achmea, FBTO, CZ, VGZ, Menzis. Ook in 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is dus slim om jouw huidige polis nog eens door te lezen. Past jouw afgesloten dekking bij jouw situatie? Via deze innovatieve zorgvergelijker kan iedereen gelijk, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan selecteer jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies optioneel voor aanvullende verzekeringen als alternatieve geneesmiddelen of brillen en lenzen. De overstap is binnen 5 minuten afgehandeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Gratis overstapservice
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een geschikte zorgverzekering is soms ingewikkeld. Aspecten zoals Wet BIG en Wmo zijn voor velen onmisbaar. Ze ontvangen je graag als klant, van AnderZorg of PMA tot bijvoorbeeld Ik en United Consumers. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een professionele verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Middels deze zorgvergelijker bekijk je vlug en makkelijk een goede verzekering die spoort met jouw zorgbehoefte. Hulp nodig? Hier lees je bruikbare specificaties ten aanzien van naturapolis, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering, basisverzekering. Bekijk ook meer info over Holthone zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Indijk? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. De goedkoopste polis is afhankelijk van veel factoren. De premie wordt bepaald door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Aan de hand van de vergelijk module – met bruikbare filters – check jij snel welke assuradeur voor jouw scenario het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot januari 2023. Lagere prijzen regelen op de ziektekosten? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, Promovendum, Anderzorg, Nationale Nederlanden betreft vaak een budgetpolis (naturapolis). Je hebt te maken met minder flexibiliteit.

zorgverzekering-indijk


Veel gekozen zorgpolis in Indijk?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet je enkele handelingen verrichten. Je hebt keuze uit enorm veel partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Grootebroek afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van Univé, Interpolis, Bewuzt, Zilveren kruis. Hieronder ontdek je een aantal aspecten waar je zeker op moet letten. Via deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering heb je de keuze uit een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel schommelen zaken als ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutiepolis kun je naar alle zorgverleners voor problemen zoals CANS of Hysterie, echter ook Longoedeem en Vesico-vaginale fistel. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kan je naar alleen de gecontracteerde zorgverleners en ziekenhuizen. Restitutie is duurder dan natura.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €200 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een aantrekkelijke prijs. Voel jij je vitaal, en heb je voldoende geld liggen? Overweeg het gerust. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Mogelijkheden: een extra verzekering voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Maak je veelvuldig gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, je gemeente (Súdwest-Fryslân) of soms een vereniging. Je ontvangt een mooie korting op de polis (denk aan 5 tot 10 procent korting). Mogelijk is het niet altijd goedkoper. Alle collectieve pakketten matchen niet standaard met je specifieke zorgwensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Indijk?
Vandaag beginnen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Indijk of omgeving. Goed om te weten: dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger via internet. Hieronder bekijk je de te nemen stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Selecteer de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. 9 behandelingen).
 7. Neem besluit over een vergoeding betreft brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn Zorg en Zekerheid december 2022) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wordt alle zorg vergoed in Indijk?

Jouw basisverzekering vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Indijk. Zo ben je standaard verzekerd voor bijv. Bloedonderzoek, Medisch specialist, Huisarts, Ziekenvervoer en tevens Dieetadvies, Ergotherapie, Revalidatiezorg, Geestelijke gezondheidszorg. Bekijk de condities van je actuele modules en controleer welke kosten je verzekering vergoed, en met welke eigen risico. Op onze website spot je meerdere gebruikelijke zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, doet een basisonderzoek, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Indijk wordt gedekt uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering zal hiervoor zorgen. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: controleer goed of je assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Je kunt in de situatie terecht komen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Indijk. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via het basispakket. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Maak dan een keus voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Indijk? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €60 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Indijk zal wel een contract moeten hebben met de verzekeringsmaatschappij. Tevens zijn er velerlei zorginstellingen in de streek Súdwest-Fryslân. Zoals kraamzorg, diëtetiek, logopedie, ergotherapie maar ook stoppen met roken, audicien, psychologische zorg, apotheek, plastische chirurgie. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij C4Me en Zekur. Raadpleeg de kleine lettertjes van jouw polis om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering NIPT.

Verzekeringskantoor in Indijk

Prefereer jij 1 op 1 contact aangaande jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Indijk. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De adviseur kijkt naar jouw omstandigheden, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Jarenlange ervaring.
 • 1 op 1 afspraken.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Indijk